rk7000 3339 #3476 Napisano 29 Marca 2017 (edytowane) Przyszedł i.... Jest mega.Niestety kupiony z założeniem że ma być prezentem ale powiem że ten nóż robi wrażenie niesamowite. Mam nadzieję że w niedługim czasie sobie też taki sprawie. Dziękuję z pomoc w wyborze Panowie Edytowane 29 Marca 2017 przez rk7000 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #3477 Napisano 29 Marca 2017 Jednak Gekko, co zaważyło ? Też bym wybrał ten, ale jak rozmawialiśmy skłaniałeś się bardziej ku Saiun. To jest 210 czy 240mm ? 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3339 #3478 Napisano 29 Marca 2017 240 mm. Zawazyla rękojeść oraz efektowne młotkowanie. Dla siebie chyba właśnie Saiun bym wybrał. 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #3479 Napisano 29 Marca 2017 Młotkowanie powoduje ,że np plastry warzyw sie nie przylepiają , mówiłem ,że "będzie Pan zadowolony" jeszcze tylko saye aby ktoś do niego zrobił 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3339 #3480 Napisano 29 Marca 2017 A widzisz - myślałem że to tylko efekt ozdobny ale faktycznie to może mieć tez walor użytkowy 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #3481 Napisano 29 Marca 2017 Większość Santoku ma różniste wgłębienia właśnie, przy ciachaniu warzyw i owoców plastry to się zwłaszcza przydaje. (0).(0) 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3339 #3482 Napisano 29 Marca 2017 Większość Santoku ma różniste wgłębienia właśnie, przy ciachaniu warzyw i owoców plastry to się zwłaszcza przydaje. (0).(0)Saiun wyglada na gładki - jak jest w rzeczywistości? 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #3483 Napisano 29 Marca 2017 Gładki jak pupa niemowlęcia. (0).(0) 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3339 #3484 Napisano 29 Marca 2017 Dzięki. 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #3485 Napisano 30 Marca 2017 Żona dziś pierwszy raz na kamieniu wodnym ostrzyła Po 3 min na stronie gradacją 1000. Podoba je się ostrość, widzę że będą dziś wszystkie owoce i warzywa ponacinane w domu. Jest gadka, żeby kupić taki ale mniejszy, na jej rączki Jakie jest najmniejszy gyuto ??? 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #3486 Napisano 30 Marca 2017 Gratulacje.....potomka 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 8674 #3487 Napisano 10 Maja 2017 W końcu odebrałem: 0 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3488 Napisano 10 Maja 2017 Rzezimieszek 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3489 Napisano 10 Maja 2017 Fajny i praktyczny. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 8674 #3490 Napisano 10 Maja 2017 Fajny i praktyczny. Jest plan żeby był jeszcze fajniejszy, ale to jeszcze z wytwórcą muszę pogadać trochę i ustalić szczegóły. Bo to jest standard jaki z tej krótkiej serii się dostawało. Ja swój chcę odrobinkę zmodyfikować 0 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #3491 Napisano 1 Czerwca 2017 (edytowane) macie jakiś pomysł jakie przeznaczenie oprócz łupania drewna ta kosa ma? Edytowane 1 Czerwca 2017 przez arek1a2b 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3492 Napisano 1 Czerwca 2017 Do sera, ziół.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 8674 #3493 Napisano 1 Czerwca 2017 Do sera, ziół.... Chyba bardziej do sera, bo do ziół to raczej jakaś krzywizna by się przydała. 0 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #3494 Napisano 1 Czerwca 2017 miałem takie właśnie podejrzenie ale nie bardzo widziałem ukrojenie tym nożem plastra sera.Zakładam więc że bardziej w kostkę do sałatki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #3495 Napisano 1 Czerwca 2017 miałem takie właśnie podejrzenie ale nie bardzo widziałem ukrojenie tym nożem plastra sera.Zakładam więc że bardziej w kostkę do sałatki.W kostkę to Nakiri lub Usuba , ten z foty to klasyczny nóż do sera , tylko nie do plastrowania tylko do krojenia dużych kawałków 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22472 #3496 Napisano 18 Lipca 2017 Półtora miesiąca posuchy w temacie aż na trzecią stronę zleciał.To może ja dzisiejsze nowalijki wrzucę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szumi 734 #3497 Napisano 18 Lipca 2017 Polskie noze Kłosy znacie, uzywacie? http://www.klosy.pl 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Blunio #3498 Napisano 18 Lipca 2017 Polskie noze Kłosy znacie, uzywacie? http://www.klosy.pl Może i polskie, ale nie zatroszczyli się o polską wersję strony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 8674 #3499 Napisano 19 Lipca 2017 Może i polskie, ale nie zatroszczyli się o polską wersję strony Pewnie dlatego ze główny rynek zbytu jest gdzie indziej. 0 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szumi 734 #3500 Napisano 19 Lipca 2017 Na fejsiehttps://www.facebook.com/noze.klosy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach