Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, pepepatryk napisał(-a):

A co myślicie o Benchmade Sibert Mini Adamas? Jak sprawuje się ostrze CPM-Cruwear? 

Że to bdb. mocny nóż z pełnymi linersami i ładnym g10. Poradzi sobie z trudnymi pracami. Jest powłoka na ostrzu więc nie powinien łapać rudej, ale jak otworzysz puszkę to złapie na niej rysy. Z racji mini jego rozmiar jest pomniejszony w stosunku do pełnej wersji. Z kodem rabatowym wyjdzie jakieś 950zł. Za 850 w promocji z cqb możesz mieć kolejny kultowy nóż jakim jest Spyderco paramilitary 2, który do podważania puszek raczej nie nadaje się, ale ciąć i kroić powinien lepiej, rękojeść przeciętne g10. Jeżeli to ma być nóż, który wpasuje się w środek powyższych, ale lepiej wygląda, ocieka już tytanem i CF, będziesz go używał sporadycznie, ale zawsze przy sobie polecam Zero Tolerance 0640. 

https://www.militaria.pl/zero_tolerance/noz_skladany_zero_tolerance_emerson_carbon_fiber_0640_p109217.xml

Jedyna jego wada to klips, pod który wchodzą tylko spodnie od garnituru bo jest bardzo płaski, ale dzięki temu nóż zajmuje bardzo mało miejsca jak na długość, którą oferuje po rozłożeniu. Można go nosić nawet w jakiś wsuwkach ze skóry, które zapewnią dodatkową ochronę. Wszystkie powyższe noże nie mają łożysk, działają na podkładkach więc nie trzeba o nie przesadnie dbać i rozkręcać do czyszczenia. Mają na tyle dobre stale, że jak nie zaczniesz ciąć wzmacnianych węży ogrodowych to ostrzyć nie będziesz ich musiał przez rok przy sporadycznym cięciu. To bardzo ważne o czym koledzy z forum Ci nie powiedzieli, że na pierwszy nóż UŻYTKOWY trzeba ważyć za i przeciw, może unikać łożysk czy automatu bo ani go nie rozkręcisz ani nie naostrzysz nawet ostrzałką za 1500. Śruby bardzo łatwo zepsuć bo często są na klej a do ostrzenia bez względu na cenę ostrzałki trzeba mieć rękę i wprawę. Śrubokręt sam nie odkręca a ostrzałka sama nie ostrzy. Po roku znajdziesz kogoś z forum, kto taką usługę wykona np za 50zł profesjonalnie a Ty zaoszczędzisz czas, pieniądze, nerwy na to co mogłeś zepsuć i szukanie części zamiennych oraz to co mogłeś wydać na narzędzia dla jednego noża jak profesjonalne torxy wysokiej jakości i ostrzałki za miliony.

Chcesz uczyć się na własnych błędach, zaczynaj od noży za max 300zł.

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, lcoolmarko85 napisał(-a):

EV2j1BS.jpg?1

Świetny Strider i mega ciekawa fota ! 😍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, mirek 1969 napisał(-a):

Jak to jest strider to mi sie podoba

Tak jest to Strider, a dokładnie Mick Strider Custom SnG XL Nightmare

3 minuty temu, Genovese_ napisał(-a):

Świetny Strider i mega ciekawa fota ! 😍

Dziękuję🙌

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, lcoolmarko85 napisał(-a):

Tak jest to Strider, a dokładnie Mick Strider Custom SnG XL Nightmare

Dziękuję🙌

To chyba nie są tanie rzeczy? - Takie wejście z grubej rury 😉 . Który to rocznik ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Burns napisał(-a):

To chyba nie są tanie rzeczy? - Takie wejście z grubej rury 😉 . Który to rocznik ?

Zgadza się to nie są tanie rzeczy. Jeszcze teraz, kiedy dolar szaleje, to już w ogóle.

Mój model jest z 2010 lub 2011 roku. Są tylko 3-4 sztuki na cały świat, które i tak się różnią. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, lcoolmarko85 napisał(-a):

Zgadza się to nie są tanie rzeczy. Jeszcze teraz, kiedy dolar szaleje, to już w ogóle.

Mój model jest z 2010 lub 2011 roku. Są tylko 3-4 sztuki na cały świat, które i tak się różnią. 

Masz go od nowości?

Używasz zgodnie z przeznaczeniem 🤣😂 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Burns napisał(-a):

Masz go od nowości?

Używasz zgodnie z przeznaczeniem 🤣😂 ?

Jestem 2 właścicielem. Mój poprzednik miał ten nóż bezpośrednio ze zjazdu w Atlancie. Przeleżał u niego długie lata. Teraz cieszy mnie. Nie używam tego MSC. Jest to okaz kolekcjonerski. Do używanianmam innego MSC😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, lcoolmarko85 napisał(-a):

Jestem 2 właścicielem. Mój poprzednik miał ten nóż bezpośrednio ze zjazdu w Atlancie. Przeleżał u niego długie lata. Teraz cieszy mnie. Nie używam tego MSC. Jest to okaz kolekcjonerski. Do używanianmam innego MSC😉

No to lecisz z tematem i pokazujesz nastepne 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Burns napisał(-a):

No to lecisz z tematem i pokazujesz nastepne 😉

Tak. Będę wstawiał zdjęcia ostrości. Nie wszystko na raz bo dostanę bana za spam😀🙌

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, lcoolmarko85 napisał(-a):

Tak. Będę wstawiał zdjęcia ostrości. Nie wszystko na raz bo dostanę bana za spam😀🙌

Albo my dziury w portfelu i skarpetach z zazdrości przy szukaniu zaskurniaków na kolejny zainspirowany twoimi nóż ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Burns napisał(-a):

Albo my dziury w portfelu i skarpetach z zazdrości przy szukaniu zaskurniaków na kolejny zainspirowany twoimi nóż ...

Bardzo się cieszę. Przez lata budowałem kolekcje noży. Zegarki sobie odpuściłem, teraz tego trochę żałuję, bo ceny poleciały do góry znacznie. A trzeba było przyjąć taki system. Jeden zegarek, jeden nóż🙌🦍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, lcoolmarko85 napisał(-a):

Bardzo się cieszę. Przez lata budowałem kolekcje noży. Zegarki sobie odpuściłem, teraz tego trochę żałuję, bo ceny poleciały do góry znacznie. A trzeba było przyjąć taki system. Jeden zegarek, jeden nóż🙌🦍

Ja też, bo tu już tyle osób z nienacka wskoczyło co mieli, albo złapali nożowego bakcyla a siedzieli gdzieś w ukryciu. Zawsze to powiew świeżości i nowa nauka, wymian doświadczeń. Noże drożeją tak samo samo jak wszystko w tym zegarki a może ze wskazaniem na: na pewno, 10 letni nóż jest mniej zależały od 10 letniego zegarka.

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, lcoolmarko85 napisał(-a):

Gwoli wyjaśnienia Marco.Nie każdy tutaj udzielający się zazdrości innemu kolekcji czy noża.Więc jak ktoś pisze w liczbie mnogiej o zazdrości/zawiści  to żebyś nie myślał lub nie wiązał mojej osoby z tą patologią...;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, Genovese_ napisał(-a):

Gwoli wyjaśnienia Marco.Nie każdy tutaj udzielający się zazdrości innemu kolekcji czy noża.Więc jak ktoś pisze w liczbie mnogiej o zazdrości/zawiści  to żebyś nie myślał lub nie wiązał mojej osoby z tą patologią...;)

Doskonale to rozumiem😉

43 minuty temu, Burns napisał(-a):

Ja też, bo tu już tyle osób z nienacka wskoczyło co mieli, albo złapali nożowego bakcyla a siedzieli gdzieś w ukryciu. Zawsze to powiew świeżości i nowa nauka, wymian doświadczeń. Noże drożeją tak samo samo jak wszystko w tym zegarki a może ze wskazaniem na: na pewno, 10 letni nóż jest mniej zależały od 10 letniego zegarka.

No cóż jest jak jest. Zgadzam się z Tobą, nowa nauka i wymiana doświadczeń🙌

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) Świetne widły.. Jakiej marki?

Wreszcie STAŁE ostrze  :)...Tylko ten mały scyzoryk psuje zdjęcie...

👍

Edytowane przez mkl1

Pozdrawiam Mirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mocno spodobał mi się mój ostatni nabytek od Jake Hoback A15 slimline.Dlatego postanowiłem skosztować kolejny projekt od tego producenta czyli Summit.Dziś rano dotarła paczka z Lamnia.Za jakiś czas wrzucę jakąś mini "recenzję".Na dzień dzisiejszy mogę jedynie napisać ,że nóż zostaje i jest kozacki oraz ,że uczę się korzystać z tego kołka... 😁😎

2ca29ce4467e036e.jpg

009aa8cf96bba690.jpg

179686abff3d299c.jpg

Edytowane przez Genovese_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, mkl1 napisał(-a):

:) Świetne widły.. Jakiej marki?

Wreszcie STAŁE ostrze  :)...Tylko ten mały scyzoryk psuje zdjęcie...

👍

Te widły przeżyja jeszcze ten scyzoryk a i może już mają z 50lat😀

Edytowane przez mirek 1969

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spartan Blade Harsey.

Microtech Socom Carbon Tanto.

Pomidory własne.

06FDB421-22CB-469A-87DD-D82E319A94F8.jpeg

5FAE0F8F-6F8C-45FB-8376-C21CDCCA189E.jpeg

4A07DD41-A8BA-4349-A545-993F6A1AAE60.jpeg

4E909243-8A7D-4EE1-B6E8-49A37894B02C.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, mirek 1969 napisał(-a):

Te widły przeżyja

tu masz dane twórcy - słabo widać, nie rozpoznaję, czy to Chris Reeve czy Terzuola..

Kiedyś będą cenne.. 

Screenshot_20220817-083712_Samsung Internet.jpg

Edytowane przez zadra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, zadra napisał(-a):

tu masz dane twórcy - słabo widać, nie rozpoznaję, czy to Chris Reeve czy Terzuola..

Kiedyś będą cenne.. 

Screenshot_20220817-083712_Samsung Internet.jpg

P_20220817_095302_1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi