loco50 20608 #5976 Napisano 1 Października 2021 5- czyli bardzo dobrze minus. Ja szkołę kończyłem kiedy oceny były od 2 do 5😁. Tak, to wcięcie od góry. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej72 163 #5977 Napisano 1 Października 2021 (edytowane) Spyderco nie trawię, za tę dziurę w klindze, która nijak do mnie nie przemawia. Do tej pory, nie rozumiem, co autor tej koncepcji miał na myśli. Ale o gustach się nie dyskutuje, co kto lubi i mu pasuje. w ciągu 10 lat przerobiłem w noszeniu, macustę, benchmade victorinoxa i pewnie z 10 innych dziwnych marek. stety niestety u mnie, król jest jeden, po paru tygodniach noszenia nowości, zawsze wracam do jednego. typowy wół roboczy do wszystkiego i mój ulubiony. co prawda kiedyś w Szanghaju na lotnisku, omało co go nie straciłem, bo ochrona namierzyła go w bagażu głównym. uratował mnie to, że nikt z ochrony, po rozłożeniu, nie potrafił go złożyć i musieli mnie prosić o pomoc Edytowane 1 Października 2021 przez Maciej72 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1354 #5978 Napisano 1 Października 2021 (edytowane) 32 minuty temu, Maciej72 napisał(-a): Spyderco nie trawię, za tę dziurę w klindze, która nijak do mnie nie przemawia. Do tej pory, nie rozumiem, co autor tej koncepcji miał na myśli. Ale o gustach się nie dyskutuje, co kto lubi i mu pasuje. w ciągu 10 lat przerobiłem w noszeniu, macustę, benchmade victorinoxa i pewnie z 10 innych dziwnych marek. stety niestety u mnie, król jest jeden, po paru tygodniach noszenia nowości, zawsze wracam do jednego. typowy wół roboczy do wszystkiego i mój ulubiony. co prawda kiedyś w Szanghaju na lotnisku, omało co go nie straciłem, bo ochrona namierzyła go w bagażu głównym. uratował mnie to, że nikt z ochrony, po rozłożeniu, nie potrafił go złożyć i musieli mnie prosić o pomoc Ja też spyderco nie trawię za tę dziurę w ostrzu.Choc niektóre są całkiem fajne co mają tę dziurę nie tak wybrzuszoną.Bo te garbate to mi wcale się nie podobają.Np.taki to jeszcze strawię. Edytowane 1 Października 2021 przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej72 163 #5979 Napisano 1 Października 2021 (edytowane) A to poniżej to prawdziwe dzieło sztuki. Nóż dla gejsz do obrony. Niech Was nie zmylą wymiary, to prawdziwie mordercza broń, ostra jak brzytwa. z właścicielką tego maleństwa, nie chciałbym wejść w konflikt genialna konstrukcja klipsa i rękojeści z jednego kawałka metalu. Edytowane 1 Października 2021 przez Maciej72 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuter 1629 #5980 Napisano 1 Października 2021 Bombshell - ergonomiczna nirvana Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68041 #5981 Napisano 1 Października 2021 3 minuty temu, Nuter napisał(-a): Bombshell - ergonomiczna nirvana Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Taki hipopotam. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #5982 Napisano 1 Października 2021 ja jak widziałem dziurę a jeszcze z garbem to mnie ściskało, o ile powyższe ma nadal zastosowanie do kobiet, tak odnośnie noża, doceniłem jak spróbowałem - właśnie za sposoby otwierania jakie oferuje, nie przeszkadza jak kołek przy krojeniu, jedyny efekt ujemny, że czasem przy krojeniu coś tam zbiera. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #5983 Napisano 1 Października 2021 Godzinę temu, Maciej72 napisał(-a): to prawdziwie mordercza broń, ostra jak brzytwa Podobny nożyk kupiłem kiedyś w sklepie na Szpitalnej (już nie ma tego sklepu, a szkoda). Nie pamietam jaki to byl konkretnie model. I tak z rąk do rąk aż dostał się w szpony córci. I wszystko by było dobrze aż na grzybobraniu zaczęła opędzać się od pająka. Mało brakowało, a z grzybobrania wróciła by bez palca 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej72 163 #5984 Napisano 1 Października 2021 34 minuty temu, Jędrula.wawa napisał(-a): Podobny nożyk kupiłem kiedyś w sklepie na Szpitalnej (już nie ma tego sklepu, a szkoda). Nie pamietam jaki to byl konkretnie model. I tak z rąk do rąk aż dostał się w szpony córci. I wszystko by było dobrze aż na grzybobraniu zaczęła opędzać się od pająka. Mało brakowało, a z grzybobrania wróciła by bez palca Dla dzieciaków jest pikutek fiskarsa :) chociaż mój orzeł, nawet tym się skaleczył 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6204 #5985 Napisano 1 Października 2021 (edytowane) a ten? bo mam w schowku w samochodziku.. teeż odrażający jest? ( bo ma dziurę garbatą ?? ) chodżby tak, to go lubię, aczkolwiek niebaepieczne chowanie ostrza.. Edytowane 1 Października 2021 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1354 #5986 Napisano 2 Października 2021 8 godzin temu, mkl1 napisał(-a): a ten? bo mam w schowku w samochodziku.. teeż odrażający jest? ( bo ma dziurę garbatą ?? ) chodżby tak, to go lubię, aczkolwiek niebaepieczne chowanie ostrza.. Nie zrozum mnie źle.Że mi się nie podoba to nie znaczy że to są złe noże.Każdy ma swój gust. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20608 #5987 Napisano 2 Października 2021 Amalgam wraca do sprzedawcy. Fajny nóż ale jakoś nie leży mi w łapie. Pomyślę o Shamanie, ale myślę też, żeby przystopować to szaleństwo 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuter 1629 #5988 Napisano 2 Października 2021 Shaman super, a jeszcze jakiś rex45 albo inna ciekawa stal to już cud, miód, paluszki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8995 #5989 Napisano 2 Października 2021 Halo VI doleciał.... 😍 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 16027 #5990 Napisano 2 Października 2021 Fajny zestaw na ostatnim zdjęciu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8995 #5991 Napisano 2 Października 2021 Dzięki.Jeszcze takie poglądowe jak leży w ręku : P.S.Kolega Nuter mówił mi ,że szczena opadnie jak zobaczę ten nóż... ,no i miał rację...foty nie oddają efektu.To trzeba mieć w ręku aby zrozumieć. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 527 #5992 Napisano 2 Października 2021 Też od forumowicza?Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8995 #5993 Napisano 2 Października 2021 Tak też z forum.Halo to jest kompletna nisza.Od ponad 2 lat nieprodukowany jest ten model przez Microtecha, także pozostaje tylko rynek wtórny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #5994 Napisano 3 Października 2021 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6204 #5995 Napisano 3 Października 2021 (edytowane) 👍Popatrz, popatrz to teraz noże, czy tam inne scyzoryki z konopi robią...😵 Edytowane 3 Października 2021 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #5996 Napisano 3 Października 2021 W dniu 2.10.2021 o 12:43, Genovese_ napisał(-a): Halo VI doleciał.... 😍 Pięknie, pozytywnie zazdroszczę, ale zastanawiam się czy nie przebić Ciebie nożem za 800zł (mam juz 2x wersję 4 cale w aluminium i g10) Pół metra noża daje mi jednak do myślenia (w rzeczywistości 30cm), długie ostrze syper fajnie, ale wymuszona nim długość rękojeści, jednak tak sobie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1818 #5997 Napisano 3 Października 2021 Godzinę temu, Burns napisał(-a): Pięknie, pozytywnie zazdroszczę, ale zastanawiam się czy nie przebić Ciebie nożem za 800zł (mam juz 2x wersję 4 cale w aluminium i g10) Pół metra noża daje mi jednak do myślenia (w rzeczywistości 30cm), długie ostrze syper fajnie, ale wymuszona nim długość rękojeści, jednak tak sobie świetnie by się nim rzucało. Przy odpowiedniej technice wbijałby się w deskę jak w styropian.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #5998 Napisano 4 Października 2021 9 godzin temu, Burns napisał(-a): zastanawiam się czy nie przebić Ciebie nożem Dwa razy przeczytałem i oczom nie wierzyłem .... aż za trzecim wyłowiłem sens wypowiedzi 8 godzin temu, zadra napisał(-a): świetnie by się nim rzucało Czy nie ma już innych przedmiotów do rzucania ⁉️ 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6204 #5999 Napisano 4 Października 2021 (edytowane) 46 minut temu, Jędrula.wawa napisał(-a): Czy nie ma już innych przedmiotów do rzucania ⁉️ dlaczego nie nozem??? Za bajtla, to własnie scyzoryki i rzucanie nimi + jakieś gierki , w stylu kto się zmiesci w mniejszym kułeczku narysowanym na ziemi, były podstawa, i po to się kupowało, jakies tam gerlachy Widze, zeteraz nóż to "niedotykalski" jest ????? Jak przy zabawach nóż sie wyszczerbi, czy złamie ...to... o producencie to źle świadczy... Edytowane 4 Października 2021 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20608 #6000 Napisano 4 Października 2021 Ja to lubię mięsem rzucić😁. Od razu mi lżej. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach