pepepatryk 12448 #10976 Napisano 18 Sierpnia 2022 No wiec tak… coś tam poczytałem, przejrzałem oferty, pomęczyłem Was tutaj i na priv, czego wypadkową był zakup pierwszego konkretniejszego noża. Do waszych rarytasów mi brakuje, ale od czegoś trzeba zacząć (chodź mam nadzieje, że poprzestanę na tym). Dziękuję wszystkim za pomocWE Knife Banter 2004H Marble Carbon fibre 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16061 #10977 Napisano 18 Sierpnia 2022 (edytowane) 13 minut temu, pepepatryk napisał(-a): No wiec tak… coś tam poczytałem, przejrzałem oferty, pomęczyłem Was tutaj i na priv, czego wypadkową był zakup pierwszego konkretniejszego noża. Do waszych rarytasów mi brakuje, ale od czegoś trzeba zacząć (chodź mam nadzieje, że poprzestanę na tym). Dziękuję wszystkim za pomoc WE Knife Banter 2004H Marble Carbon fibre No i git. Nie pociachaj sobie paluchów 😎 PS - drugi musi być większy 💪🏻 Edytowane 18 Sierpnia 2022 przez Louis Cypher 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuter 1629 #10978 Napisano 18 Sierpnia 2022 Duane Dwyer D-ALooo znam go dobrze, od Mirasa, kawał rękojeści Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4590 #10979 Napisano 18 Sierpnia 2022 A mnie ciekawi czy jesteś zadowolony i kto doradził akurat ten nożyk? 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21823 #10980 Napisano 18 Sierpnia 2022 Nie ja😁. Mimo, że lubię WE 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4590 #10981 Napisano 18 Sierpnia 2022 (edytowane) 17 minut temu, loco50 napisał(-a): Nie ja😁. Mimo, że lubię WE 😜 Edytowane 18 Sierpnia 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12448 #10982 Napisano 18 Sierpnia 2022 Tak, tak... wiem, że przy waszych oprawiaczach skór to ten nożyk nadaje się do ostrzenia kredek , ale taki miał być Nie latam po lasach i nie poluje na zwierzynę, powiem więcej, przestałem jeść mięso zanim to się stało modne 😉 Otworzę nim jakieś listy, paczki, ze dwa razy w lesie coś utnę, żeby zaimponować mojemu czterolatkowi A tak na serio zależało mi na przyzwoitej stali, na marce, która dostarcza odpowiednią jakość względem ceny no i miał mi się podobać. Podobają mi się też te bardziej "agresywno-militarne" noże, ale nie czułbym się dobrze z takim nożem w mojej kieszeni. No i ten nożyk był relatywnie niedrogi co kilka osób mi zasugerowało przy zakupie pierwszego sprzętu. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16061 #10983 Napisano 18 Sierpnia 2022 W jakim lesie? W Holandii są jakieś lasy? Nigdy nie widziałem 😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lcoolmarko85 518 #10984 Napisano 18 Sierpnia 2022 59 minut temu, Nuter napisał(-a): ooo znam go dobrze, od Mirasa, kawał rękojeści Wiele lat temu miałem podobny model. Więc powrót do korzeni:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12448 #10985 Napisano 18 Sierpnia 2022 17 minut temu, Louis Cypher napisał(-a): W jakim lesie? W Holandii są jakieś lasy? Nigdy nie widziałem 😁 Hehehe 😂 Coś by się tam znalazło. Pisałeś kiedyś, że CLSa kupowałeś w NL. Wracając do PL, jakbyś jechał trochę wolniej to może gdzieś przy autostradzie zauważyłbyś ze 3 drzewa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #10986 Napisano 18 Sierpnia 2022 (edytowane) Pepepatryk gratuluje zakupu 👍 Rób miejsce w szufladach na nowe hobby 😁 Edytowane 18 Sierpnia 2022 przez Pioters 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 11133 #10987 Napisano 18 Sierpnia 2022 5 godzin temu, Przemek84 napisał(-a): Jeden z tych, których nigdy nie sprzedam 😉 Fajna fotka Przemek.Wpatrując się na nią tutaj już dłuższa chwilę dobrze się zrelaksowałem.Dlatego dziękuję 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #10988 Napisano 18 Sierpnia 2022 (edytowane) Fakt, piękne zdjęcie choć nie jestem fanem opinela to fota jest mega dobra Edytowane 18 Sierpnia 2022 przez Pioters literówka 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16061 #10989 Napisano 18 Sierpnia 2022 49 minut temu, pepepatryk napisał(-a): Hehehe 😂 Coś by się tam znalazło. Pisałeś kiedyś, że CLSa kupowałeś w NL. Wracając do PL, jakbyś jechał trochę wolniej to może gdzieś przy autostradzie zauważyłbyś ze 3 drzewa Do NL przypłynął z JP ale ja odbierałem w PL. W Holandii jestem kilkanaście/kilkadziesiąt razy w roku (głownie Rotterdam) Lasów nie stwierdziłem 😁 Nóż u mnie w lesie… 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8613 #10990 Napisano 18 Sierpnia 2022 36 minut temu, Genovese_ napisał(-a): Fajna fotka Przemek.Wpatrując się na nią tutaj już dłuższa chwilę dobrze się zrelaksowałem.Dlatego dziękuję Bardzo się cieszę z tego powodu👍 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #10991 Napisano 19 Sierpnia 2022 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1396 #10992 Napisano 19 Sierpnia 2022 Kiedys sprzedawałem civivi plethirosa i gość mówił że zbiera noże tylko jednego projektanta . Akurat tego Elijaha czy jak mu tam. Moze też ciekawa opcja ale ja tam lubię mieć z każdego sortu nóż. Czyli myśliwski,składany,wojskowy,jakies starsze itd..A wy macie jakieś zasady w kolekcjonowaniu noży? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21823 #10993 Napisano 19 Sierpnia 2022 Zestaw wyjazdowy (do samolotu). Taniocha ale duza do kieszeni Kubey. Do krojenia ogromnych 😁owoców policyjny pająk 🕷. 9 minut temu, mirek 1969 napisał(-a): A wy macie jakieś zasady w kolekcjonowaniu noży? Sie ma podobać 😁 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4590 #10994 Napisano 19 Sierpnia 2022 (edytowane) 13 godzin temu, pepepatryk napisał(-a): Tak, tak... wiem, że przy waszych oprawiaczach skór to ten nożyk nadaje się do ostrzenia kredek , ale taki miał być Nie latam po lasach i nie poluje na zwierzynę, powiem więcej, przestałem jeść mięso zanim to się stało modne 😉 Otworzę nim jakieś listy, paczki, ze dwa razy w lesie coś utnę, żeby zaimponować mojemu czterolatkowi A tak na serio zależało mi na przyzwoitej stali, na marce, która dostarcza odpowiednią jakość względem ceny no i miał mi się podobać. Podobają mi się też te bardziej "agresywno-militarne" noże, ale nie czułbym się dobrze z takim nożem w mojej kieszeni. No i ten nożyk był relatywnie niedrogi co kilka osób mi zasugerowało przy zakupie pierwszego sprzętu. Nie ma jak dorabiać ideologię po zakupie do własnego zakupu. Tak jak mówiłem nie dosyć, że w butach na gotowe to wyglądało to mniej więcej tak: Panowie, Ferrari czy Lambo i mam jeszcze jedno pytanie, który lepiej wchodzi w zakręty przy dwustu i na jakich gumach Pirelli czy Michelin? Dobra, biorę Dacię bo i tak wszędzie pięćdziesiątka... Także ten tego tamtego... Edytowane 19 Sierpnia 2022 przez Burns 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69563 #10995 Napisano 19 Sierpnia 2022 12 minut temu, Burns napisał(-a): Nie ma jak dorabiać ideologię po zakupie do własnego zakupu. Tak jak mówiłem nie dosyć, że w butach na gotowe to wyglądało to mniej więcej tak: Paniwie, Ferrari czy Lambo i mam jeszcze jedno pytanie, który lepiej wchodzi w zakręty przy dwustu i na jakich gumach Pirelli czy Michelin? Dobra, biorę Dacię bo i tak wszędzie pięćdziesiątka... Także ten tego tamtego... Marcin, bardzo subtelnie i rzeczowo żeś to ujął. 👍 Można jednak zastosować stare przysłowie; pierwsze śliwki robaczywki. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12448 #10996 Napisano 19 Sierpnia 2022 (edytowane) @Burns poza twoim jednym postem (#10928), który był mega fajny i zawierał dużo przydatnych informacji, reszta to tylko przytyki. Jeżeli lubisz się żywić szyderą twoja sprawa, ja nie mam z tym problemu bo po mnie to spływa, ale pewnie niejedną osobę taki pomocnik forumowy jak ty odstraszy i czyjaś przygoda z zegarkami czy nożami skończy się szybciej niż zacznie, a szkoda bo wygląda na to, że masz wiedzę na temat noży. Edytowane 19 Sierpnia 2022 przez pepepatryk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21823 #10997 Napisano 19 Sierpnia 2022 12 minut temu, mario1971 napisał(-a): Marcin, bardzo subtelnie i rzeczowo żeś to ujął. 👍 Można jednak zastosować stare przysłowie; pierwsze śliwki robaczywki. Może na prezent pójdzie 🤣 Pepepatryk, nie przejmuj się. Burns tak lubi. Nie bierz do serca. Do serca przytul psa, weź na kolana kota😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1396 #10998 Napisano 19 Sierpnia 2022 Godzinę temu, loco50 napisał(-a): Zestaw wyjazdowy (do samolotu). Taniocha ale duza do kieszeni Kubey. Do krojenia ogromnych 😁owoców policyjny pająk 🕷. Sie ma podobać 😁 A co to za etui? Take EDC 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21823 #10999 Napisano 19 Sierpnia 2022 14 minut temu, mirek 1969 napisał(-a): A co to za etui? Take EDC https://allegro.pl/oferta/organizer-taktyczny-edc-tech-pouch-tf-2215-cordura-12298049601?snapshot=MjAyMi0wNi0yNFQxODoxNjoxNy40MTRaO2J1eWVyO2FiNmVlOGVmOTE3NTdjMzY2NjBmNjI4N2Q4MDhhZmRkYThhZDA0OGI1ZjllMDMwOWE5ZTFjYjgxNjlhMzE1MmQ%3D 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 11133 #11000 Napisano 19 Sierpnia 2022 39 minut temu, pepepatryk napisał(-a): @Burns poza twoim jednym postem (#10928), który był mega fajny i zawierał dużo przydatnych informacji, reszta to tylko przytyki. Jeżeli lubisz się żywić szyderą twoja sprawa, ja nie mam z tym problemu bo po mnie to spływa, ale pewnie niejedną osobę taki pomocnik forumowy jak ty odstraszy i czyjaś przygoda z zegarkami czy nożami skończy się szybciej niż zacznie, a szkoda bo wygląda na to, że masz wiedzę na temat noży. Widzę ,że mega zabolało ,że wybrałeś nie tak jak Ci poradzono tylko wybrałeś to co ci się podobało... 😂😂😂 Z gustami dyskutują tylko idioci imo. Masz charakter i obstawiam ,że jesteś szczęśliwym człowiekiem w życiu osobistym , bo nikogo nie naśladujesz , nie udajesz nikogo innego na forum niż jest w realu.Takich ludzi lubię i z takimi osobami lubię rozmawiać.👌 W kwestii samego noża wiesz dobrze ,że radziłem coś innego , ale uznałem ,że skoro Tobie się podoba to co mi do tego ???. Marka We knife to bdb jakościowo noże.Mam też od nich dwa pióra ,które są kozackie w wykonaniu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach