Burns 4494 #5526 Napisano 17 Sierpnia 2021 (edytowane) Fajny! Podlinkuj, które to u sharg. Dobra, sam znalazłem, opis nieziemski, jak w rzeczywistości w porównaniu z ZT? Edytowane 17 Sierpnia 2021 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1351 #5527 Napisano 17 Sierpnia 2021 Godzinę temu, fonfelinni napisał(-a): Koledzy, pomozecie w zakupie jakiegos folderka jako prezent dla kumpla? Budzet to jakies 150PLN. Wiem, ze kwota nie daje opcji do szalenstw ale widzialem, ze ma jakis stary i gowniany nozyk, wiec raczej bedzie i tak zadowolony Ka-Bar Dozier bedzie git? Fajnego Bucka kupisz w tej cenie.Nie mówię o moim uzywanym zeby nie było. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20511 #5528 Napisano 17 Sierpnia 2021 Burns, jeszcze nie wiem bo tylko z pudełka wyjąłem do foto. Troszkę trudniej się otwiera, może przez mały fliper? Pobawię się, pooglądam dokładnie to coś więcej napiszę. Drugi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20511 #5529 Napisano 17 Sierpnia 2021 Porównanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fonfelinni 232 #5530 Napisano 17 Sierpnia 2021 2 godziny temu, mirek 1969 napisał(-a): Fajnego Bucka kupisz w tej cenie.Nie mówię o moim uzywanym zeby nie było. Mowa o jakims 112 Ranger LT? Troche lece na latwizne, ze pytam o typy zamiast poszukac, ale jak sobie chcialem sprawic noz i zaczalem czytac te fora to z Doziera ostatecznie skonczylo sie na CODE4 i wiecej juz nie zaglebialem sie w temat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1816 #5531 Napisano 17 Sierpnia 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, loco50 napisał(-a): Porównanie Fajne to Orso. Muszę poczytać. poczytałem - nie spełnia oczekiwań, bo blokowane linerem a ostrze zbyt grube dla mnie.. szkoda, bo ładny Edytowane 17 Sierpnia 2021 przez zadra 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1351 #5532 Napisano 18 Sierpnia 2021 6 godzin temu, fonfelinni napisał(-a): Mowa o jakims 112 Ranger LT? Troche lece na latwizne, ze pytam o typy zamiast poszukac, ale jak sobie chcialem sprawic noz i zaczalem czytac te fora to z Doziera ostatecznie skonczylo sie na CODE4 i wiecej juz nie zaglebialem sie w temat Wejdź sobie na buck knives a tam na noże na codzień i tyle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #5533 Napisano 18 Sierpnia 2021 Powitoł 11 godzin temu, fonfelinni napisał(-a): Koledzy, pomozecie w zakupie jakiegos folderka jako prezent dla kumpla? Budzet to jakies 150PLN. Wiem, ze kwota nie daje opcji do szalenstw ale widzialem, ze ma jakis stary i gowniany nozyk, wiec raczej bedzie i tak zadowolony Ka-Bar Dozier bedzie git? Jak ma być lekko, to styknie. Jak może być ciężej to korzystając z obcenki np. ten: https://cqb.pl/ontario-folder-black-8848-p-903.html?language=pl Osobiście szukał bym czegoś chińskiego, bo można znaleźć ciekawsze noże, ale tu już zaczyna się temat rzeka 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20511 #5534 Napisano 18 Sierpnia 2021 O Ratku też myślałem. Albo Esee Avispa np. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fonfelinni 232 #5535 Napisano 18 Sierpnia 2021 O, zapomnialem o RAT, chyba wybor padnie na niego Esee fajny ale juz ponad budzet. dzieki Panowie za pomoc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vpyr #5536 Napisano 18 Sierpnia 2021 (edytowane) A ja dodam swoje 3 grosze i zaproponuję Kershaw Shuffle wer. 1, czyli nie tanto ! Super maluch, który wsadzisz w kieszeń i nie poczujesz, że go masz. Do miejskiego edc nie trzeba większego. Ponadto ma otwieracz do butelek i śrubokręt/łomik, który naprawdę sprawdza się w wielu sytuacjach. Mam takiego, dwa kolejne kupiłem synom, wszyscy są zadowoleni:) Aha: kupisz go na All...o za jedyne 123 pln,a być może w nożowych sklepach jeszcze taniej:) Edytowane 18 Sierpnia 2021 przez vpyr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22507 #5537 Napisano 18 Sierpnia 2021 W dniu 13.08.2021 o 09:05, porcelanowy napisał(-a): Cięcie i rżnięcie, nasze ulubione zajęcie Testujemy Chińczyka. Tu w zawodach z morą: I jak wynik testów chińczyka, bo jestem ciekaw Twojej opinii. Też go kupiłem, ale nie dotarł i właśnie się zastanawiam, czy odpuścić, czy zamówić raz jeszcze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #5538 Napisano 18 Sierpnia 2021 24 minuty temu, vpyr napisał(-a): A ja dodam swoje 3 grosze i zaproponuję Kershaw Shuffle wer. 1, czyli nie tanto ! Super maluch, który wsadzisz w kieszeń i nie poczujesz, że go masz. Do miejskiego edc nie trzeba większego. Ponadto ma otwieracz do butelek i śrubokręt/łomik, który naprawdę sprawdza się w wielu sytuacjach. Mam takiego, dwa kolejne kupiłem synom, wszyscy są zadowoleni:) Aha: kupisz go na All...o za jedyne 123 pln,a być może w nożowych sklepach jeszcze taniej:) Potwierdzam. Tu fajna cena: https://noze-swiata.pl/skladane/932-noz-kershaw-shuffle-8700-0087171035468.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #5539 Napisano 18 Sierpnia 2021 Powitoł 40 minut temu, rmak napisał(-a): I jak wynik testów chińczyka, bo jestem ciekaw Twojej opinii. Też go kupiłem, ale nie dotarł i właśnie się zastanawiam, czy odpuścić, czy zamówić raz jeszcze. A na plus. Mora wygrywa jeśli chodzi o dłubanie w drewnie - szlif sprawdza się ciut lepiej (można więcej drewna zebrać "na raz"), ale korowanie i struganie podobnie. Trzymaniem ostrości wygrywa Chińczyk. Nie podejrzewam, żeby to była wybita na klindze D2, ale zdecydowanie lepiej niż w Morze (nierdzewka Mory niestety nie urywa d...py; zdecydowanie wolę ich węglówki, ale to nóż do bagażnika, a teraz dla dzieciarów). A sam Chińczyk fajny i jak dla mnie warto było kupić. Z ulubionym EDC nie wygra, ale też bugout nie jest 5,5 raza lepszy jakby sugerowała cena 1 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fonfelinni 232 #5540 Napisano 18 Sierpnia 2021 41 minut temu, szuwi napisał(-a): Potwierdzam. Tu fajna cena: https://noze-swiata.pl/skladane/932-noz-kershaw-shuffle-8700-0087171035468.html Spoko opcja ale cos takiego malego wlasnie posiada, dlatego myslalem nad czyms troche wiekszym. W kazdym razie, mam troche jeszcze czasu na zakup i wezme go pod uwage 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1351 #5541 Napisano 18 Sierpnia 2021 (edytowane) Jeszcze taki doszedł dzisiaj.Tylko bez pokrowca. Edytowane 18 Sierpnia 2021 przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #5542 Napisano 18 Sierpnia 2021 29 minut temu, mirek 1969 napisał(-a): Jeszcze taki doszedł dzisiaj.Tylko bez pokrowca. W sumie fajny, ale ... Sam kiedyś jarałem się dużymi nożami, ale od czasu zakończenia przeze mnie wypraw motocyklowych pozostały mi Falkniven F1 leży na dnie szafy i się kurzy. Tak że dla mieszczucha widzę zastosowanie maks średnich foldertów i scyzoryków. No chyba że kolekcjonujesz a to już inna bajka 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20511 #5543 Napisano 18 Sierpnia 2021 Fonfelinni, jak ma być na prezent bez nabijania kosztów to można pomyśleć o tym 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1351 #5544 Napisano 18 Sierpnia 2021 25 minut temu, Jędrula.wawa napisał(-a): W sumie fajny, ale ... Sam kiedyś jarałem się dużymi nożami, ale od czasu zakończenia przeze mnie wypraw motocyklowych pozostały mi Falkniven F1 leży na dnie szafy i się kurzy. Tak że dla mieszczucha widzę zastosowanie maks średnich foldertów i scyzoryków. No chyba że kolekcjonujesz a to już inna bajka No nie powiem.Lubię noże i zrobiłem sobie taką małą kolekcyjkę różnej maści noży.Ale więcej nie kupię już ,,przynajmniej w tym roku a jak się naciesze to może w przyszłym roku jakąś może roszade zrobie.Ale więcej mi już nie potrzeba.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #5545 Napisano 18 Sierpnia 2021 33 minuty temu, Jędrula.wawa napisał(-a): leży na dnie szafy i się kurzy. Tak mi się skojarzyło 🙂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fonfelinni 232 #5546 Napisano 18 Sierpnia 2021 12 minut temu, loco50 napisał(-a): Fonfelinni, jak ma być na prezent bez nabijania kosztów to można pomyśleć o tym Zapomnialem dodac, ze rekojesc musi byc czarna. Chlop raczej stawia na 'bezpieczne' kolory, wiec i ja nie bede ryzykowac Na razie pierwszy wybor to RAT 1 lub Buck 285 Bantam BLW. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20511 #5547 Napisano 18 Sierpnia 2021 Taki sog flaszyk też jest w czarnym Bardzo fajny nożyk ze wspomaganiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vpyr #5548 Napisano 18 Sierpnia 2021 A namieszam jeszcze;): Nóż CRKT LCK+ 3801 (cqb.pl) Nóż CRKT Kith 6433 (cqb.pl) Nóż CRKT Piet 5390 (cqb.pl) Nóż CRKT Directive Drop Point 1063 (cqb.pl) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20511 #5549 Napisano 18 Sierpnia 2021 O właśnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20511 #5550 Napisano 19 Sierpnia 2021 W dniu 17.08.2021 o 20:36, Burns napisał(-a): jak w rzeczywistości w porównaniu z ZT? Burns, tak na szybko. Nożyk wykonany bardzo dobrze, ale nie super. Okladzina z karbonu z jednej strony przy łożysku ma niedoróbki (fotka) . Druga strona ok. Może to u mnie zwyczajowo tak wyszlo (bo co ja kupię to zawsze jest mniej lub bardziej sp..... e😁). Użytkowo-dobrze wyważony, lekki , chyba za bardzo. I tak jak pisałem wyżej trochę z kłopotami się otwiera, myślę, że przez dość mały fliper a może jeszcze się wyrobi. Jeśli chodzi o porównanie do ZT od Emersona: mniejszy, lżejszy. Poza tym w Zetce czuć klasę, sznyt i piniondz 😁. A u tego makarona.... mniej 😁. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach