Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

image.jpeg.fd0b12b7c26f2fa9304d91dc5966a6a7.jpeg

@przemekspce, to na wyposażeniu torebki małżonki ?

Ja mojej zamówiłem 

IMG_6107.jpeg.cb7015df98bac7c618b30adfc0a5339a.jpeg

się czasami zastanawiam, czy ja normalny jestem 😉

Nie znajduje odpowiedzi 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Osmodeusz napisał(-a):

image.jpeg.fd0b12b7c26f2fa9304d91dc5966a6a7.jpeg

@przemekspce, to na wyposażeniu torebki małżonki ?

Ja mojej zamówiłem 

IMG_6107.jpeg.cb7015df98bac7c618b30adfc0a5339a.jpeg

się czasami zastanawiam, czy ja normalny jestem 😉

Nie znajduje odpowiedzi 😄

Wczoraj moja chwyciła malutkiego OTF'a nie do konca wiedząc co to jest i już po drugim strzale serdecznie się uśmiechała ..

Cos w nich jest ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja małą Sebenzą sobie palca przycięła, nie bardzo blokadę w folderkach ogarnia 😄

OTF to dla niej taki długopis, cyk i otwarty😉

Proponowałem małego fixeda (bo sam wolę), ale oczy jej się uśmiechają do OTF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mały a fajny
IMG_20241230_140427.thumb.jpg.9e6ed4714cb779dcdb0d7ede1f6cb097.jpg
Ale fajowa wersja

U mnie dziś kesiołek w kieszeni.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

a35b3879b9107527ea4aec288d1c9dd8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.12.2024 o 17:40, Osmodeusz napisał(-a):

Moja małą Sebenzą sobie palca przycięła, nie bardzo blokadę w folderkach ogarnia 😄

OTF to dla niej taki długopis, cyk i otwarty😉

Proponowałem małego fixeda (bo sam wolę), ale oczy jej się uśmiechają do OTF

Czysta ekonomia .... OTF wymaga o połowę mniej ruchów (czynności) do otwarcia/zamknięcia 🔪

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czysta ekonomia .... OTF wymaga o połowę mniej ruchów (czynności) do otwarcia/zamknięcia
Do tego jest po prostu wygodniejszy w kieszeni. Pewność blokady to też inna bajka. Ja już nie mam folderków tylko same sprężyny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mariaczi napisał(-a):

Ale fajowa wersja

U mnie dziś kesiołek w kieszeni.

a35b3879b9107527ea4aec288d1c9dd8.jpg

Jaki to model 🤔 🤔 🤔 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jaki to model  
Kershaw Livewire

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, mariaczi napisał(-a):

Kershaw Livewire

Dzięki 🤗 🤗 🤗 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z OTF-ami mam problem. Bo żeby posiąść porządny nóż tego typu to albo trzeba wydać całą czapkę pieniędzy np Combat Trodon, na którego nota bene się oblizuję ( i też nie ma pewności) albo mieć dużo szczęścia i trafić na taki, któremu nie chce się klepać 😁. Mi trafił się dobry i bardzo go lubię i używam Claymore OTF od Benka. Minimalny blade play, dobry mechanizm, idealne proporcje. Można czepnąć się do okładek bo plastic fantastic. SOG Pentagon wydawał się być super niestety mechanizm do d..., bo przy szybkim klikaniu ostrze się zawiesza. Może ktoś z Panów wie kto robi serwis SOG bo CQB się na mnie wypieło?

Co do Livewire. Cytując klasyka mam ale się nie cieszę 😁. Pierwszy który przyszedł też z resztą z CQB talepał się na wszystkie strony - góra, dół, lewo, prawo. Taka grzechotka, że można było gołębie straszyć. Odesłałem. Na CEKE  z sześciu czy ośmiu wyłożonych udało mi się trafić jednego o najmniejszym akceptowalnym blade play, niestety w kolorach nie takich jak lubię. Typy stojące obok przyglądały mi się nieco dziwnie kiedy wyginałem ostrza we wszystkie strony, machałem i trzepałem ręką jak nie powiem ci🤣.

Jakby ktoś chciał to jest do wzięcia, nówka sztuka,w pudełeczku, zero użycia.

Natomiast Kershaw robi fajne OTS-y gdzie oprócz cudaków jest taki Launch 1. U mnie nr 2 jeśli chodzi o OTS bo nie do pobicia jest znów Claymore , którego noszę i używam bardzo często.

Ale żeby nie przynudzać - dziś w kieszeni kuń 😁. Jaki kuń jest każdy widzi

20241231_103733.JPGWidget span

Edytowane przez loco50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ostatnio najlepszy kompan.

467477858_1222811345449477_7690216911608953923_n.thumb.jpg.498fb3c644e9ae65a68b9abf4c66d69e.jpg

W niedzielę mnie skusiła Twoja fotka i też już mam Faktycznie przyjemny kozik2c988ab8f4b07ca076aac067eb997aee.jpg

Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja z OTF-ami mam problem. Bo żeby posiąść porządny nóż tego typu to albo trzeba wydać całą czapkę pieniędzy np Combat Trodon, na którego nota bene się oblizuję ( i też nie ma pewności) albo mieć dużo szczęścia i trafić na taki, któremu nie chce się klepać . Mi trafił się dobry i bardzo go lubię i używam Claymore OTF od Benka. Minimalny blade play, dobry mechanizm, idealne proporcje. Można czepnąć się do okładek bo plastic fantastic. SOG Pentagon wydawał się być super niestety mechanizm do d..., bo przy szybkim klikaniu ostrze się zawiesza. Może ktoś z Panów wie kto robi serwis SOG bo CQB się na mnie wypieło?
Co do Livewire. Cytując klasyka mam ale się nie cieszę . Pierwszy który przyszedł też z resztą z CQB talepał się na wszystkie strony - góra, dół, lewo, prawo. Taka grzechotka, że można było gołębie straszyć. Odesłałem. Na CEKE  z sześciu czy ośmiu wyłożonych udało mi się trafić jednego o najmniejszym akceptowalnym blade play, niestety w kolorach nie takich jak lubię. Typy stojące obok przyglądały mi się nieco dziwnie kiedy wyginałem ostrza we wszystkie strony, machałem i trzepałem ręką jak nie powiem ci.
Jakby ktoś chciał to jest do wzięcia, nówka sztuka,w pudełeczku, zero użycia.
Natomiast Kershaw robi fajne OTS-y gdzie oprócz cudaków jest taki Launch 1. U mnie nr 2 jeśli chodzi o OTS bo nie do pobicia jest znów Claymore , którego noszę i używam bardzo często.
Ale żeby nie przynudzać - dziś w kieszeni kuń . Jaki kuń jest każdy widzi

20241231_103733.thumb.JPG.36c3fda2d7cc7ac6235e19ce08435a7d.JPG
To zacznij powoli się rozglądać bo lada dzień wejdzie do sprzedaży nowa generacja OTF Microtecha z mechaniką Zero Blade Tolerance. Po otwarciu jak fix, do tego w końcu poprawiona mięciutka mechanika. Sam czaję na nowego Ultratecha. Najfajniejsze że ceny mają pozostać na dotychczasowym poziomie, przynajmniej w USA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, mariaczi napisał(-a):

To zacznij powoli się rozglądać bo lada dzień wejdzie do sprzedaży nowa generacja OTF Microtecha z mechaniką Zero Blade Tolerance. Po otwarciu jak fix, do tego w końcu poprawiona mięciutka mechanika. Sam czaję na nowego Ultratecha. Najfajniejsze że ceny mają pozostać na dotychczasowym poziomie, przynajmniej w USA.

Super. Dziękuję za info 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy on jest oryginalny
Screenshot_2024-12-31-20-55-37-00_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.thumb.jpg.ac403e0ee4cef3cedae24d4e0ecbaec0.jpg
IMG_20241231_210516.jpg.9123f4c1562211a3c9d76893f6192fb0.jpg
IMG_20241231_210535.thumb.jpg.4ffff5ec9f97ab92e73ecadb1a0d6165.jpg
Ryż

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, mariaczi napisał(-a):

Ryż

Dzięki 🤗 🤗 🤗 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi