bossuet 10 #1126 Napisano 4 Grudnia 2018 To może i ja dodam swoją 5 którą odkupiłem w miniony weekend, bardzo się mi spodobała tylko bransa za mała i nie wiem jaki pasek dokupić. Prosiłbym również o określenie modelu tego Seiko ponieważ jeszcze nie znalazłem w necie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janusz2264 2 #1127 Napisano 8 Grudnia 2018 Witam . Chciałbym się pochwalić małym zabiegiem który wykonałem na moim Seiko5 (oczywiście rękami zegarmistrza) . Mianowicie postanowiłem zamontować w nim szkło szafirowe. Operacja w pełni się powiodła chociaż oryginalne szkiełko nie przeżyło demontażu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1128 Napisano 8 Grudnia 2018 To może i ja dodam swoją 5 którą odkupiłem w miniony weekend, bardzo się mi spodobała tylko bransa za mała i nie wiem jaki pasek dokupić. Prosiłbym również o określenie modelu tego Seiko ponieważ jeszcze nie znalazłem w necie. Gratki Poszukaj tutaj, powinien być: http://www.watchsleuth.com/seiko5finder/Witam . Chciałbym się pochwalić małym zabiegiem który wykonałem na moim Seiko5 (oczywiście rękami zegarmistrza) . Mianowicie postanowiłem zamontować w nim szkło szafirowe. Operacja w pełni się powiodła chociaż oryginalne szkiełko nie przeżyło demontażu. Czy ta operacja była potrzebna, czy to kaprys? Ile taka przyjemność kosztowała Cię? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #1129 Napisano 11 Grudnia 2018 To i ja wrzucę swoją lekko zmodyfikowaną :-) Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio7 11720 #1130 Napisano 24 Grudnia 2018 Kolejny jeżowiec 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1131 Napisano 28 Grudnia 2018 (edytowane) . Edytowane 31 Stycznia 2019 przez PiotrX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1132 Napisano 28 Grudnia 2018 Last but not least :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1133 Napisano 28 Grudnia 2018 Last but not least :-)To prawda, do końca roku nic nie kupie, tylko dla tego że dostawca nie odzywa się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bulczenzo 1128 #1134 Napisano 28 Grudnia 2018 Witajcie, dzisiaj wpadla do mnie taka 5 i została mega urokliwy zegarek Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1135 Napisano 28 Grudnia 2018 Gratki, jeden z fajniejszych zegarków w typie field/military :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1136 Napisano 28 Grudnia 2018 (edytowane) . Edytowane 31 Stycznia 2019 przez PiotrX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bulczenzo 1128 #1137 Napisano 28 Grudnia 2018 Dzieki No ale i jakosciowo to jest bardzo przyjemne!! tylko zaraz beda same field watch’e, a ja w diverach zawsze zakochany Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1138 Napisano 28 Grudnia 2018 IMO seria "5" oferuje bardzo dobrą relację jakość/cena :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Euryk 224 #1139 Napisano 28 Grudnia 2018 "Chciałbym się pochwalić małym zabiegiem który wykonałem na moim Seiko5 (oczywiście rękami zegarmistrza) . Mianowicie postanowiłem zamontować w nim szkło szafirowe. Operacja w pełni się powiodła chociaż oryginalne szkiełko nie przeżyło demontażu". Szkoda, bo to dobre szkiełko mineralne, wzmocnione. Ja w takim samym Seiko 5 wymieniałem szkiełko na poczekaniu i nie zauważyłem (dopiero w domu), że zegarmistrz oddał mi jakieś inne, nawet rozmiarowo i oczywiście badziewne. Nie chciało mi się wracać i robić mu awantury. A to niby znany i polecany zegarmistrz w centrum Warszawy ― co za moralny upadek zawodu. Mógłby poprosić to bym mu je dał gratis. Wymieniłem na wysokiej jakości szafirowe, nie powoduje zniekształceń optycznych, wypukłe z antyrefleksem wewnętrznym (niebieskim). Kupione na crystaltimes.net (40 USD), przeznaczone do tego konkretnie modelu Seiko 5 (SNZG15K1). Pasowło idealnie, a zegarek bardzo zyskał na wyglądzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarektw 176 #1140 Napisano 31 Grudnia 2018 Najładniejszy z najładniejszych Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka 0 JTW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #1141 Napisano 5 Stycznia 2019 Jaki to model? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jayptc 0 #1142 Napisano 6 Stycznia 2019 High 5! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sahij 5680 #1143 Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Poznajcie moją piątkę. Przeszła niejedno, kilka lat temu taki wstrząs, że spadł wahnik i oderwał cyferblat, widać nawet luty na 12 i 42s. Teraz ma honorowe miejsce w pudełko jako mój pierwszy automat, a mam go już prawie 10lat. Edytowane 20 Stycznia 2019 przez Sahij 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #1144 Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) . Edytowane 31 Stycznia 2019 przez PiotrX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23108 #1145 Napisano 20 Stycznia 2019 Miałem tą piąteczkę, super projekt nie wspominając ceny Gdyby miała minimum 40 mm. średnicy to byłby hit i mogłaby kosztować 3x tyle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1146 Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Tomek, przez tą piątkę to chyba prawie każdy przechodził. Choć w jednej kwestii nie mogę się z Tobą zgodzić, jej wymiary są jak najbardziej w porządku Mnie drażniła tylko ta malutka koronka, którą operowanie nie należy (IMO) do najwygodniejszych. A sikor jako całość, kozak Edytowane 20 Stycznia 2019 przez fidelio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23108 #1147 Napisano 20 Stycznia 2019 No koronka mikra ale ile razy musisz ją odciągać?Chociaż z 2 mm. mógłby być większy I chyba sobie odkupie do pudełeczka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1148 Napisano 20 Stycznia 2019 Tomek, ja chyba też, prędzej czy później, tego majonezowego ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23108 #1149 Napisano 20 Stycznia 2019 To jest pustynna burza ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1150 Napisano 20 Stycznia 2019 Fakt, tak go nazywają ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach