neclocus 301 #13826 Napisano 3 Lutego 2023 22 godziny temu, goral_ napisał(-a): Zgadza się, ale to nie nóż szturmowy, tylko specjalny wielozadaniowy. Były jeszcze noże w zestawach saperskich, też gerlacha. pod koniec lat 70-tych takie noze z zapalniczka, produkowal jeszcze Wydzial 'S' lodzkiej WiFaMy 0 Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adiblue2 8767 #13827 Napisano 3 Lutego 2023 Buwaya by Kombou.Zachwyciły mnie zdjęcia customa wykonanego przez Rafała Brzeskiego aka Brr. Jednak w realu okazał się ciężki i niepotrzebnie gruby. Dla mnie do gabloty więc odpuściłem.Po sporych poprawkach projektu trafił do seryjnej produkcji. Pocieniono głownię, odchudzono całość. Projektowi w takim kształcie nie potrafiłem się oprzeć.Porównanie wielkości 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1351 #13828 Napisano 3 Lutego 2023 41 minut temu, adiblue2 napisał(-a): Buwaya by Kombou. Zachwyciły mnie zdjęcia customa wykonanego przez Rafała Brzeskiego aka Brr. Jednak w realu okazał się ciężki i niepotrzebnie gruby. Dla mnie do gabloty więc odpuściłem. Po sporych poprawkach projektu trafił do seryjnej produkcji. Pocieniono głownię, odchudzono całość. Projektowi w takim kształcie nie potrafiłem się oprzeć. Porównanie wielkości Jak ci się znudzi to może pomyslimy co nieco? I od razu dlaczego tak drogo😃 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #13829 Napisano 3 Lutego 2023 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4351 #13830 Napisano 3 Lutego 2023 (edytowane) 2 godziny temu, adiblue2 napisał(-a): Buwaya by Kombou. Zachwyciły mnie zdjęcia customa wykonanego przez Rafała Brzeskiego aka Brr. Jednak w realu okazał się ciężki i niepotrzebnie gruby. Dla mnie do gabloty więc odpuściłem. Po sporych poprawkach projektu trafił do seryjnej produkcji. Pocieniono głownię, odchudzono całość. Projektowi w takim kształcie nie potrafiłem się oprzeć. Porównanie wielkości Jak uwielbiam Brr tak ten projekto kompletnie mi jakoś nie siedzi. Jak byś chciał sprzedać Amphibiana kiedyś to daj znać + ustawiam się oficjalnie w kolejce! Mam też coś fajnego na wymianę to gdybyś był zainteresowany to wal na priv. Edytowane 3 Lutego 2023 przez pisar 1 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7223 #13831 Napisano 3 Lutego 2023 2 godziny temu, adiblue2 napisał(-a): Buwaya by Kombou. Zachwyciły mnie zdjęcia customa wykonanego przez Rafała Brzeskiego aka Brr. Jednak w realu okazał się ciężki i niepotrzebnie gruby. Dla mnie do gabloty więc odpuściłem. Po sporych poprawkach projektu trafił do seryjnej produkcji. Pocieniono głownię, odchudzono całość. Projektowi w takim kształcie nie potrafiłem się oprzeć. Porównanie wielkości Fajny , przemyślany set👏 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4351 #13832 Napisano 3 Lutego 2023 14 minut temu, Pamiko napisał(-a): Fajny , przemyślany set👏 Gdzie taką czache kupiłeś? 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7223 #13833 Napisano 3 Lutego 2023 33 minuty temu, pisar napisał(-a): Gdzie taką czache kupiłeś? Tą akurat dostałem w prezencie. A za czachami ogólnie rozglądam się po całym świecie. Trochę się tego uzbierało😏 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7223 #13834 Napisano 4 Lutego 2023 Spokojnej soboty. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2905 #13835 Napisano 4 Lutego 2023 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20484 #13836 Napisano 4 Lutego 2023 Tylko co poeta miał na myśli rysując klips w osi blokady 😁? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2905 #13837 Napisano 4 Lutego 2023 nie wiem, Umnumzaana zwróciłem do sklepu - nie podoba się dla mnie za to z Sebunią polubiliśmy się bardzo 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #13838 Napisano 4 Lutego 2023 Udanej soboty wszystkim 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adiblue2 8767 #13839 Napisano 4 Lutego 2023 Jako tło zdjęcie wykonane przez Artur Szuta aka bolt.vision, smok wykonany przez Filip debeściak vel syn. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #13840 Napisano 4 Lutego 2023 Jako tło zdjęcie wykonane przez Artur Szuta aka bolt.vision, smok wykonany przez Filip debeściak vel syn.Gusta i guściki. Ten nóż to dla mnie jeden z najsłabszych projektów ever. Miałem w łapch i brr i produkcyjniaka. S20FE 5G 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adiblue2 8767 #13841 Napisano 4 Lutego 2023 A dla mnie jest udaną mieszanką niebanalnej stylistyki i użytkowości. Ma bardzo cienką krawędż tnącą, bardzo głęboki płaski szlif sięgający na tyle wysoko, że pięknie kroi jabłka na ćwiartki, obiera i tnie jak szalony. Klips nie tylko pięknie wygląda, ale przede wszystkim trzyma nóż pewnie w kieszeni i jednocześnie łatwo się wpina i wypina w krawędź materiału. Tu na przykład klips Shiro zdecydowanie odstaje. Co do projektu to warto pamiętać, że pierwotna wersja powstała gdzieś w 2015 roku. Dla mnie to powiew świeżości w świecie noży skladanych. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7223 #13842 Napisano 4 Lutego 2023 2 godziny temu, mariaczi napisał(-a): Gusta i guściki. Ten nóż to dla mnie jeden z najsłabszych projektów ever. Miałem w łapch i brr i produkcyjniaka. S20FE 5G Napisz kolego proszę o jego słabościach bo adiblue2 wypunktował pare fajnych plusów . Ciekawy jestem dwóch opinii. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #13843 Napisano 4 Lutego 2023 Mi nie leży w ręce. Jest za kanciasty i za bardzo profilowany na okładkach. To mi bardzo przeszkadzało. Uwierało mnie w moje delikatne łapki. Do tego frezowania na głowni skreśliły go przy pierwszej zrobionej nim kanapce. Spajderkowa pasztet dziura to pikuś przy nim.Klipsa nie pamiętam, bo nie nosiłem go w kieszeni.Dla mnie jest też wyjątkwo mało urodziwy. Takie moje odczucia. S20FE 5G 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20484 #13844 Napisano 4 Lutego 2023 Ja do tego Buwaya też mam dystans. Miałem pomysł (i nawet zacząłem), żeby zebrać projekry GG ale jakoś ten nóż wygląda mi na brutalnie przerysowany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7223 #13845 Napisano 5 Lutego 2023 Spokojnej niedzieli. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #13846 Napisano 5 Lutego 2023 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20484 #13847 Napisano 5 Lutego 2023 A miałem nic nie kupować 😁, ale Sharg ma wyprzedaż to moja silna słaba wola pękła i kliknął się 🕷 i kilka fajnych tanioszek 😁. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20484 #13848 Napisano 5 Lutego 2023 Wrócił Pilar z reklamacji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7223 #13849 Napisano 6 Lutego 2023 Spokojnego poniedziałku. 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20484 #13850 Napisano 6 Lutego 2023 Godzinę temu, Pamiko napisał(-a): Spokojnego poniedziałku. Bomba! Pierwsza klasa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach