Accoun 10 #1026 Napisano 28 Marca 2018 (edytowane) Potwierdzam. Szału nie ma, ale spodziewałem się większej tragedii. Może dlatego, że skróciłem i nie lata mi po nadgarsku, wyrywając włoski.Choć zegarek oczywiście poszedł na pasek (i taki był oryginalny zamiar - proste uszy IMO zdecydowanie lepiej wyglądają na pasku). A, i chyba najniższymi zegarkami Seiko z pełnymi ogniwami jest seria 5 Sports - czyli chyba klasa wyżej od zwykłych piątek. zmiana na duży plus. Grzebiesz we wszystkich swoich zegarkach? Ja osobiście wolałem oryginał (taki kanciasty kształt koperty jest badzo fajny), ale jeśli jemu się podoba, to spoko. Plus szacun za samo podjęcie się modyfikacji. :-D Edytowane 31 Marca 2018 przez Accoun 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nononame 501 #1027 Napisano 31 Marca 2018 Witam was wszystkich serdecznie, to moj pierwszy post na forum, ale przegladam je od jakiegos czasu i duzo sie dowiedzialem o zegarkach z tego forum. Moj zegareczek to Seiko snk809k1 bransoleta oryginalna schowana do pudelka po zegarku, moze kiedys sie zalozy, wypolerowalem sobie koperte, wymienilem na pasek skorzany i zegarek wyglada o niebo lepiej, przynajmniej mi sie tak wydaje. Pozdrawiam.Kurde, a ja swoje szczotkuję, żeby się nie błyszczały ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1028 Napisano 31 Marca 2018 A mnie ta piątka cieszy od kilku dni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #1029 Napisano 31 Marca 2018 A mnie ta piątka cieszy od kilku dni. IMG_20180331_130912.jpgBardzo ładny zegarek. Gdyby wsadzili tam 4R już dawno miałbym niebieskiego na łapie. 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cavalera90 250 #1030 Napisano 14 Kwietnia 2018 Prezentuję "5" kupioną na bazarku od kolegi z forum 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrekL 1244 #1031 Napisano 15 Kwietnia 2018 A taki staruszek też się liczy? 0 The Ringing of The Division Bell Had Begun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #1032 Napisano 15 Kwietnia 2018 Rzadki kolorek. Miałem czarnego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrekL 1244 #1033 Napisano 15 Kwietnia 2018 Czarny też super. Choć najbardziej lubię niebieski. 0 The Ringing of The Division Bell Had Begun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Generalmajor 2 #1034 Napisano 3 Maja 2018 Moje: Jest jeszcze mała piąteczka, ale została w kraju. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazik76 0 #1035 Napisano 13 Maja 2018 Witam wszystkich seiko-maniaków.Kupiłem ostatnio mój pierwszy automat - wybór padł na SNZG09K1. Kupiony ze strony https://www.skywatches.com.sg za 97 $. Przyszedł do mnie po trzydziestu kilku dniach. Na razie bez opłat celnych. Używam zegarka od 6 dni, na razie z obserwacji wynika, żew ciągu doby przyśpiesza o parę sekund (4-5). Odczucia z używania mocno pozytywne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1036 Napisano 13 Maja 2018 Zapraszam do mojej recenzji tego modelu, popełnionej na tym forum ;-) http://zegarkiclub.pl/forum/topic/157225-seiko-snzg09-recenzja-z-snk803-w-tle/?hl=snzg I oczywiście gratuluję nabytku! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakubartoszewski 5 #1037 Napisano 23 Maja 2018 Szt 2 Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1038 Napisano 23 Maja 2018 No ładne sztuki! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StarTrek 46 #1039 Napisano 5 Czerwca 2018 (edytowane) SNX801 w moro Edytowane 5 Czerwca 2018 przez StarTrek 0 Seiko NOSy na sprzedaż, redukcja kolekcji http://zegarkiclub.pl/forum/topic/179710-smako%C5%82yki-seiko-w-stanie-nos-7t32-i-kinetic-gslike-seiko-5-7009-seiko-7t42/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ntcm 37 #1040 Napisano 8 Czerwca 2018 Zdjęcia wrzuciłem co prawda w innym wątku, ale tego nie zauważyłem. Więc - piąteczka! Tego nie lubię. Ale jakoś nie mogę się go pozbyć. Chyba sentyment, bo to mój pierwszy automat. Nowy nabytek. Ogólnie rzecz biorąc super zegar, ale nie bez wad. Największa to grubość. Utwierdził mnie w przekonaniu, że Glycine Combat Sub to dobry wybór na następny czasomierz. Nato w drodze. Pozdrawiam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ntcm 37 #1041 Napisano 8 Czerwca 2018 Dojechał pasek. Cieszyłem się jak dziecko, bo nie tak łatwo dorwać granatowego „Bonda”, na zdjęciach wyglądało to połączenie rewelacyjnie. Na żywo - coś tu chyba nie gra. Co myślicie? :/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1042 Napisano 8 Czerwca 2018 IMO całkiem ok! A na pewno lepiej niż na kajdanie ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonJestem 61 #1043 Napisano 8 Czerwca 2018 Gra I to zdecydowanie! Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ntcm 37 #1044 Napisano 8 Czerwca 2018 Dzięki Panowie, na takie komentarze liczyłem! ;-) Haha @fidelio Z tego co dotąd wyczytałem na forum, to Ty raczej nie jesteś obiektywny w kwestii kajdan vs cokolwiek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1045 Napisano 9 Czerwca 2018 Dzięki Panowie, na takie komentarze liczyłem! ;-) Haha @fidelio Z tego co dotąd wyczytałem na forum, to Ty raczej nie jesteś obiektywny w kwestii kajdan vs cokolwiek. To zależy, bo jak zegarek NIE JEST mój, to nawet potrafię być obiektywny :-) A w tym akurat przypadku nato został super dobrane, a dzięki temu paskowi zegarek nie wydaje się taki masywny :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtek Kiwi 1319 #1046 Napisano 9 Czerwca 2018 W takich spodniach. Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leks 0 #1047 Napisano 9 Czerwca 2018 W takich spodniach. Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu TapatalkaIle lat masz ten zegarek?nosisz go codziennie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtek Kiwi 1319 #1048 Napisano 9 Czerwca 2018 Ile lat masz ten zegarek?nosisz go codziennie?Rok z kawałkiem. Niestety w pierwszych dwóch miesiącach zaliczył upadek na kafelki i naprawę w autoryzowanym serwisie. Zostały ślady na kopercie. Noszę go na zmianę z innymi i wychodzi średnio od 0,5 do 1 dnia na tydzień. Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leks 0 #1049 Napisano 9 Czerwca 2018 (edytowane) Rok z kawałkiem. Niestety w pierwszych dwóch miesiącach zaliczył upadek na kafelki i naprawę w autoryzowanym serwisie. Zostały ślady na kopercie. Noszę go na zmianę z innymi i wychodzi średnio od 0,5 do 1 dnia na tydzień. Ta koperta rzuciła mi się od razu w oczy.Jak jest z dokładnością chodu?Czytałem ,że ten model to +,- 6-7 sekund na dobę. Edytowane 9 Czerwca 2018 przez leks 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarr 0 #1050 Napisano 9 Czerwca 2018 Kupiłem swój pierwszy automat. Wybór padł na SNK807K2. Zakup dokonany na CW, wczoraj wysłany z Singapuru. Możecie mi powiedzieć jak to jest z dokładnością tego modelu? Do tej pory miałem kwarcowe i zawsze lubiłem mieć ustawione co do sekundy. Ale chciałem mieć przynajmniej 1 zegarek automatyczny. Liczę że mi się spodoba. Wybrałem ten model bo mam chudy nadgarstek i wolę zegarki do 40mm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach