nononame 501 #776 Napisano 19 Kwietnia 2017 )To nowy model czy jakiś vintage? Świetna oldschoolowa tarcza, a na dodatek brak napisu "sports", który mnie zawsze odstraszał od piątek!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3757 #777 Napisano 19 Kwietnia 2017 To nowy model czy jakiś vintage? Świetna oldschoolowa tarcza, a na dodatek brak napisu "sports", który mnie zawsze odstraszał od piątek!!!Seiko snkl23, niestety albo i stety w Polsce ich brak, zamawiany zza oceanu Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Garbb 38 #778 Napisano 19 Kwietnia 2017 Seiko snkl23, niestety albo i stety w Polsce ich brak, zamawiany zza oceanu Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu TapatalkaBardzo ładna tarcza. Możesz wrzucić zdjęcie koperty z boku? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3757 #779 Napisano 19 Kwietnia 2017 Moze byc? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paco71830 0 #780 Napisano 21 Kwietnia 2017 Niecały miesiąc temu dołączyłem do zacnego grona posiadaczy piątek Mój SRP513K1 zdążył pozbyć się bransolety i obecnie występuje ze skórzanym paskiem KVARNSJÖ RACING ANTHRACITE 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nononame 501 #781 Napisano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Niecały miesiąc temu dołączyłem do zacnego grona posiadaczy piątek Mój SRP513K1 zdążył pozbyć się bransolety i obecnie występuje ze skórzanym paskiem KVARNSJÖ RACING ANTHRACITEMega jest ta piątka. Mało brakowało, a kupiłbym ją zamiast Citka z radiem. Przegrała mniejszą tarczą i wziąłem Citka, ale do dzisiaj ją chcę, w przeciwieństwie do innych Piątek. Na sieci zawsze ją olewałem, bo jest mało fotogeniczna, ale na żywo na półce Seiko bił ją tylko SSC349P1, którego już sobie kupiłem. Zazdraszczam i gratuluję. PS nie wiem jak się pozbyć tego wytłuszczenia. Cisnę B i nie działa ;-) Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez nononame 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paco71830 0 #782 Napisano 21 Kwietnia 2017 Mega jest ta piątka. Mało brakowało, a kupiłbym ją zamiast Citka z radiem. Przegrała mniejszą tarczą i wziąłem Citka, ale do dzisiaj ją chcę, w przeciwieństwie do innych Piątek. Na sieci zawsze ją olewałem, bo jest mało fotogeniczna, ale na żywo na półce Seiko bił ją tylko SSC349P1, którego już sobie kupiłem. Zazdraszczam i gratuluję. PS nie wiem jak się pozbyć tego wytłuszczenia. Cisnę B i nie działa ;-) Zgadza się, na zdjęciach (szczególnie katalogowych) nie wygląda zbyt ciekawie, natomiast na żywo jest świetna i do tego fajnie się nosi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość rogue1 #783 Napisano 22 Kwietnia 2017 Witajcie,To i ja przedstawię swoją "Piątkę". Na starcie przesiadła się z bransolety na pasek Morellato i dobrze jej z tym:-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macieq79 14 #784 Napisano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) Dołączam do piątkowiczów ;-) Edytowane 28 Kwietnia 2017 przez Macieq79 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #785 Napisano 10 Maja 2017 Znowu w "klubie" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rinkazki 73 #786 Napisano 10 Maja 2017 Znowu w "klubie" Świetne to seiko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #787 Napisano 10 Maja 2017 Dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vitucky 2 #788 Napisano 10 Maja 2017 @Tomek fajna ta piątka, jaki to model? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18743 #789 Napisano 10 Maja 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #790 Napisano 10 Maja 2017 (edytowane) @Tomek fajna ta piątka, jaki to model? Dzięki Seiko SRP275 mechanizm 4r36 (stop sekunda i dokręcanie). Jak na razie to mój najdokładniejszy zegarek mechaniczny (od wczoraj, ok. dobę, trzyma czas). Edytowane 10 Maja 2017 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dijx 0 #791 Napisano 11 Maja 2017 Przyznaję, że moje SNGZ na pasku rally jest trochę pojechane, ale mesh na pilocie jednak przebija rally Piąteczka super, mi ręcznego dokręcania strasznie brakuje... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #792 Napisano 11 Maja 2017 (edytowane) Dzięki Ta piątka to bardziej zegarek militarny, niż lotniczy, więc parciak to dla niego podstawowe wdzianko. Jakaś skóra, gładka, nawet postarzana, czy z przeszyciem, jak do lotnika, też mu pasuje. Mesh też, jak mi się zdaje. Bardzo lubię zegarki z oliwkowozieloną tarczą i paski w tym kolorze. Nie wiem czemu, ale mają taki fajny klimat. Kojarzą się z lasem Co ważne, to czytałem, że ręczne dokręcanie w automatach służy wyłącznie rozruchowi (gdy zegarek "stanął", np. po nieużywaniu go). Nakręcaniu służą ruchy wahnika (rotoru). Nie każdy mechanizm z dokrętką ma zabezpieczenie przez przekręceniem koronką. Nie wiem, czy 4r36A posiada takie zabezpieczenie. Są na forum specjaliści od seiko, którzy wiedzą więcej na ten temat. Tak wygląda (zdjęcie sprzedawcy, od którego kupiłem ten zegarek) na oryginalnym pasku fabrycznym (kupiłem go z nim, ale jakoś nie przepadam za nato zulu): Edytowane 11 Maja 2017 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flaming 105 #793 Napisano 16 Maja 2017 0 "So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist." Stephen Hawking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1078 #794 Napisano 18 Maja 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_999 1307 #795 Napisano 1 Czerwca 2017 Moja była już piątka: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #796 Napisano 3 Czerwca 2017 Tu się chyba z atlasem nie meldowalem ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_999 1307 #797 Napisano 3 Czerwca 2017 (edytowane) Świetnie wygląda na tym pasku Te wskazówki są pomarańczowe? Jaki to model? Edytowane 3 Czerwca 2017 przez dawid_999 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rutic 81 #798 Napisano 4 Czerwca 2017 (edytowane) Moja piątka po powrocie z serwisu do domu Edytowane 4 Czerwca 2017 przez rutic 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cowall 7 #799 Napisano 7 Czerwca 2017 Krygo, jaki to rozmiar, masz koperte w kolorze czarnym? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18743 #800 Napisano 7 Czerwca 2017 (edytowane) Kurczę już nie pamiętam teraz. Wydaje mi się, że ok. 40mm bez koronki, ale drugiej części pytania nie za bardzo rozumiem- przecież widać, że jest czarny Edytowane 7 Czerwca 2017 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach