Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Klub Miłośników Zegarków TISSOT

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Edmund Exley napisał(-a):

Piękny zegarek, świetny wybór.

Dziękuję, grzechem było przejść obojętnie gdyż wyniósł mnie w przeliczeniu 1668 zł 😀

7 godzin temu, alpaczino napisał(-a):

Jest bardzo ładny - moje ulubione kolory. emoji1305.pngemoji1320.png
Gratuluję dobrego wyboru. emoji1303.png

Jak napisałem innemu forumowiczowi, grzechem było przejść obojętnie gdyż wyniósł mnie w przeliczeniu 1668 zł 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.08.2026 o 10:09, Radomadre napisał(-a):

Miłej niedzieli 😀

20260809_095749.jpg

Dobrze się prezentuje. Jak go oceniasz? Chodzi mi o wrażenia, ale też jakość wykonania, wygodę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a):

Zapraszam do lektury napisanej przeze mnie recenzji:

Zawsze z radością witam każdy Twój zakup, licząc na kolejną recenzję.

Mierzyłem z ciekawości Siderala, najsłabszy element to pasek, a właściwie sposób jego zapinania. Przy zapinaniu go, nieomal upuściłem zegarek... Jeszcze nigdy nie miałem w rękach równie nieergonomicznego zapięcia. Jak pochwaliłeś się na forum nowym nabytkiem, zastanawiałem się jak długo wytrzymasz z tym paskiem...

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, AK&AK napisał(-a):

Zawsze z radością witam każdy Twój zakup, licząc na kolejną recenzję.

Mierzyłem z ciekawości Siderala, najsłabszy element to pasek, a właściwie sposób jego zapinania. Przy zapinaniu go, nieomal upuściłem zegarek... Jeszcze nigdy nie miałem w rękach równie nieergonomicznego zapięcia. Jak pochwaliłeś się na forum nowym nabytkiem, zastanawiałem się jak długo wytrzymasz z tym paskiem...

Dziękuję :) Mamy zatem podobne odczucia. To był też cel mojej recenzji - oddanie jak najbardziej prawdziwych wrażeń, tych dobrych i gorszych, zanurzonych oczywiście w dużej dawce nostalgii ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a):

Zapraszam do lektury napisanej przeze mnie recenzji:

Dobrze się to czyta. Zegarek na pewno charakterystyczny i w sumie ciekawy projekt. 
Niech się dobrze nosi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, rafi napisał(-a):

Dobrze się prezentuje. Jak go oceniasz? Chodzi mi o wrażenia, ale też jakość wykonania, wygodę. 

Pierwsze wrażenie po wyjęciu z ascetycznego pudełka: wow. Pierwsze założenie na nadgarstek, zapięcie motylkowego paska, dotyk skóry paska: kolejna ekscytacja. Rzut oka na sferyczne szkło okrywające mieniącą się w słońcu tarczę, pływającą złotą dużą wskazówkę sekundnika, delikatnie wygięte końcówki wskazówek na obrzeżach tarczy: rewelacja. Z racji, że większość moich zegarków nie schodzi poniżej 40-42 mm średnicy troszkę bałem się tego Tissota (39 mm) lecz zupełnie niepotrzebnie, zegar idealnie wkomponowuje się w nadgarstek pomimo tego, że na mojej ręce nie przylega deklem idealnie do skóry, zawsze jest kilka mm luzu. Zegara nie muszę poprawiać w trakcie dnia na nadgarstku co ma miejsce przy innych moich czasomierzach, nie przesuwa się itp. Po 8 godzinach pracy biurowej Powermatic trzyma czas co najmniej dwie pełne kolejne doby, po czym nakręcam go ręcznie ok. 10 obrotów koronki. Odchyłka dobowa to ok. +6 sek/dzień więc super. Najlepiej z posiadanych przeze mnie automatów: Tissot, Victorinox, Orient. Ja ze swej strony polecam, tym bardziej że cena za jaką go kupiłem nie pozwalała mi przejść koło niego obojętnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O nowym prx 40mm z tarczą MOP chyba nie było? Swoja droga wydaje sie wykonana nieco inaczej niż w mniejszym rozmiarze.

https://monochrome-watches.com/the-tissot-prx-40mm-powermatic-80-now-with-mother-of-pearl-dial/

Tissot-PRX-40mm-Powermatic-80-Mother-of-

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie małe podsumowanie 2 ostatnich lat subkolekcji Tissota. Od lewej strony od góry: 1. Le Locle 20th Anniversary 2. PR100 Powermatic 80 3. Chemin de Tourelles skeleton (genialna bransoleta!) 4. PRX 40 Powermatic 80 Damian Lillard special edition (oryginalnie na bransolecie)

Od lewej z dołu: 1. T-Race Swissmatic (45mm z lug to lug 48,8mm) 2. PR516 mechanical chronograph valjoux 3. Sideral S Powermatic 80 4. Visodate Powermatic 80 42mm (na dołożonej bransolecie od wersji z niebieską tarczą).

Coś się jeszcze przewijało w międzyczasie, ale zostało 8 takich jak widać, nie widzę kandydata na sprzedaż czy wymianę.

20260823_140648.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;]

export_temp_1787495511037.jpg

👉📸 All Rights Reserved®                                                             Diver's🤿holic                                       

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi