Genovese_ 10191 #8101 Napisano 14 Lutego 2022 Z chińczyków chętnie bym przerobił Reate Exo.Moim zdanie świetny projekt i coś czego jeszcze nie miałem.Niestety u autoryzowanych sprzedawców ( np. Lamnia)brak i nie wiadomo kiedy będzie dostępny... 😕 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21311 #8102 Napisano 14 Lutego 2022 30 minut temu, mario1971 napisał(-a): Tylko mi nie mów, że Tuya Envy 2. Nie, cóś od WE. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzyndzl 135 #8103 Napisano 14 Lutego 2022 4 godziny temu, kornel91 napisał(-a): Ciekawie się was tutaj czyta Panowie trochę tu jest fachowców mam ja mam same chińczyki bo i kershaw valve chińczyk , ganzo ale kiedyś złamałem czubki w sanrenmu 710 (kolejnego zgubiłem) i enlana em-01. Któryś z kolegów spróbował by coś z nimi zrobić i wszystkie 4 naostrzyć ?? jak coś to dajcie info na PW jeśli to nie kłopot Kup coś takiego i działaj https://tiny.pl/9p39r tanich nie szkoda do nauki. U mnie podobna obrabia te za 100 i te za 700... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16021 #8104 Napisano 14 Lutego 2022 Ale ktoś zrobił super okładziny do Spyderco. Pasowałyby do mojego G-Shocka 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbyniu70 1400 #8105 Napisano 14 Lutego 2022 35 minut temu, Louis Cypher napisał(-a): Ale ktoś zrobił super okładziny do Spyderco. Pasowałyby do mojego G-Shocka 😁 W trawie nie znajdziesz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16021 #8106 Napisano 14 Lutego 2022 25 minut temu, zbyniu70 napisał(-a): W trawie nie znajdziesz. To Irena znajdzie 😆 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6603 #8107 Napisano 14 Lutego 2022 Jak czytam ten temat to jestem szczęśliwy. ... Że noże mnie tak nie kręcą! 🙂 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
just_nobody07 6289 #8108 Napisano 14 Lutego 2022 7 minut temu, szuwi napisał(-a): Jak czytam ten temat to jestem szczęśliwy. ... Że noże mnie tak nie kręcą! 🙂 Też byłem taki szczęśliwy. Do niedawna niestety 🤦🏻♂️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68758 #8109 Napisano 14 Lutego 2022 13 minut temu, szuwi napisał(-a): Jak czytam ten temat to jestem szczęśliwy. ... Że noże mnie tak nie kręcą! 🙂 Czego tu szukasz nudziarzu? Czyżby szczęścia? Dobrze trafiłeś! 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6603 #8110 Napisano 14 Lutego 2022 1 minutę temu, mario1971 napisał(-a): Czego tu szukasz nudziarzu? Czyżby szczęścia? Raczej nie - zegarki mi wystarczą. No i czekam, aż Ty kupisz wszystkie noże i zaczniesz zbierać pióra 😛 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68758 #8111 Napisano 14 Lutego 2022 Teraz, szuwi napisał(-a): Raczej nie - zegarki mi wystarczą. No i czekam, aż Ty kupisz wszystkie noże i zaczniesz zbierać pióra 😛 Piór mam z dziesięć. Wszystkie dostałem w prezencie, leżą gdzieś w szufladzie, na strychu i sam nie wiem, gdzie jeszcze. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6603 #8112 Napisano 14 Lutego 2022 1 minutę temu, mario1971 napisał(-a): Piór mam z dziesięć. Wszystkie dostałem w prezencie, leżą gdzieś w szufladzie, na strychu i sam nie wiem, gdzie jeszcze. To może ... lego? 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68758 #8113 Napisano 14 Lutego 2022 1 minutę temu, szuwi napisał(-a): To może ... lego? 😉 Dwa dziesięcio-litrowe pudła na strychu. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6603 #8114 Napisano 14 Lutego 2022 Teraz, mario1971 napisał(-a): Dwa dziesięcio-litrowe pudła na strychu. Wszystko jasne. 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68758 #8115 Napisano 14 Lutego 2022 Teraz, szuwi napisał(-a): Wszystko jasne. 😉 Może jaśniej? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4561 #8116 Napisano 14 Lutego 2022 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6603 #8117 Napisano 14 Lutego 2022 26 minut temu, mario1971 napisał(-a): Może jaśniej? Wszystko już masz, więc noże to naturalny kierunek 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4561 #8118 Napisano 14 Lutego 2022 (edytowane) 5 godzin temu, Genovese_ napisał(-a): Z chińczyków chętnie bym przerobił Reate Exo.Moim zdanie świetny projekt i coś czego jeszcze nie miałem.Niestety u autoryzowanych sprzedawców ( np. Lamnia)brak i nie wiadomo kiedy będzie dostępny... 😕 Rafał skończyłeś 4 poziomy wyżej, masz jeszcze poprzedniego customa czy ten Scarab wskoczył za niego ? W każdym razie do czego piję. Jaki masz pomysł na siebie i na posiadanie tych drogich noży. Smakujesz, gonisz króliczka, podziwiasz kunszt, używasz, nie używasz, pstrykasz przed telewizorem, nosisz, nie nosisz, nosisz, ale nie używasz, albo nie używasz z byle jakiego powodu. Wiemy, że nie zbierasz noży w takim razie ciekawy jestem co się robi z tak drogimi nożami. Bez podtekstu. Pozdro. Edytowane 14 Lutego 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 10191 #8119 Napisano 14 Lutego 2022 (edytowane) Mam obecnie pięć cusom.Pohan Leu (Japonia )mod. Negligence Zirconium , 2 x Andre de Villiers( RPA) modele Blue Plain i UTL Butcher , Cultrotech (Rosja) model Svarn 2 i teraz tego Scaraba 2 Spike Grind Marfione.Custom mają u mnie mocne pozycje i nie przewiduje tutaj żadnych roszad. Marfione nie noszę , bo rękojeść narażona jest na zarysowania a nóż jest w stanie sklepowym więc szkoda, nawet trzymam w pokrowcu.Inne custom noszę normalnie ale nic nimi nie przecinam.Ja ten stan nazywam "przerabianiem noża".Póki co custom cieszą a sprzedałem to czym się wcześniej zachłysnąłem.Tz. nie twierdzę ,że były to nietrafione zakupy , natomiast nie czułem potrzeby uruchomienia nowych środków na nowe zakupy, tylko wolałem sprzedać aby nie brnąć w jakieś dla mnie chore ilości noży.Ja wiem ,że to wszystko jest bardzo indywidualne.Wiem ,że Twoja kolekcja czy Loco to są prawdziwe zbiory ale ja jednak podtrzymuje i wolę trzymać swoje zamierzone 15+(😂) i wokół tego się kręcić.Co obecnie ? .Obecnie planowałem jeszcze jednego Marfione bo tego co dziś pokazałem kupiłem na początku stycznia ,ale sprawa się troszkę komplikuje... , zobaczymy jak to będzie.Tak czy siak naprawdopodobniej na dniach wpadną jeszcze 2 produkcyjne MT i może jeden custom z Rosji.Kupiłbym też jakiegoś chinola i tutaj koledzy z forum nożowego polecają właśnie We knife lub Reate.Jest też Maxace.Na koniec ja już pisałem chyba ostatnio ,że u mnie do cięcia używam wyłącznie Spartana Talos oraz Benchmade 531.Innymi nożami nie otwieram paczek, listów , zgrzewek wody, a innych zajęć związanych z nożami póki co nie posiadam za bardzo... 😁 Edytowane 22 Lutego 2022 przez Genovese_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4561 #8120 Napisano 14 Lutego 2022 (edytowane) Dzięki za odpowiedź.Super, zrób proszę jeszcze zdjęcie zbiorcze wymienionych noży tak jak Mario się naumiał z wyrównaniem do czubka, tyłu rękojeści i początku krawędzi tnącej. Fajnie też jak opiszesz swoje spostrzeżenia odnośnie skoku jakości z tak drastycznym wzrostem ceny, gdzie to ma przełożenie a gdzie nie. Również między firmami, czyli powiedzmy kitajec tak dopieścił nóż za 5k jak hamerykanin za 10k, albo odwrotnie. Czyli gdzie to czuć a gdzie cena nadmuchana jest nazwiskiem, marką. 15 powiadasz - hahaha, może mam gdzieś jeszcze historię pw, tam ilość była zgoła inna, tak pi razy drzwi 3x mniej. 🤣😂 Nie wiem czy minął rok. 😀 Edytowane 14 Lutego 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1375 #8121 Napisano 15 Lutego 2022 (edytowane) Dalej aktualny ten Herman Rzezimieszek jakby co. Na forum knives jest fajny nożyk który mi siedzi w głowie i po nocach spać nie daje. Edytowane 15 Lutego 2022 przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68758 #8122 Napisano 15 Lutego 2022 Widzę, że ktoś tu jest fanem "Jak wytresować smoka". 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21311 #8123 Napisano 16 Lutego 2022 Przyszło cóś, tylko muszę wy-sharg-ać z paczkomatu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16021 #8124 Napisano 16 Lutego 2022 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1794 #8125 Napisano 16 Lutego 2022 Koledzy lubią pudełka. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach