Gość Szymon. #1926 Napisano 31 Maja 2016 Tu nie ma rady, na motocyklu latem w trybie miejskim zawsze będzie gorąco. Chyba że ktoś decyduje się na jazdę w białym t-shircie, niebieskich szortach i adidasach. Na tzw zdrapkę. Ja podziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #1927 Napisano 31 Maja 2016 Mokra podkoszulka pod kurtką załatwia sprawę w temperaturach powyżej 40st nawet. Tapaltak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość markali #1928 Napisano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Bardzo lubię motocykle turystyczne. Lubię zwiedzać a TDM 900 to bardzo wygodny motocykl. Gdyby ktoś planował w tym roku Litwę lub Norwegię jestem chętny! Edytowane 9 Czerwca 2016 przez markali 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #1929 Napisano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Bardzo lubię motocykle turystyczne. Lubię zwiedzać a TDM 900 to bardzo wygodny motocykl. Gdyby ktoś planował w tym roku Litwę lub Norwegię jestem chętny! Przymierzałem się do TDM850 i na pierwszy motocykl była dla mnie za duża jednak. Kupiłem CBF600 SA.Ale pewnie teraz już bez problemu mógłbym ujeżdżać TDMkę - fajny sprzęt. Edytowane 9 Czerwca 2016 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość markali #1930 Napisano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Nie polecam tdm-ki na pierwsze moto. Jest wysoka i środek ciężkości jest wysoko. Na początek kupiłem w/w devi 650. Bardzo trwały i prosty motocykl. Jeśli chodzi o TDM to lepiej kupić 900 oczywiście!Mam 178 cm i cbf jest dla mnie za mała. Mam na niej za bardzo ugięte nogi i mi to przeszkadza. To zupełnie inny motocykl. TDM-ka lepiej wybiera dziurki bo przednie koło to 18 no i pozycja bardziej wyprostowana. Do tego pali mniej niż wyżyłowane 600. TDM 900 śmiało polecam wysokim osobom.Pozdrowienia dla wszystkich motocyklistów i forumowiczów. Edytowane 9 Czerwca 2016 przez markali 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #1931 Napisano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Nie polecam tdm-ki na pierwsze moto. Jest wysoka i środek ciężkości jest wysoko. Na początek kupiłem w/w devi 650. Bardzo trwały i prosty motocykl. Jeśli chodzi o TDM to lepiej kupić 900 oczywiście!Mam 178 cm i cbf jest dla mnie za mała. Mam na niej za bardzo ugięte nogi i mi to przeszkadza. To zupełnie inny motocykl. TDM-ka lepiej wybiera dziurki bo przednie koło to 18 no i pozycja bardziej wyprostowana. Do tego pali mniej niż wyżyłowane 600. TDM 900 śmiało polecam wysokim osobom.Pozdrowienia dla wszystkich motocyklistów i forumowiczów.Czy ja wiem... ja mam 176cm i a CBF wcale nie jest małym motocyklem. A jak się podniesie siedzenie to tez jest lepiej (ja jeżdżę na środkowym ustawieniu). Co do TDM 850 to właśnie z powodów o których wspomniałeś jej nie kupiłem. CBFka prowadzi się jak duży rower bo ma środek ciężkości bardzo nisko Ale pewnie za jakiś czas trzeba będzie pomyśleć o przesiadce na coś ciekawszego Chociaż póki co bardzo dobrze mi się jeździ (trzeci sezon w tym roku będzie) Edytowane 9 Czerwca 2016 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krisu2 2221 #1932 Napisano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Bardzo lubię motocykle turystyczne. Lubię zwiedzać a TDM 900 to bardzo wygodny motocykl. Gdyby ktoś planował w tym roku Litwę lub Norwegię jestem chętny! Ja planuję Finlandię w lipcu. Plan jak to u mnie pod hasłem ,,bez napinki". Głównym celem są fińskie szutry. W drodze planuję na Litwie Las Pokaini, w Finlandii żelaznym punktem jest Rovaniemi bo mam tam ważną misję do wypełnienia Poza tym co dzień przyniesie. Jeśli będzie czas i chęci można wpaść do Norwegii, może Nordkapp, ale nie jest to głównym celem. Objazd Zatoki Botnickiej i powrót przez Szwecję. I znów jak będzie czas i chęci to powrót przez Danię i Niemcy, jak nie to promem z Karlskrony do Gdyni. Czas wycieczki 2 tygodnie, wyjazd około 10 lipca. Jak jesteś zainteresowany zapraszam na PW. Edytowane 9 Czerwca 2016 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dtox 30 #1933 Napisano 9 Czerwca 2016 Jakby ktos szukal zdrowego motocykla to ja sprzedaje swojego Zeta. Zakochalem sie w MV Agusta Brutale Dragster. Wiec Kawa jest do wziecia. http://allegro.pl/kawasaki-z1000-i6257682949.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubos 601 #1934 Napisano 10 Czerwca 2016 Sprzedałem właśnie swoją Yamahe YBR 125 wczoraj Co na drugie moto? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 768 #1935 Napisano 10 Czerwca 2016 na pewno coś większego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #1936 Napisano 10 Czerwca 2016 SV650 Tapaltak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość markali #1937 Napisano 10 Czerwca 2016 (edytowane) Sprzedałem właśnie swoją Yamahe YBR 125 wczoraj Co na drugie moto?Na jakie uprawnienia ma być? Taki mały ale istotny szczegół :)No i wzrost oraz cele: turysta, uniwersalny, sport... Edytowane 10 Czerwca 2016 przez markali 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #1938 Napisano 10 Czerwca 2016 W oczekiwaniu na przeminięcie burz...od 14 czekam, żeby ruszyć do domu. 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #1939 Napisano 10 Czerwca 2016 (edytowane) W oczekiwaniu na przeminięcie burz...od 14 [/url] Ja kiedyś wyruszyłem jak niby przeszło i na dystansie 130km zmokłem 3 razy i 2 razy wyschłem.... Edytowane 10 Czerwca 2016 przez Szymon. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2980 #1940 Napisano 10 Czerwca 2016 Taki OT. Wczoraj wkurzyłem się za przyznawanie ostrzeżeń za cytowanie zdjęć, ale tam chodziło o zdjęcia sprzed kilku lat. Taki proceder jak wyżej, to jednak zdrowe przeginanie pały. Wkrótce możemy mieć kilkadziesiąt, jedna pod drugą, fotek tej ślicznej Zuzi 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #1941 Napisano 10 Czerwca 2016 Taki OT. Wczoraj wkurzyłem się za przyznawanie ostrzeżeń za cytowanie zdjęć, ale tam chodziło o zdjęcia sprzed kilku lat. Taki proceder jak wyżej, to jednak zdrowe przeginanie pały. Wkrótce możemy mieć kilkadziesiąt, jedna pod drugą, fotek tej ślicznej Zuzi Poprawiłem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1942 Napisano 10 Czerwca 2016 Motocykle z koszem ? Źle skręcić 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2980 #1943 Napisano 10 Czerwca 2016 Motocykle z koszem ? Źle skręcić Ale uważać na nie trzeba szczególnie! 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5444 #1944 Napisano 13 Czerwca 2016 Wiem, że niektórzy są już w połowie sezonu, a nawet są i tacy dla których sezon trwa cały rok. Ja dopiero teraz znalazłem trochę czasu by przeszedł staruszek obsługę i w sobotę otwarcie sezonu. Lepiej późno niż wcale. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1945 Napisano 14 Czerwca 2016 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krisu2 2221 #1946 Napisano 14 Czerwca 2016 Twoja? Jeśli tak to gratuluję, kupiłeś kultowy motocykl. W dodatku prawie bez słabych punktów, poza sprzęgłem rozrusznika. To wersja kanadyjska czy amerykańska?Jak będziesz miał jakieś problemy czy pytania wal jak w dym, akurat Virażki znam od podstaw.Jedna rada - wymień tą przednią oponę, akurat ten model Bridgestona nie sprawdza się na mokrym i łatwo o uślizg koła, na frezach zaś to totalna porażka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek16 49 #1947 Napisano 26 Czerwca 2016 Korzystając z ładnego poranku (powrót w deszczu...) zrobiłem małą przejażdżkę :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #1948 Napisano 28 Czerwca 2016 Wrzucam na prośbę kolegi o rozpowszechnienie: https://www.facebook.com/glublak/posts/10206763371060657 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubos 601 #1949 Napisano 28 Czerwca 2016 Na jakie uprawnienia ma być? Taki mały ale istotny szczegół :)No i wzrost oraz cele: turysta, uniwersalny, sport... Zrobiłem w zeszłym tygodniu A. Czekam na odbiór papierka.Raczej uniwersalny.Myślałem o Gladiusie. Bo na tym robiłem kurs I na tym zdawałem.Nienawidzę co prawda tego sprzęta ale go rozważam na zasadzie syndromu Sztokcholmskiego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #1950 Napisano 28 Czerwca 2016 Zrobiłem w zeszłym tygodniu A. Czekam na odbiór papierka.Raczej uniwersalny.Myślałem o Gladiusie. Bo na tym robiłem kurs I na tym zdawałem.Nienawidzę co prawda tego sprzęta ale go rozważam na zasadzie syndromu Sztokcholmskiego. Jak nienawidzisz, to nie ma sensu kupować żeby się z nim męczyć. Popatrz sobie na Bandytę 600/650 (zależnie od rocznika), CBFki i Fazera 600 i Transalpa. Może jeszcze ta TDM, ale to zależy czy Ci będzie wysokoścą odpowiadać, bo spora jest. Wydaje mi się, że są to jedne z najbardziej uniwersalnych moto. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach