porcelanowy 938 #5651 Napisano 1 Września 2021 (edytowane) Powitoł 14 godzin temu, beniowski napisał(-a): Taaa, zaraz mi napiszecie jaki to błąd popełniłem😃. Benchmade 575-1 mini presidio ii (innych tu u mnie nie było, praktycznie wszystko niedostępne z tych które polecacie, oprócz włoskiej produckji oczywiście). Da radę? Presio jest spoko, nawet mały Rozmiar/waga/stal na EDC jak najbardziej OK. Ostrzałka jeszcze jakaś by się przydała p.s. Gdybyjakbyco, KaBar na wylocie Jednak król wagi lekkiej u mnie jest jeden Edytowane 1 Września 2021 przez porcelanowy 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #5652 Napisano 1 Września 2021 11 godzin temu, Burns napisał(-a): coś mi się wydaje, że przepłaciłeś Wszystko potrafisz popsuć, WSZYSTKO A to mój namber łan 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20537 #5653 Napisano 1 Września 2021 A do mnie dziś przyjdzie cóś po taniości, ale, że firmę lubię i "sie mi spodobał to wziełem" 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #5654 Napisano 1 Września 2021 3 minuty temu, loco50 napisał(-a): A do mnie dziś przyjdzie cóś po taniości, ale, że firmę lubię i "sie mi spodobał to wziełem" 😁 Szczurek ⁉️ 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8452 #5655 Napisano 1 Września 2021 51 minut temu, porcelanowy napisał(-a): Powitoł Presio jest spoko, nawet mały Rozmiar/waga/stal na EDC jak najbardziej OK. Ostrzałka jeszcze jakaś by się przydała No właśnie, napiszcie czym ten sprzęt ostrzyć - tylko nie szlifierkę do warsztatu ale coś małego co można używać w mieszkaniu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24446 #5656 Napisano 1 Września 2021 Lansky np jakiś zestaw sprawdz na allegro. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20537 #5657 Napisano 1 Września 2021 Jędrula, kto to jest szczurek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #5658 Napisano 1 Września 2021 11 minut temu, loco50 napisał(-a): Jędrula, kto to jest szczurek? Jego kolega 😂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20537 #5659 Napisano 1 Września 2021 Aaaa, RAT. Nieeee 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #5660 Napisano 1 Września 2021 (edytowane) Powitoł 1 godzinę temu, beniowski napisał(-a): No właśnie, napiszcie czym ten sprzęt ostrzyć - tylko nie szlifierkę do warsztatu ale coś małego co można używać w mieszkaniu. O ile dobrze liczę, piętnasty rok wszystko ostrzę na takim urządzeniu: https://www.zbrojownia.pl/ostrzalka-lansky-turn-box-4-ceramiczna i w sumie tylko D2 od benchmade ostrzy mi się na tym długo. Nie miałem na dłużej nic ze stali typu ZDP, S20V, S90V, k390 i innych wyjebolitów. Przy nich możliwe, że lepiej sprawi się zestaw z diamentowymi prętami. https://www.zbrojownia.pl/ostrzalka-lansky-turn-box-tb-2d2c Linki wybrane losowo. Nie mam powiązania ze sklepem Edytowane 1 Września 2021 przez porcelanowy 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8452 #5661 Napisano 1 Września 2021 15 godzin temu, Burns napisał(-a): coś mi się wydaje, że przepłaciłeś bo w PL ~430zł poza tym trochę dzisiaj wskoczyło na stan: https://kolba.pl/pl/search?query=zero+tolerance Skasowałem zamówienie we włoskim sklepie - ale gdzie można znaleźć ten nóż w Polsce za 430 zł? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #5662 Napisano 1 Września 2021 (edytowane) aktualnie niedostępny, podobnie jak w kilka dni zniknęła wersja duża https://kolba.pl/product/33718,noz-benchmade-575-1-mini-presidio-ii To główny dystrybutor BM na PL, ale żeby nie być gołosłownym jest w innym równie dobrym sklepie: https://noze-swiata.pl/skladane/4303-noz-benchmade-570-1-presidio-ii-sklep-krakow-610953196912.html?search_query=presidio&results=1 piszesz do jednych i drugich i powinni dać 5-10% czyli w jakiś 450zł się wyrobisz przy dobrych wiatrach. EDYTA: w drugim linku jest jednak wersja duża. ale może to i dobrze i zmienisz zdanie, nie będę już wymazywał (niestety takie czasy, że wiele noży schodzi na pniu, jak nie wierzysz to zerknij dzisiaj na linkowane wczoraj ZT, zobaczysz, że niektóre też już poznikały) Edytowane 1 Września 2021 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20537 #5663 Napisano 1 Września 2021 Duxza, duża. Tylko duża 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8452 #5664 Napisano 1 Września 2021 10 minut temu, Burns napisał(-a): aktualnie niedostępny, podobnie jak w kilka dni zniknęła wersja duża https://kolba.pl/product/33718,noz-benchmade-575-1-mini-presidio-ii To główny dystrybutor BM na PL, ale żeby nie być gołosłownym jest w innym równie dobrym sklepie: https://noze-swiata.pl/skladane/4303-noz-benchmade-570-1-presidio-ii-sklep-krakow-610953196912.html?search_query=presidio&results=1 piszesz do jednych i drugich i powinni dać 5-10% czyli w jakiś 450zł się wyrobisz przy dobrych wiatrach. EDYTA: w drugim linku jest jednak wersja duża. ale może to i dobrze i zmienisz zdanie, nie będę już wymazywał Dziękuję - kupiłem dużą wersję w tym drugim sklepie (pal licho zniżkę), i tak jest lepiej niż we Włoszech. Dziękuję wszystkim za pomoc (szczególnie @Burns i @loco50 w wyborze noża i zapraszam jakby co na kawę do Mediolanu - teraz też już wiem gdzie można tutaj sporo włoskich wyrobów pooglądać. A przy okazji, rano poszedłem coś załatwić, znalazłem sklep z nożami i dodatkowo kupiłem.... coś takiego🤣: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #5665 Napisano 1 Września 2021 4 minuty temu, loco50 napisał(-a): Duxza, duża. Tylko duża 😁 oczywista, oczywistość, twardym trzeba być a nie kiszonym, wykałaczki dla tych co im mama nie pozwala 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20537 #5666 Napisano 1 Września 2021 Doszło. Wyszarpałem z paczkomatu😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LabuddaM 16 #5667 Napisano 1 Września 2021 @beniowskibardzo dobry wybór na początek. ale już widzę, że Twój portfel będzie płakać na myśl o nowych zabawkach do kolekcjonowania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hezio 230 #5668 Napisano 1 Września 2021 4 godziny temu, beniowski napisał(-a): A przy okazji, rano poszedłem coś załatwić, znalazłem sklep z nożami i dodatkowo kupiłem.... coś takiego🤣: Leatherman robi fajne rzeczy, aczkolwiek brałbym model Surge lub Wave lub Charge (tego mam) ze względu np.na wymienialne ostrza przecinaka czy bity. Napisz lepiej jak żyje się w. Mediolanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1351 #5669 Napisano 1 Września 2021 (edytowane) Jakby kto chciał to mogę sprzedać.Kaminari. Edytowane 1 Września 2021 przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1780 #5670 Napisano 1 Września 2021 Taka podróbka Mikova. Fajny mechanizm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20537 #5671 Napisano 1 Września 2021 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #5672 Napisano 1 Września 2021 (edytowane) gust Ci się poprawia - fajny 13 godzin temu, Jędrula.wawa napisał(-a): Wszystko potrafisz popsuć, WSZYSTKO Ja tu i tam jestem od naprawiania wszystkiego, tylko w nieformalny sposób dla większości osób Edytowane 1 Września 2021 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20537 #5673 Napisano 1 Września 2021 A które były w złym guście? Jeśli w ogóle można mówić o gustach w dziedzinie prostych narzędzi jakimi są noże😁? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1816 #5674 Napisano 2 Września 2021 7 godzin temu, goral_ napisał(-a): Taka podróbka Mikova. Fajny mechanizm. A Feee.. Dźwignia nie dopasowana do gniazda - zbyt wystaje, brak możliwości wymiany sprężyn co mikova stawiało na wysokim stanowisku względem wielu dużo lepszych producentów.. Kandar Mikovovi nawet butów czyścić nie powinien.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1780 #5675 Napisano 2 Września 2021 5 godzin temu, zadra napisał(-a): A Feee.. Dźwignia nie dopasowana do gniazda - zbyt wystaje, brak możliwości wymiany sprężyn co mikova stawiało na wysokim stanowisku względem wielu dużo lepszych producentów.. Kandar Mikovovi nawet butów czyścić nie powinien.. A czy ja twierdze, że jest lepszy niż oryginał? Jestem pewny, że tylko twoje noże mają rację bytu i że masz monopol na rację. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach