rads 5964 #3101 Napisano 25 Lipca 2020 (edytowane) Temat znalazłem przypadkiem, więc niejako przy okazji witam się i pozdrawiam Kolegów. Edytowane 26 Lipca 2020 przez rads 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 23802 #3102 Napisano 26 Lipca 2020 Coś tam się jeździ... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2480 #3103 Napisano 26 Lipca 2020 Ja dzisiaj zrobiłem małą rundkę dookoła komina co by akumulator się podładował 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5498 #3104 Napisano 26 Lipca 2020 A ja dzisiaj wywietrzyłem mojego 63 latka.😀 3 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #3105 Napisano 26 Lipca 2020 (edytowane) Fajny Awok... Jeździłeś może kiedyś IFA BK ? Edytowane 26 Lipca 2020 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5498 #3106 Napisano 26 Lipca 2020 Dzięki, chciałbym by przejął go syn, a odziedziczył wnuk. Byłoby fajnie, ale nie mam jeszcze wnuka. Wysłane przy użyciu Tapatalka 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2480 #3107 Napisano 30 Lipca 2020 A ja znowu zacząłem jeździć do pracy na moto. Rano droga zajmuje mi połowe tego co autem, za to po pracy jakoś dziwnym trafem dwa razy tyle Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebaa_75 43 #3108 Napisano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) Hello, a u mnie niedawno taka sytuacja... Dziś moto umyte, zatankowane, wcześniej zrobiłem mały przegląd i jutro ruszam na Chorzów...🙃 Po roku przerwy związanej z układem w robocie znów jadę w zabezpieczeniu Tour de Pologne... Trochę nie wiem, jak to będzie przez obecną sytuację, no ale nic... Trzeba się pilnować i zachować rozsądek, będzie OK. Pozdrawiam Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez Sebaa_75 0 "Życie jest pasmem straconych okazji""Dzień w którym kupię karabin nadchodzi" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #3109 Napisano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) Kilometr trzy minuty pokonywałeś? ...jak Ty chcesz za peletonem się utrzymać 😉 Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez desmo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebaa_75 43 #3110 Napisano 2 Sierpnia 2020 Hello, no może nie do końca, bo stań, wyciągnij telefon, zdejm rękawice, zrób zdjęcie, schowaj telefon, włóż rękawice, jedź kilometr i pilnuj się, żeby nie pojechać za daleko i od nowa stań, wyjmij telefon itp... I godzinę zobacz, zaspany byłem... Swoją drogą czasem przez peleton ciężko się przebić...😛 Pozdrawiam 0 "Życie jest pasmem straconych okazji""Dzień w którym kupię karabin nadchodzi" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2480 #3111 Napisano 5 Sierpnia 2020 Seba to co który to Ty? Żal tego Holendra z końcówki Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #3112 Napisano 5 Sierpnia 2020 (edytowane) Panowie, pytanko odnośnie kasku. Mój pierwszy jednoślad - skuter 125 cm3. co kupić? Jazda 80% po mieście, od czasu do czasu poza miastem jakieś 100 km/h. Co polecacie? Otwarty, zamknięty, coś innego, jaka firma itd... Edytowane 5 Sierpnia 2020 przez maritimeeng Literówki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #3113 Napisano 5 Sierpnia 2020 To zawsze jest wybór między stylem ( otwarty) a bezpieczeństwem ( zamknięty). No jest może jeden model który jakoś łączy te dwa światy. Pytanie pomocnicze - w jakim przedziale temperatur będziesz jeździł? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #3114 Napisano 6 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, maritimeeng napisał: Panowie, pytanko odnośnie kasku. Mój pierwszy jednoślad - skuter 125 cm3. co kupić? Jazda 80% po mieście, od czasu do czasu poza miastem jakieś 100 km/h. Co polecacie? Otwarty, zamknięty, coś innego, jaka firma itd... Ja z doświadczenia polecam zamknięty 😖, jakby nie ten typ kasku to już bym ni e miał twarzy. Mój pierwszy kask był otwarty 🤪 1 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #3115 Napisano 6 Sierpnia 2020 jak na skuter to bym kupował jakiś z uchylną szczęką taki jak np. LS2 FF399 VALIANT żeby szczękę można było odchylić do tyłu poza zasięg wzroku, a nie tylko do góry 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #3116 Napisano 6 Sierpnia 2020 9 godzin temu, desmo napisał: To zawsze jest wybór między stylem ( otwarty) a bezpieczeństwem ( zamknięty). No jest może jeden model który jakoś łączy te dwa światy. Pytanie pomocnicze - w jakim przedziale temperatur będziesz jeździł? Temperatury - jeszcze nie mam pojęcia. Dopiero zaczynam. Generalnie jazda po mieście. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuba83 284 #3117 Napisano 6 Sierpnia 2020 Bierz kask zamknięty , najlepszy i najdroższy na jaki cię stać. Akurat na tym się nie oszczędza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2480 #3118 Napisano 6 Sierpnia 2020 Ja polecam szczękowy. Dużo wygodniej się zakłada i ściąga, na stacji benzynowej też można szczękę podnieść zamiast ściągać kask (teraz i tak nie trzeba ), plus w ciepłe dni można zawsze podnieść szczękę. Tylko wtedy sprawdź czy kask ma homologację do jazdy z podniesioną szczęką. Fajne są takie kaski jak pechagto pokazał, że szczęka idzie na tył a nie tylko do góry wydaje mi się, że na skuter super. Zwróć też uwagę, żeby kask miał blendę przeciwsłoneczną. Na koniec najważniejsze przymierz kilka kasków i zobacz jak Ci siedzą, bo nie każdy kask pasuje do każdej głowy 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #3119 Napisano 6 Sierpnia 2020 BTW - czekam na taki właśnie sedes (jak to mówi moj kolega co ma Hondę Valkyrię) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #3120 Napisano 6 Sierpnia 2020 Godzinę temu, vvv napisał: Ja polecam szczękowy. Dużo wygodniej się zakłada i ściąga, na stacji benzynowej też można szczękę podnieść zamiast ściągać kask (teraz i tak nie trzeba ), plus w ciepłe dni można zawsze podnieść szczękę. Tylko wtedy sprawdź czy kask ma homologację do jazdy z podniesioną szczęką. Fajne są takie kaski jak pechagto pokazał, że szczęka idzie na tył a nie tylko do góry wydaje mi się, że na skuter super. Zwróć też uwagę, żeby kask miał blendę przeciwsłoneczną. Na koniec najważniejsze przymierz kilka kasków i zobacz jak Ci siedzą, bo nie każdy kask pasuje do każdej głowy Najciekawszą opcją ze szczękowych wg mnie to Roof Boxer V8 albo jakiś inny model tej firmy - wizualnie strzał w dziesiątkę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #3121 Napisano 6 Sierpnia 2020 No na tego „kloca” miżesz spokojnie brać integralny. Bezpiecznie a styl i tak już nie ma znaczenia 😉 Choć to i tak najbardziej stylowy Japończyk. Blenda się przydaje jak zapomnisz okularów ale zawsze to jedna warstwa więcej ( minus do stylu) lub mniej ( minus do ochrony ) . Kaski uchylne z jednej strony mają pragmatyczne zalety z drugiej strony są głośniejsze, większe i mniej bezpieczne od klasycznych integrali. Coś za coś. Poza dopasowaniem ( musi siedzieć nieruchomo przy gwałtownych ruchach głową ) zwróć uwagę na ciężar. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #3122 Napisano 6 Sierpnia 2020 2 minuty temu, desmo napisał: No na tego „kloca” miżesz spokojnie brać integralny. Bezpiecznie a styl i tak już nie ma znaczenia 😉 Choć to i tak najbardziej stylowy Japończyk. Blenda się przydaje jak zapomnisz okularów ale zawsze to jedna warstwa więcej ( minus do stylu) lub mniej ( minus do ochrony ) . Kaski uchylne z jednej strony mają pragmatyczne zalety z drugiej strony są głośniejsze, większe i mniej bezpieczne od klasycznych integrali. Coś za coś. Poza dopasowaniem ( musi siedzieć nieruchomo przy gwałtownych ruchach głową ) zwróć uwagę na ciężar. Dzięki. Stylówa ma drugorzędne znaczenie. Bezpieczeństwo, wygoda, głośność - tak bym pozycjonowały priorytety. A co kupić 8-latce??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #3123 Napisano 6 Sierpnia 2020 Bilet na komunikację miejską ...jeśli bezpieczeństwo jest nr 1 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #3124 Napisano 6 Sierpnia 2020 Godzinę temu, pechagto napisał: Najciekawszą opcją ze szczękowych wg mnie to Roof Boxer V8 albo jakiś inny model tej firmy - wizualnie strzał w dziesiątkę A jak z komfortem i głośnością? A może jak stylówa to ten? Zwłaszcza na skuterek 125 🤣 17 minut temu, desmo napisał: Bilet na komunikację miejską ...jeśli bezpieczeństwo jest nr 1 😉 W dobie pandemii - No nie bardzo 😱 Mam uraz do zbiorkomu z powodu „paradoksu żula”* * Jak żul jedzie tramwajem - to tramwaj jedzie żulem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #3125 Napisano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) Z bezpieczeństwem szczęki gorzej. Integralny stylowy to tylko ten . Pandemii, jakiej pandemii, ja słyszałem w telewizji jak pan premier mówił, że „ten koronawirus, on już jest w odwrocie”... Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez desmo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach