Waldzior 3242 #676 Napisano 2 Grudnia 2016 Sumo go wygryzł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #677 Napisano 3 Grudnia 2016 (edytowane) W takim razie ja się melduję ze swoim Zdjęcie na szybko Edytowane 3 Grudnia 2016 przez Kwiatek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
an-sus 1 #678 Napisano 3 Grudnia 2016 (edytowane) Cześć.Bransoleta miala byc do alpinista, ale tej piatce baaardzo pasuje..prawda? Edytowane 3 Grudnia 2016 przez an-sus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #679 Napisano 9 Grudnia 2016 bardzo nawet bardzo Czy to SNK 79x? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrewMD 8 #680 Napisano 9 Grudnia 2016 Pasuje, chociaż ja dzisiaj z podobnego modelu zdjąłem bransoletę założyłem czarny pasek jednak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 806 #681 Napisano 9 Grudnia 2016 Dobry zestaw. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
an-sus 1 #682 Napisano 11 Grudnia 2016 To SNKK93. Przez długi czas lekceważyłem "piątki, ale ten model spodobał mi sie bardzo i nosze go teraz ciągle.Na pasku skorzanym i na nato też nosze Dlaczego mi tak mocno skompresowało zdjecia w poscie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3242 #683 Napisano 11 Grudnia 2016 Aby zachować jakość zdjęć musisz je wrzucać przez hosting, inaczej bardzo tracą na jakości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtek91 4389 #684 Napisano 18 Grudnia 2016 Witajcie,To i ja się dopisuję do grona posiadaczy piątek, przy okazji chciałbym się przywitać z Wami.Jest to moja pierwsza 5 i też pierwszy automat.Są to chyba lata 90te? Niestety nie do końca się orientuję, podrzucam zdjęcie dekla Jest malutki, tylko 35mm ale nosi mi się go świetnie i uważam, że jest dobry jak na początek.Przy okazji zakupiłem też starszy automat Seiko, ale o tym już w innym wątku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #685 Napisano 18 Grudnia 2016 Seiko 5 automatic damka, kiedyś kupiona nowa dla Mojej mamy, lata chyba 1990 rok 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebaa_75 43 #686 Napisano 18 Grudnia 2016 Hello, to i ja dorzucam moją wysłużoną 5-tkę, która niestety udaje się na zasłużoną emeryturę lub przynajmniej hibernację po kilkunastu latach codziennego katowania. Szkiełko mocno dostało, mechanizm też już się nie nakręca jak należy i zegarek spóźniał się i często stawał. Do tego bransoleta się tak jakby powyciągała i pomimo tego, że kiedyś ją skróciłem teraz jest za duża na ten uchwyt z pudełka. Byłem z niego mimo wszystko zadowolony. I chyba poszukam następnego do codziennego katowania. Pozdrawiam 0 "Życie jest pasmem straconych okazji""Dzień w którym kupię karabin nadchodzi" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boskimarian 5 #687 Napisano 21 Grudnia 2016 Sebaa, mechanizm wyczyść i wyreguluj u zegarmistrz a bransolete skroc o jedno ogniwo :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubabuba 0 #688 Napisano 23 Grudnia 2016 (edytowane) SNZH57Chyba nieliczny nie zrobiony na FFF Witam mogl bys mi moze powiedziec jaka jest wielkosc bez koronki i z koronka ...bardzo mi sie podoba tylko nie wiem czy nie zaduzy na moj nadgarstek (17 cm)Z gory wielkie dzieki. Kuba Edytowane 23 Grudnia 2016 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubabuba 0 #689 Napisano 23 Grudnia 2016 Seio SNZG13K1 CIMG7859zmn.jpg CIMG7864.JPG Nabyte w drodze zamiany (w zamian za SNZH53). Uważam, że seiko SNZG13K1 to najlepszy pilot seiko, miałem SNK809K1, ale po tym, jak nabyłem SNZG13 uważam, że ten ostatni jest ładniejszy i bardziej funkcjonalny (czytelny, właściwy rozmiar i waga, rewelacyjna luma)Witam pytanko czy te 45mm srednicy to z koronka czy bez bo nigdzie nie moge znalezc informacji dokladnej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vergangenheit 5402 #690 Napisano 30 Grudnia 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 660 #691 Napisano 17 Stycznia 2017 Przyszedł czas i na mnie.. Świeżutki zakup i zarazem mój pierwszy automat 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3242 #692 Napisano 17 Stycznia 2017 Eee, no skoro pierwszy to gratuluję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4444 #693 Napisano 18 Stycznia 2017 Przyszedł czas i na mnie.. Świeżutki zakup i zarazem mój pierwszy automat Gratuluję, ja jak z piątkami nie przepadam, to ta mi się bardzo podoba, niech się nosi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 660 #694 Napisano 18 Stycznia 2017 Dzięki Panowie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość jarozlaw #695 Napisano 18 Stycznia 2017 No i wsiąkłeś, niedługo zapomnisz o G :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19374 #696 Napisano 18 Stycznia 2017 No piąteczka też może być fajna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość jarozlaw #697 Napisano 18 Stycznia 2017 Powinien powstać temat - Policzmy Seiko 5 Sports ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebaa_75 43 #698 Napisano 22 Stycznia 2017 Hello, Powinien powstać temat - Policzmy Seiko 5 Sports ;-) To ja się mogę teraz też dorzucić i do takiego tematu Mechanizm 4R36 z ręcznym dokręcaniem, próbowałem go nakręcić, ale nie wiem jak określić kiedy jest nakręcony na full. Nie chciałem kręcić za dużo, choć w instrukcji jest napisane, że nie ma możliwości uszkodzenia mechanizmu. Na razie chodzi ładnie, jednak właśnie mijają 24 godziny, od kiedy mam go na ręku i spóźnia się 7 sekund. Pewnie to jednak zbyt krótko, żeby wyrokować czy to dobrze czy źle. Generalnie jestem zadowolony, fajny zegar, jedynie wskazówki mogłyby być bardziej kontrastowe względem tarczy. Niby je dobrze widać, ale czasami muszę ich poszukać I jeszcze trochę jakby za duża odległość jest między ogniwami bransolety a samym zegarkiem. Ten łącznik powoduje taką przerwę na około 1 milimetr, ale może to tak ma być, a ja po prostu się czepiam No i szkiełko tylko mineralne, ale o tym wiedziałem. Może nie porysuję za szybko Pozdrawiam 0 "Życie jest pasmem straconych okazji""Dzień w którym kupię karabin nadchodzi" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carmel 0 #699 Napisano 24 Stycznia 2017 Super 5! Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dijx 0 #700 Napisano 25 Stycznia 2017 No piąteczka też może być fajna A więc tak by wyglądała moja piątka na brązowym pasku... Hmmm, trza będzie taki też nabyć. Mechanizm 4R36 z ręcznym dokręcaniem, próbowałem go nakręcić, ale nie wiem jak określić kiedy jest nakręcony na full. Nie chciałem kręcić za dużo, Nie wiem, jak w Twoim, ale w moim seagullu z mechanizmem st1601k2 - również automat z ręcznym dokręcaniem - po prostu nie da się kręcić dalej koronką. Nie da się przeoczyć tego momentu. Nie przejmuj się tak, w końcu nie wiesz też, kiedy masz przestać machać ręką, bo zegarek jest już nakręcony Ta przerwa w bransolecie faktycznie jakaś słaba, ale nie będę się wypowiadał, bo... po prostu nie lubię bransolet. Niech się nosi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach