krisu2 2221 #2176 Napisano 9 Maja 2017 Czyli używka Cię interesuje.W takim razie Bandit 1250 i masz wszystko czego szukasz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 325 #2177 Napisano 9 Maja 2017 Nadal ciężki. 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #2178 Napisano 9 Maja 2017 Jak ma miast to mt-09.Zmajomy sprzedaje takiego z '14 roku, kupił mt-10 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 9130 #2179 Napisano 9 Maja 2017 Nadal ciężki. Cezar już Ci powiedział - wewnętrznie to Ty już wybrałeś 0 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: H.G.P. Diver 200m Automatic, Zenith Defy Surf, Baltic MR-01 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krisu2 2221 #2180 Napisano 9 Maja 2017 Z dużym silnikiem raczej wszystko będzie ciężkie, lekkie to są crossy, ale to i mniejsze pojemności.Nowym dużym Bandziorem jeździ się jak rowerem, moc katalogowo może i nie powala, ale moment obrotowy robi swoje i idzie jak wściekły. DO miasta taki golas moim zdaniem idealny.A jak chcesz wariata to rozważ coś takiego:https://www.otomoto.pl/oferta/yamaha-fz-1-150km-mocny-naked-fz1-n-fazer-nie-honda-cb-kawa-z1000-suzuki-gsx-ktm-ID6yRgDR.htmlmoże nie konkretnie ten egzemplarz, ale w budżecie byś się zmieścił i w mieście, jak i poza nim, nie byłoby mocnych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 9130 #2181 Napisano 9 Maja 2017 MT-09 jest dość lekkie jak na 900ccm (zatankowana do pełna 193kg). MT-07 chyba niecałe 170kg.Ale chyba ważniejszy jest dobry rozkład masy niż to jak duża ta masa jest. 0 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: H.G.P. Diver 200m Automatic, Zenith Defy Surf, Baltic MR-01 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #2182 Napisano 9 Maja 2017 CB1000 nie jeździłem, ale mt-09 dla mnie bajka...lekki, zwinny, pięknie się zbiera, hamuje, składa, szczupły w talii - do miasta ideał. 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 325 #2183 Napisano 9 Maja 2017 (edytowane) Mam 50 na 50 między CB1000R a MT09. Jakiś czas temu czytałem konfrontacje Hondy z Fazerem i odpowiednikiem Kawasaki. Jak na moje preferencje - wygrywa Honda. Więc największym konkurentem CB jak dla mnie jest właśnie MT09. Edytowane 9 Maja 2017 przez gustaw6666 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #2184 Napisano 9 Maja 2017 Ja już swoje wątpliwości rozwiałem 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #2185 Napisano 9 Maja 2017 Na miasto to bierz duke'a 690 albo 690smc i będziesz mega zadowolony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebaa_75 43 #2186 Napisano 9 Maja 2017 Hello, Rozpatrując Hondę CB1000R jako konkurenta rozważałbym właśnie MT10 chociażby z powodu porządnego czterocylindrowego pieca, a nie jakiegoś wynalazku w którym jest o jeden tłok za dużo lub za mało - do wyboru Z tym, że MT10 to w obecnej chwili nie ten budżet, ale właśnie piec i wygląd dużo lepszy niż MT 09 jak dla mnie. Gołą MT 09 nie jeździłem, ale trochę miałem okazję potestować Tracera. Z jednej strony nie mogę powiedzieć o nim jakiegoś złego słowa, z drugiej maszyna nie dla mnie. Pozycja niezbyt wygodna, za mocno ugięte kolana, pomimo, że kanapa jest ciut wyżej niż w mojej maszynie. Plastiki średniej jakości, zegary bez szału. Własności jezdne poprawne, praca zawieszenia bardzo dobra, silnik - tu ciężko, żeby jechał, trzeba kręcić i ten dźwięk, tragedia...No ale można zmienić tłumik, niestety, nawet na "Akrapie" za około 4 kPLN dalej jest słabo. Dlatego na chwilę obecną w moim przypadku mam problem na co zmienić. Z drugiej strony obecna maszyna sprawuje się doskonale więc po co zmieniać Myślę czasem o XTZ 1200 SuperTenere, ale póki co kasa się nie zgadza.W każdym razie w tym przypadku Honda i Yamaha jakościowo stoją na tym samym poziomie więc wybrałbym maszynę na której lepiej mi się siedzi i pewniej się prowadzi, choć motocykl musi się też trochę podobać. I na koniec takie tam z obstawy zawodów Wings For Life w Poznaniu: Pozdrawiam 0 "Życie jest pasmem straconych okazji""Dzień w którym kupię karabin nadchodzi" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #2187 Napisano 9 Maja 2017 Porównywanie tracera i nakeda mt-09 to delikatnie mówiąc pomyłka.A stwierdzenie, że ta trzycylindrówka nie jedzie, to...ale ja już stary jestem, może inne odczucia mam 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebaa_75 43 #2188 Napisano 9 Maja 2017 Ona jedzie, ale trzeba wysoko kręcić obrotami, mnie ta zabawa średnio leży, mam skrzywienie z mojej dwucylindrowej rzędówki. Poza tym nic nie porównywałem, bo nie jeździłem golasem, Silnik ten sam, skok zawieszenia ten sam, różnica w wyprzedzeniu główki, hamulce te same, Tracer jest nieco dłuższy, cięższy i tyle. Będę miał możliwość kiedyś to sam chętnie sprawdzę jeden vs drugi, ale obawiam się, że nie będzie jakiejś kosmicznej różnicy. Pozdrawiam 0 "Życie jest pasmem straconych okazji""Dzień w którym kupię karabin nadchodzi" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #2189 Napisano 12 Maja 2017 W kwestii dylematów...Pierwszy przegląd I pierwsze tankowanie Na dotarciu, więc nie można kręcić wysoko - i jedzie 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 325 #2190 Napisano 13 Maja 2017 Nowy model, widzę. Jaki rabat udało się uzyskać? Niech służy, świetny sprzęt. Z tego co kojarzę, to MT09 świetnie jedzie z dołu, w odniesieniu do swojej pojemności skokowej. 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekmp3 157 #2191 Napisano 13 Maja 2017 No Cezar gratulacje. Quickshifter masz w standardzie? BTW rozważałeś może Kawasaki Z900? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #2192 Napisano 13 Maja 2017 (edytowane) Z rabatami to jest właśnie problem, podobno za dobrze się sprzedają. Jeden dealer w ogóle nie chciał o tym gadać, poszedłem do drugiego i się udało jakiś grosik ugrać QS jest w serii, świetna sprawa - do góry działa jak automat Z900 rozważałem, ale raz, że mniejszy jest, a dwa to ja zielonego niechętnie. O kolor mi chodzi... Edytowane 13 Maja 2017 przez Cezar. 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #2193 Napisano 13 Maja 2017 Zakochałem się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebaa_75 43 #2194 Napisano 13 Maja 2017 Hello,W kwestii dylematów... Ale oczojebne felgi Niech się dobrze sprawuje i zawsze bezpiecznie dowozi pod wskazane koordynaty. Pozdrawiam 0 "Życie jest pasmem straconych okazji""Dzień w którym kupię karabin nadchodzi" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 325 #2195 Napisano 13 Maja 2017 Cezar, czym wcześniej jeździłeś? 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #2196 Napisano 13 Maja 2017 V-strom 650 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 325 #2197 Napisano 13 Maja 2017 (edytowane) Jakie wrażenia, różnice, podobieństwa, cechy charakterystyczne? Jak z wibracjami w porównaniu z czterocylindrowymi rzędówkami? Edytowane 13 Maja 2017 przez gustaw6666 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #2198 Napisano 13 Maja 2017 Podobieństwa ? Żadne...Różnice ? Wszystko V-strom to turystyk, wygodny, pakowny, z wielkimi możliwościami przemieszczania się na większe odległości.Natomiast emtek to typowy fun do miasta, na krótkie wypady, szybkie przeloty...Miałem iść w turystykę, ale skończyło się prozą życia. Dlatego yamaha bardziej wpisuje się w moje potrzeby i stąd pomysł zmian.A tu z większym bratem, oba na dotarciu. Wibracje jakieś są minimalne, przy wyższych obrotach, ale to się wyreguluje...mam przelatane dopiero 200km.W porównaniu do v-łki to nie wibruje Na razie zadowolony jestem niezmiernie, co dalej - czas pokaże. 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 919 #2199 Napisano 13 Maja 2017 (edytowane) Piękne motóry ale jakoś serce na ich widok szybciej nie bije. Ja mam plan. Jak się trochę odkuję z kaboną, załatwię sobie garaż. Zorganizuję mini warsztat i kupię Knedla*. Taki z lat 80-tych. A potem bez pośpiechu rozłożę go do ostatniej śrubki. I będę restaurował tak długo jak to tylko potrzebne Obiecuję założyć stosowny wątek na tym forum. Ale poczekajcie... * wie każdy kto zna temat. kto nie zna nie zainteresuje się. Edytowane 13 Maja 2017 przez albiNOS 01 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekmp3 157 #2200 Napisano 14 Maja 2017 Pany, używa ktoś z Was słuchawek dousznych bluetooth w kasku? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach