Louis Cypher 15975 #8351 Napisano 3 Marca 2022 18 minut temu, Burns napisał(-a): U mnie też przyziemne, czyli zamiana kling. Nie będzie otwierany jedną ręką? Nie chciałeś otworu na kołek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4555 #8352 Napisano 3 Marca 2022 27 minut temu, Louis Cypher napisał(-a): Nie będzie otwierany jedną ręką? Nie chciałeś otworu na kołek? aaa, zapomniałem napisać, że przerobiłem go na automat 🤣😂 Będziesz kiedyś miał Benchmade to zrozumiesz działanie blokady i zrozumiesz, że kołek nie jest potrzebny, żeby go otworzyć, również jedną ręką. Celowo nie chciałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21167 #8353 Napisano 4 Marca 2022 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1827 #8354 Napisano 4 Marca 2022 8 godzin temu, Burns napisał(-a): zapomniałem napisać, że przerobiłem go na automat No, widzę w końcu, że obrałeś jedyny słuszny kierunek.. Automat, to jednak automat.. jednak ten benchmed, to taki automat jak ze starego Ikarusa autokar wycieczkowy.. 8 godzin temu, Burns napisał(-a): żeby go otworzyć, również jedną ręką. spróbuj go otworzyć używając tylko jednego palca a nie dwóch knykci po różnej stronie rękojeści 😁 Niemniej można powiedzieć, że jest lepiej niż z kołkiem i ostrze też z łatwością pracuje w rękojeści w obie strony. Może w końcu dojdziesz do etapu prawdziwego noża automatycznego takiego, wiesz... żadne otf'y ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4555 #8355 Napisano 4 Marca 2022 Zatęsknię za kołkiem to założę ponownie oryginalną klingę. Do BM 15080 croced river, którą kupiłem wcześniej i już tu pokazywałem wziąłem z kołkiem - uznałem, że niepotrzebnie, stąd zmiana. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
just_nobody07 6289 #8356 Napisano 4 Marca 2022 8 godzin temu, loco50 napisał(-a): To dziwne jak mi się pająki z noży, które mi się wizualnie w ogóle nie podobały stały się nagle jednymi z ulubionych... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4555 #8357 Napisano 4 Marca 2022 A kupiłeś już jakiegoś ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
just_nobody07 6289 #8358 Napisano 4 Marca 2022 Coś by się znalazło. Pewnie dlatego tak mi się spodobały. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7404 #8359 Napisano 4 Marca 2022 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 23266 #8360 Napisano 4 Marca 2022 Ten Socom wygląda rewelacyjnie. A jak fabryczna ostrość? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 9888 #8361 Napisano 4 Marca 2022 (edytowane) Chiński Socom Bravo obstawiam ,że wykonany jest lepiej niż amerykański...Potwierdzasz Pamiko ? Edit.dobra przypomniało mi się ,że to Twój pierwszy Socom... Edytowane 4 Marca 2022 przez Genovese_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
just_nobody07 6289 #8362 Napisano 4 Marca 2022 (edytowane) 15 minut temu, Pamiko napisał(-a): . Edytowane 4 Marca 2022 przez just_nobody07 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7404 #8363 Napisano 4 Marca 2022 Ostrość najlepsza ze wszystkich fabrycznych Microtechow które miałem , jakość hmm chciałbym aby wszystkie zrobione w USA były tak wykonane. Nie to nie jest mój pierwszy Socom😊 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 9888 #8364 Napisano 4 Marca 2022 ok no właśnie tak myślałem.Ja czekam na jakiś auto Socom CF by Rike knives.I pewnie też kupię bo cenowo i jakościowo to się broni... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4555 #8365 Napisano 4 Marca 2022 (edytowane) @Pamiko jak to zrobiłeś, że tak ostatnio trafiasz w mój gust ? Patrzysz mnie wkurzyć czy kupujesz, żeby za kwartał odsprzedać mi za połowę. 🤣 Świetne są. 😎 Edytowane 4 Marca 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7404 #8366 Napisano 4 Marca 2022 Czysty przypadek ,pewnie następnego nawet nie skomentujesz😏 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzyndzl 135 #8367 Napisano 4 Marca 2022 20 godzin temu, vpyr napisał(-a): Pamiko, dzięki za fajne zestawienie stali, od siebie dodam, że z 3v to akurat nieprawda jeśli chodzi o twardość, gdyż mam BM Leuku, który ma 62 HRC. Ale ja nie o tym:). Nie cenię folderów ( CS Ultimate Hunter z XHP jest dla mnie top 1, koniec i kropka), wolę fixy i w związku z nimi pytanie do wszystkich (jestem też na knives, lecz poziom dyskusji nieraz powoduje, że nie chce mi się kruszyć kopii z autochtonami-monarchami ;)): chcę zrobić nóż u knifemakera z nierdzewki. W rachubę wchodzi M390 i Elmax (Niolox niby też..) . Kryteriami są :łatwość ostrzenia i trzymanie ostrości-kompromis między tymi dwoma. Chciałbym mieć coś lepszego od 440C i 8Cr13MoV. Typowa użytkowość. Węglówki rządzą, ale czasem trzeba coś przyrządzić na ząb:) Czy moglibyście polecić jedną z tych stali na fixeda, mając konkretne doświadczenia? Dzięki! Jednak sugeruję pytać na najfsach🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4555 #8368 Napisano 4 Marca 2022 (edytowane) 28 minut temu, Pamiko napisał(-a): Czysty przypadek ,pewnie następnego nawet nie skomentujesz😏 Jak się nie wpasujesz w gust to polecą słowa krytyki, obiecuję 😂🤣😂 Koledzy pytali o jakość, to już ustaliliśmy, a jest jakaś różnica w działaniu łożysk i blokady ? Chociaż może być ciężko ocenić bo to świeży wypust no i tytan zamiast aluminium to pogłos będzie wydawał pewnie inny. Edytowane 4 Marca 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vpyr #8369 Napisano 4 Marca 2022 Eee tam...tu lans, tam znawcy, którzy aby odpowiedzieć, muszą sponiewierać i ustawić w kolejce. Na swój sposób i tu i tam muskuły muszą być naprężone Pisałem o Elmax, M390, ale czarnym koniem jest Vanadis4Extra! Objawienie normalnie! Pozdrawiam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7404 #8370 Napisano 4 Marca 2022 A kto i czym wg Ciebie kolego się tu lansuje. Widziałeś jaki jest nagłówek tematu NÓŻ .Wg Ciebie mamy pokazywać co? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4555 #8371 Napisano 4 Marca 2022 pewnie pisiory 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vpyr #8372 Napisano 4 Marca 2022 Temat: "nóż" no właśnie. Myślałem, że skoro siedzicie w topowych stalach, to coś więcej o nich wiecie. Myliłem się. Zero merytoryczności, ale muskuły już się prężą, jak pisałem wcześniej:) Na knives jest podobnie. Dzięki Pamiko za "pomoc", nie zamierzam wgłębiać się w nic nie znaczącą "dyskusję", gumkę w majtkach mam luźną🤣. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7404 #8373 Napisano 4 Marca 2022 Tak myślałem. Za dużo się naczytałeś. Pokazał byś lepiej coś ale tak bez lansu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vpyr #8374 Napisano 4 Marca 2022 9 minut temu, Burns napisał(-a): pewnie pisiory 🤣 To pokaż swojego jako pierwszy i napisz recenzję, jak się sprawuje...chyba, że tylko do oglądania i klikania jest🤣! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7404 #8375 Napisano 4 Marca 2022 Skąd Ci przyszło do głowy ze Ci pomogę ? Albo skąd wiesz czy znam odpowiedz na Twoje pytanie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach