pisar 4388 #18676 Napisano 21 Listopada (edytowane) . Edytowane 21 Listopada przez pisar 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 9519 #18677 Napisano 22 Listopada Medford Vulcan : 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 16147 #18678 Napisano 23 Listopada Jak ktoś szuka to raczej dobra cena https://www.knifestock.pl/zero-tolerance-noz-skladany-z-wspomaganiem-g-10-czarny-tiger-stripe-zt-0350ts-p21671 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7363 #18679 Napisano 23 Listopada 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 9519 #18680 Napisano 23 Listopada (edytowane) BM 531 + Protech TR3 + We knife Subjugator : Edytowane 23 Listopada przez Genovese_ 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15915 #18681 Napisano 23 Listopada 3 godziny temu, Genovese_ napisał(-a): BM 531 + Protech TR3 + We knife Subjugator : Po co ci 3 takie same noże? Zapyta każda kobieta 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 9519 #18682 Napisano 23 Listopada 46 minut temu, Louis Cypher napisał(-a): Po co ci 3 takie same noże? Zapyta każda kobieta 😁 Bo to nie są trzy takie same noże.To trzy różne interpretacje tej samej zajebistej idei: -BM 531 – dziadek rodu, oryginalny Gryphon z 2004. GRN + 154CM, prawdziwy Axis Lock, Made in USA, 68 g czystego sentymentu.😇 -Protech TR-3 – wojskowy charakter: ryflowany alu, 154CM, button lock i auto-klinga, która kopię naprawdę fajnie.😍 - WE Subjugator – to współczesny rozpustnik 🤩: tytan, 20CV, ceramiczne łożyska, frame lock i action tak gładki, że 531 otwiera się jak scyzoryk babci, a TR-3 brzmi przy nim jak zabytek z demobilu. Reasumując, to tak jakbyś miał w garażu: -BMW E30 M3 z 1988 roku (531) – lekkie, surowe, analogowe, każdy szelest słychać, ale ogólnie czysta frajda i sentyment, -BMW E46 M3 z 2004 (TR-3) – 343 konie, indywidualne przepustnice (jedna osobna przepustnica na każdy cylinder), agresywne, trochę brutalne, ryczy jak wściekłe, -nowe BMW G80 M3 Competition xDrive (Subjugator) – 530 KM, karbon wszędzie, perfekcyjne spasowanie, najnowsze bajery i prowadzenie jak po szynach. Jak widzisz wszystkie to w gruncie rzeczy M3 – tylny napęd (no dobra, ostatnie już AWD, ale duch ten sam), rzędowa szóstka, legendarny kształt – ale każde daje zupełnie inne emocje i pochodzi z innej epoki. Właśnie dlatego stoją u mnie wszystkie trzy naraz. Jeden to historia, drugi charakter, trzeci technologia.Razem opowiadają jak z prostego pomysłu na smukły EDC powstało dzieło sztuki… w trzech różnych bawarskich dialektach. 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15915 #18683 Napisano 24 Listopada 7 godzin temu, Genovese_ napisał(-a): Bo to nie są trzy takie same noże.To trzy różne interpretacje tej samej zajebistej idei: -BM 531 – dziadek rodu, oryginalny Gryphon z 2004. GRN + 154CM, prawdziwy Axis Lock, Made in USA, 68 g czystego sentymentu.😇 -Protech TR-3 – wojskowy charakter: ryflowany alu, 154CM, button lock i auto-klinga, która kopię naprawdę fajnie.😍 - WE Subjugator – to współczesny rozpustnik 🤩: tytan, 20CV, ceramiczne łożyska, frame lock i action tak gładki, że 531 otwiera się jak scyzoryk babci, a TR-3 brzmi przy nim jak zabytek z demobilu. Reasumując, to tak jakbyś miał w garażu: -BMW E30 M3 z 1988 roku (531) – lekkie, surowe, analogowe, każdy szelest słychać, ale ogólnie czysta frajda i sentyment, -BMW E46 M3 z 2004 (TR-3) – 343 konie, indywidualne przepustnice (jedna osobna przepustnica na każdy cylinder), agresywne, trochę brutalne, ryczy jak wściekłe, -nowe BMW G80 M3 Competition xDrive (Subjugator) – 530 KM, karbon wszędzie, perfekcyjne spasowanie, najnowsze bajery i prowadzenie jak po szynach. Jak widzisz wszystkie to w gruncie rzeczy M3 – tylny napęd (no dobra, ostatnie już AWD, ale duch ten sam), rzędowa szóstka, legendarny kształt – ale każde daje zupełnie inne emocje i pochodzi z innej epoki. Właśnie dlatego stoją u mnie wszystkie trzy naraz. Jeden to historia, drugi charakter, trzeci technologia.Razem opowiadają jak z prostego pomysłu na smukły EDC powstało dzieło sztuki… w trzech różnych bawarskich dialektach. 😉 Gratuluję świetnych samochodów. Obawiam się, że nie zobaczyłeś dolnej linijki tekstu w moim poście 😉 Ja doskonale rozumiem sens posiadania podobnych a nawet prawie identycznych noży różniących się np. rodzajem obróbki ostrza (satyna, szkiełkowanie czy inne kamienowanie). Pozdrowienia dla beemek od niemieckiego wolnossącego V8 5.5l 😈 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 9519 #18684 Napisano 24 Listopada (edytowane) 4 godziny temu, Louis Cypher napisał(-a): Gratuluję świetnych samochodów. Obawiam się, że nie zobaczyłeś dolnej linijki tekstu w moim poście 😉 Ja doskonale rozumiem sens posiadania podobnych a nawet prawie identycznych noży różniących się np. rodzajem obróbki ostrza (satyna, szkiełkowanie czy inne kamienowanie). Pozdrowienia dla beemek od niemieckiego wolnossącego V8 5.5l 😈 Spokojnie, noże też mają po 500+ KM, tylko w przeliczeniu na centymetry ostrza 😏 A co do V8 – szacunek za stary, dobry M159/M156, ale jak będziesz kiedyś chciał prawdziwego kopa w plecy… weź Subjugatora do ręki i odpalisz go z przycisku. 0–100 w 0,3 s, bez ESP i bez litości dla palców 😉 Pozdro dla AMG od starego Benchmade’a, co jeszcze pamięta czasy, kiedy axis lock był młodszy niż Twoje E63 😂 PS.i oczywiście z autami to tylko metafora w życiu by mi nie przyszło aby opisywać swój garaż w dziale nożowym...🤣 Edytowane 24 Listopada przez Genovese_ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11698 #18685 Napisano 24 Listopada 3 minuty temu, Genovese_ napisał(-a): PS.i oczywiście z autami to tylko przykład w życiu by mi nie przyszło aby opisywać swój garaż w dziale nożowym...🤣 Cytat Właśnie dlatego stoją u mnie wszystkie trzy naraz. Jeden to historia, drugi charakter, trzeci technologia. Zawsze możesz przenieść do działu samochodowego. My tam czekamy na takie perełki. W każdym bądź razie - zachęcam. A E46 - to dzieło absolutne. Forma doskonała. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1786 #18686 Napisano Poniedziałek o 09:46 Troszkę egzotyki: 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7363 #18687 Napisano Poniedziałek o 10:57 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4388 #18688 Napisano Poniedziałek o 11:01 3 minuty temu, Pamiko napisał(-a): Świetny jest ten mały "knypek" nożowy 1 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21020 #18689 Napisano Poniedziałek o 11:03 5 minut temu, Pamiko napisał(-a): To Cheetah 380 ACP? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7363 #18690 Napisano Poniedziałek o 11:14 10 minut temu, loco50 napisał(-a): To Cheetah 380 ACP? Tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21020 #18691 Napisano Poniedziałek o 11:39 24 minuty temu, Pamiko napisał(-a): Tak Bardzo fajny gaciowiec do samoobrony. Mocno się zastanawiałem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7363 #18692 Napisano Poniedziałek o 11:43 3 minuty temu, loco50 napisał(-a): Bardzo fajny gaciowiec do samoobrony. Mocno się zastanawiałem. Do tego służy a dodatkowo bardzo mi się podoba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21020 #18693 Napisano Poniedziałek o 13:09 Godzinę temu, Pamiko napisał(-a): Do tego służy a dodatkowo bardzo mi się podoba No właśnie. Jest taka śliczna 😂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15915 #18694 Napisano Poniedziałek o 15:49 8 godzin temu, Genovese_ napisał(-a): Spokojnie, noże też mają po 500+ KM, tylko w przeliczeniu na centymetry ostrza 😏 A co do V8 – szacunek za stary, dobry M159/M156, ale jak będziesz kiedyś chciał prawdziwego kopa w plecy… weź Subjugatora do ręki i odpalisz go z przycisku. 0–100 w 0,3 s, bez ESP i bez litości dla palców 😉 Pozdro dla AMG od starego Benchmade’a, co jeszcze pamięta czasy, kiedy axis lock był młodszy niż Twoje E63 😂 PS.i oczywiście z autami to tylko metafora w życiu by mi nie przyszło aby opisywać swój garaż w dziale nożowym...🤣 Nie mam AMG tylko poczciwy M273.960 w budzie CLS c219 czyli już klasyk. To fajna fura do komfortowego podróżowania a jak trzeba wyprzedzić - to wyprzedza bez zadyszki. Nożyki dla porządku w wątku 🙂 (Dla mojej żony: 3 takie same) 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1357 #18695 Napisano Środa o 19:42 Myly Państwo. Obserwuję na olx taki nowy zestaw Gerlacha. 1300zł. Może bym coś się utargował ale na razie wolę popytać tu. Podoba mi się ale warto tyle dać? Fajnie że Polskie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 9519 #18696 Napisano Czwartek o 07:16 MT Socom Bravo : 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 9519 #18697 Napisano Czwartek o 08:32 12 godzin temu, mirek 1969 napisał(-a): Myly Państwo. Obserwuję na olx taki nowy zestaw Gerlacha. 1300zł. Może bym coś się utargował ale na razie wolę popytać tu. Podoba mi się ale warto tyle dać? Fajnie że Polskie Przeszukaj sobie rynek, szczególnie archiwum sprzedaży.IMO sporo za taki zestaw, ale jeśli stan jest idealny i masz sentyment do Gerlacha, to bierz – tylko negocjuj.W tym przypadku raczej im starsze w super stanie, tym bardziej wartościowe.Więc poproś o więcej detali.Mądrzejsi być może doradzą co innego, ale mi się wydaje, że 800-900 PLN to rozsądna granica za którą warto.Gerlach to nisza, którą ja zawsze sobie cenię in plus. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 9519 #18698 Napisano Piątek o 09:52 Co tu taka cisza ? Lecimy z tematem...😉 U mnie dziś taki zestaw , JH Summit + WE Knife Subjugator : 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7363 #18699 Napisano Piątek o 09:58 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7363 #18700 Napisano Piątek o 10:48 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach