mirek 1969 1351 #2201 Napisano 15 Czerwca 2014 hej.a ja sobie kupiłem niedawno Green Bereta i powiem szczerze że to fajna maszyna. mam cztery nożyki ale na więcej sobie nie pozwalam bo tych hobby bym miał za dużo a i tak na jedno to dobrze nie starcza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2202 Napisano 15 Czerwca 2014 Mam kilka sztuk "Walthera"i jeden "Spyderco"-"street bowie"..... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24402 #2203 Napisano 15 Czerwca 2014 Jest już na forum temat o nożach. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #2204 Napisano 15 Czerwca 2014 Green Beret(Chris'a Reeve, tak?) - kawał świetnego noża - wolałbym jednak okładki z ciekawego drewna lub ich brak, podobnie jak w Shadow lub Professional Soldier. Oczywiście specyfika tego noża, odwołanie i nazwa nie pozwala na nic innego jak zielona micarta Jaki Spyderco, Marek? To bardzo dobre noże 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #2205 Napisano 15 Czerwca 2014 Ja od lat już mam swojego ultrabudżetowego pieszczocha, który już sporo ze mną przeszedł i dalej wiernie służy, mimo niezbyt dużego poważania w środowisku (jak sądzę - nie interesowałem się do tej pory nożami bardziej niż pragmatycznie). Zdjęcie strasznie, ale niestety taki urok telefonu i sztucznego światła... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2206 Napisano 15 Czerwca 2014 Jaki Spyderco, Marek? To bardzo dobre noże Już pisałem -"street bowie",taktyczny nóż typu fixed 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
itor 7 #2207 Napisano 15 Czerwca 2014 Moj przyjaciel. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #2208 Napisano 15 Czerwca 2014 Fajna vintydżowa blokada - jak tytułowym "Nożu w wodzie" Polańskiego 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
itor 7 #2209 Napisano 15 Czerwca 2014 Fajna vintydżowa blokada - jak tytułowym "Nożu w wodzie" Polańskiego Dzięki W realu prezentuje sie o niebo lepiej. Stal damasceńska i mosiądz zero niklu czy tez innego szajsu + dożywotnia gwarancja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #2210 Napisano 15 Czerwca 2014 Ja od lat już mam swojego ultrabudżetowego pieszczocha, który już sporo ze mną przeszedł i dalej wiernie służy, mimo niezbyt dużego poważania w środowisku (jak sądzę - nie interesowałem się do tej pory nożami bardziej niż pragmatycznie). Zdjęcie strasznie, ale niestety taki urok telefonu i sztucznego światła...Spoko, moje zdjęcie również nie grzeszy jakością Ten mój WH ma niewielkie walory użytkowe rzecz jasna, prócz takich czynności jak - otwarcie kartona czy koperty, zbieranie grzybów, obranie pomarańczy czy nacięcie/przycięcie cygara W teren poszukuje jakiegoś custom'a lub coś z oferty Chris'a Reeve, a póki co jest poczciwy Victorinox Deluxe Tinker. 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #2211 Napisano 15 Czerwca 2014 Jest już na forum temat o nożach.Dokładnie, wystarczy poszukać . 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość romseyman #2212 Napisano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Nietety tu gdzie mieszkam prawo zabrania noszenia (bez wyraznej potrzeby) noza o ostrzu blokowanym oraz dluzszym niz 3 cale czyli ok 7.62cm. A te potrzeby to zazwyczaj sprawy zawodowe jak np kucharz itp. Co kraj to obyczaj albo paragraf Itor - za taka zabawke jak Twoja to od razu obraczki i na tylne siedzenie, afera bylaby straszna Pozostaje sie dostosowac i mam przy sobie poczciwego Victorinox' a Huntsman'a, dla ktorego i tak nie ma dnia, zeby nie bylo czegos do zrobienia Edytowane 16 Czerwca 2014 przez romseyman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2213 Napisano 16 Czerwca 2014 Słyszałem, że można nosić zaostrzone śrubokręty, że tego prawo nie zabrania 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość romseyman #2214 Napisano 16 Czerwca 2014 Mysle, ze bylyby podobne klopoty jak w przypadku noza. Zreszta po co ostrzyc wkretak? I bez tego mozna skutecznie ''dziabnac''. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #2215 Napisano 16 Czerwca 2014 Dokładnie, wystarczy poszukać . Temat "Wspomnień czar" też już lata temu założył Carlito i też wystarczy poszukać, to samo "Bond" też zdublowany.Dubel nie jest groźny, natomiast trzeba uważać na trypla Co do noży to bardzo lubię. Mam kilkanaście maczet, kilka nożyków, wszystko od "Rusków" po kilkanaście złotych, żeby w razie czego wyrzucić do kanału bez żalu.Jako EDC ma Ka-Bar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2216 Napisano 16 Czerwca 2014 Dubel nie jest groźny, natomiast trzeba uważać na trypla Nowy pomysł na "temat"? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #2217 Napisano 16 Czerwca 2014 To połączyć tematy albo usunąć oba a co jak szaleć to szaleć ! 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osobliwy nick 1 #2218 Napisano 16 Czerwca 2014 (edytowane) A ja mam i interesują mnie tylko noże EDC, a jeśli EDC to tylko foldery. Aktualnie noszę zawsze Sanrenmu 710: Wcześniej moim nożem EDC był Zero Tolerance 0350: a jeszcze wczesniej Ganzo G704 który przekonał mnie i zakochał w axis locku: Natomiast od dłuższego czasu dręczy mnie Benchmade 586 i nieuchronnie zbliża się jego zakup. Generalnie moje upodobania od całkiem dużych i ciężkich noży inklinują aktualnie ku nożom mniejszym (zdecydowanie poniżej 20 cm) i lżejszym (około 100 gram). Takie noże bardziej komfortowo jest nosić, są poręczniejsze, wzbudzają mniej sensacji i przyciągają mniej uwagi wśród ludzi i w miejscach publicznych a do miejskich zadań wystarczają w zupełności. Przekrój posiadanych przeze mnie noży to sinusoida, nabywam na przemian noże drogie i tanie, chińskie. Również teraz z Sanrenmu z 8Cr13Mov przerzucę się na Benchmadea z M390. Bo dobry nóż, to nóż fajnie wyglądający i ergonomiczny. Reszta, w tym kraj producenta, rodzaj stali to dodatkowe bajery. Edytowane 16 Czerwca 2014 przez osobliwy nick 0 Pozdrawiam kolegów z knives.pl! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #2219 Napisano 17 Czerwca 2014 Dlaczego sprzedałeś Zero Tolerance?! Przecież to są świetne noże 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #2220 Napisano 17 Czerwca 2014 Temat "Wspomnień czar" też już lata temu założył Carlito i też wystarczy poszukać, to samo "Bond" też zdublowany.Dubel nie jest groźny, natomiast trzeba uważać na trypla Co do noży to bardzo lubię. Mam kilkanaście maczet, kilka nożyków, wszystko od "Rusków" po kilkanaście złotych, żeby w razie czego wyrzucić do kanału bez żalu.Jako EDC ma Ka-Bar Dzięki Julek Staruszku i Filip: Ten temat "NÓŻ" znalazłem dopiero na 4! stronie wyszukanych tematów na podstawie hasła "nóż" i "noże", a ostatni post jest bodaj z 2010 czy 2011 roku, także nie przesadzajcie. Ponadto tam natworzyło się już mnóstwo pobocznych dyskusji 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osobliwy nick 1 #2221 Napisano 17 Czerwca 2014 Dlaczego sprzedałeś Zero Tolerance?! Przecież to są świetne noże Z kilku zasadniczych powodów: - był za ciężki na EDC- był również za duży jak dla mnie na EDC- miał taktyczny wygląd i generalnie można było nim straszyć ludzi, a ja wolę coś mniej rzucającego się w oczy- nie nosiłem go prawie w ogóle, więc okazał się bezużyteczny 0 Pozdrawiam kolegów z knives.pl! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meinard 4470 #2222 Napisano 17 Czerwca 2014 Nie widziałem nigdy sensu w noszeniu noża na co dzień, bo zawsze w torbie mam multitoola, w samochodzie też coś jeździ, ale w sumie lubię ładne rzeczy, więc też sobie postanowiłem sprawić jakieś ostrze. Wybrałem Kershaw Blur z s30v i jestem zadowolony. Poręczny, ale wystarczająca długość ostrza, dobra stal, ładnie się otwiera - nie używam go za dużo, ale cośtam ciachnął już i jest pieruńsko ostry, podoba mi się. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Starsky001 768 #2223 Napisano 17 Czerwca 2014 Jako że szwajcaria słynie również ze scyzoryków to wrzucm swojego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #2224 Napisano 17 Czerwca 2014 S30V to świetny stop, świetne ostrze - życzę by zawsze było ostre bez konieczności ostrzenia Starsky - piękne tło/okolica! Twój domek w tle? 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meinard 4470 #2225 Napisano 17 Czerwca 2014 Oby , choć na przeciwną okoliczność i tak się zabezpieczyłem - specjalnie do tego noża kupiłem dodatkową ostrzałkę, pręty diamentowe i ceramiczne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach