Wahnik 3895 #18651 Napisano Poniedziałek o 18:26 Cześć Marcinie, Dawno nie rozmawialiśmy, miło mi. Co do tego noża to nie było darczyńcy, nie zostałem nim obdarowany ( niestety ) kupiłem go po prostu. Nie jestem żadnym fanem noży ( mam ten jeden ). Odnoszę raczej wrażenie, że to Ty jesteś znawcą. Może też jesteś zorientowany o "przepływie" noży pomiędzy userami i Twoje zdjęcie przedstawia mój egzemplarz. Ja nie mam nic do ukrycia i chętnie udostępnię Ci zdjęcie z numerem serii. Nie wiem też, jak daleko idzie kopiowanie noży, dlatego proszę Cię, wypowiedz się sam na temat jego oryginalności. 0 pozdrawiam, Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15810 #18652 Napisano Poniedziałek o 18:57 26 minut temu, Wahnik napisał(-a): Cześć Marcinie, Dawno nie rozmawialiśmy, miło mi. Co do tego noża to nie było darczyńcy, nie zostałem nim obdarowany ( niestety ) kupiłem go po prostu. Nie jestem żadnym fanem noży ( mam ten jeden ). Odnoszę raczej wrażenie, że to Ty jesteś znawcą. Może też jesteś zorientowany o "przepływie" noży pomiędzy userami i Twoje zdjęcie przedstawia mój egzemplarz. Ja nie mam nic do ukrycia i chętnie udostępnię Ci zdjęcie z numerem serii. Nie wiem też, jak daleko idzie kopiowanie noży, dlatego proszę Cię, wypowiedz się sam na temat jego oryginalności. Podróba… 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wahnik 3895 #18653 Napisano Poniedziałek o 19:01 3 minuty temu, Louis Cypher napisał(-a): Podróba… No proszę, a możesz napisać po czym to widzisz ? 0 pozdrawiam, Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4517 #18654 Napisano Poniedziałek o 19:04 (edytowane) Kopiowanie idzie bardzo daleko. Szukałem śrub do roweru i taki mi wskoczył w podpowiedziach. Chcecie to zamieszczę linka, ja nie kupię, żeby sprawdzić, ale nie jedną podróbę macałem ostatnimi czasy. Zresztą wpisując na Ali ZT 0562 znajdziecie ich od groma Stal Elmax w ZT występowała jakoś 9 lat temu. Czy występowała taka jasna okładzina z g10 bo to raczej nie micarta - nie kojarzę, ale mam prawo nie znać wszystkich noży świata przez 10 lat. Może była jakaś wersja sprint run bo ZT takie wypuszczało. Jeżeli masz do niego pudełko ze zgodnym numerem seryjnym to już 3/4 sukcesu. Dalej trzeba by go rozbierać żeby zobaczyć czy to bebechy ZT. Nóż jest intensywnie używany, trudno już ocenić po zdjęciach. Dałeś nawet te 10 lat temu poniżej 100zł to masz podróbę, oryginały wtedy chodziły po 700. Mi nie chodzi o to żeby kręcić aferę. Masz oryginał to fajnie, masz podróbę to Ty będziesz z tym żył, mi niewiele do tego. Bardziej chyba nie pomogę, może ktoś inny. Jak Ci bardziej zależy możesz wrzucać wiecej zdjęć, ale i tak mało informacji... Same śruby są już mocno bardzo podejrzane. Edycja: na 99,9% masz podróbę. Numer seryjny 1183 upodobali sobie Chinole i walą go na wszystkie noże ZT Podróbka. ZT nigdy nie użyje tego samego numeru seryjnego. Przykro mi 😉 znaczy nie jest mi wcale przykro, trochę głupio wyszło bo nie jesteś pierwszy, który wrzuca tu podróbkę a jesteś w tej trudniej sytuacji, że po 1 próbujesz sprzedać podróbkę dalej i po 2 w temacie pozasprzedażowym. 🤣😜😜 Edytowane Poniedziałek o 19:24 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15810 #18655 Napisano Poniedziałek o 19:40 (edytowane) 43 minuty temu, Wahnik napisał(-a): No proszę, a możesz napisać po czym to widzisz ? Marcin w większości wyjaśnił. Jak znajdziesz fotki w necie, to zobaczysz różnice w czcionce. Numer (0562) jest krzywo nabity i KAI też inaczej. Akurat nie mam 0562 (bo mam Hinderera 😎) ale znam kogoś, kto ma i widziałem fotki. PS. Fotka dla porządku… Edytowane Poniedziałek o 19:45 przez Louis Cypher 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wahnik 3895 #18656 Napisano Poniedziałek o 19:55 25 minut temu, Burns napisał(-a): Przykro mi 😉 znaczy nie jest mi wcale przykro, trochę głupio wyszło bo nie jesteś pierwszy, który wrzuca tu podróbkę a jesteś w tej trudniej sytuacji, że po 1 próbujesz sprzedać podróbkę dalej i po 2 w temacie pozasprzedażowym. Przykro, czy nie przykro ? Coś chyba Marcinie bałamucisz . Poza tym komu głupio; Tobie ? bo mnie bynajmniej. Twoje określenie że jestem w trudnej sytuacji zupełnie mnie nie przekonuje ponieważ ad.1 nóż jest mój i mogę robić z nim co zechcę, nic nie próbuję, tylko informuję o swoich zamiarach i też mam do tego prawo, Co do "podróby" to nie pochlebiaj sobie zbytnio, ale tak naprawdę Twoja ocena nie stanowi dla mnie żadnego wykładnika. ad 2, w związku z tym co wyjaśniłem powyżej uważam Twoje przypisanie jakobym chciał coś sprzedać w temacie pozasprzedażowym za bezzasadną nadinterpretację. Proponuję wystudzić emocje, Marcinie bo nie takie "rozmowy" widziało to Forum, a ja mam kilka ważniejszych rzeczy do zrobienia niż tu uzasadniać, że nie jestem wielbłądem. 0 pozdrawiam, Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4517 #18657 Napisano Poniedziałek o 20:04 (edytowane) 2 godziny temu, Wahnik napisał(-a): Przykro, czy nie przykro ? Coś chyba Marcinie bałamucisz . Poza tym komu głupio; Tobie ? bo mnie bynajmniej. Twoje określenie że jestem w trudnej sytuacji zupełnie mnie nie przekonuje ponieważ ad.1 nóż jest mój i mogę robić z nim co zechcę, nic nie próbuję, tylko informuję o swoich zamiarach i też mam do tego prawo, Co do "podróby" to nie pochlebiaj sobie zbytnio, ale tak naprawdę Twoja ocena nie stanowi dla mnie żadnego wykładnika. ad 2, w związku z tym co wyjaśniłem powyżej uważam Twoje przypisanie jakobym chciał coś sprzedać w temacie pozasprzedażowym za bezzasadną nadinterpretację. Proponuję wystudzić emocje, Marcinie bo nie takie "rozmowy" widziało to Forum, a ja mam kilka ważniejszych rzeczy do zrobienia niż tu uzasadniać, że nie jestem wielbłądem. Pogrążasz się jeszcze bardziej i po co? Inni odbiorą to inaczej niż ja. Mi twój nóż lata sześćdziesiątka i nie ma on żadnego wpływu na naszą znajomość. Po prostu włóż go w kieszeń, zostaw do cięcia gwoździ lub wyjeb, znaczy wywal. 6dych to nawet nie flaszka rudej, ale nie obnoś się z nim, wtedy to rzeczywiście będzie twój nóż i tylko twój, znaczy podróba noża. Poza tym ja nie wiem czemu muszę tłumaczyć tak oczywiste rzeczy na forum zegarkowym gdzieś podróbki zwalczane są od jego powstania i mówimy im kategoryczne NIE. P.S. Chińczycy mają wiele fajnych marek własnych, które przewyższyły już ZT... Twój pech polega na tym, że @loco50kupił wersję SprintRun , która też mnie bardzo zainteresowała i chciałem ją kupić. Przez to zwróciłem uwagę, że ktoś tak szybko i mocno zużył limitkę za 1600zł. W tak krótkim czasie. Tyle z filozofii nad twoją podróbą. Edytowane Poniedziałek o 22:20 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20789 #18658 Napisano 18 godzin temu O tym mowa? Wystarczy na napisy "popaczać". Zwłaszcza na cyferki. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach