Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Marcin99

Motocykle

Rekomendowane odpowiedzi

.

Edytowane przez Kojiro

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to mimo wszystko bym nie chcial testowac jakosci kasku :( hehe. W sumie wybor kasku tez zalezy od maszyny wg mnie, i czasem mozna pozwolic sobie na cos mniej bezpiecznego byle by pasowalo do maszyny :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko tak z ciekawosci ,dlugo jezdzisz ?

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to mimo wszystko bym nie chcial testowac jakosci kasku :( hehe. W sumie wybor kasku tez zalezy od maszyny wg mnie, i czasem mozna pozwolic sobie na cos mniej bezpiecznego byle by pasowalo do maszyny :(

He he zgadzam się :)

Tylko tak z ciekawosci ,dlugo jezdzisz ?

A jakie to ma znaczenie?

Znam ludzi którzy się zajmują stuntem motocyklowym i zazwyczaj jeżdżą bez kasków i ochraniaczy. Nie popieram tego ale jak widzisz staż i doświadczenie nie mają znaczenia :)

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytalemu sie dlatego. Ze widzialem kilka wypadkow w jednym zginal moj kolega I Sam mialem jeden .dlatego uwazam za totalna glupote jezdzenia bez lub w czyms. O tylkl ladnie wyglada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytalemu sie dlatego. Ze widzialem kilka wypadkow w jednym zginal moj kolega I Sam mialem jeden .dlatego uwazam za totalna glupote jezdzenia bez lub w czyms. O tylkl ladnie wyglada

Zgadzam się że to głupota! Ale pomimo to kupiłem kask który ma tylko certyfikat DOT czyli w Europie niedopuszczalny..

Sądzę jednak że firma Bell która ma wieloletnią tradycję w produkcji kasków zadbała o to żeby był bezpieczny. Kurcze mam taką nadzieję :(

Pokazywałem go już stronę wcześniej http://heckyesproductions.com/bellsports/BEL_008/2021441/2021441_500420pmz.html

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bell jest batdzo znany . Ja jednak wybtalbym ich model z certyfi atem DOT oraz SNELL .Kosztuja wiecej ale sa lepsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądzę jednak że firma Bell która ma wieloletnią tradycję w produkcji kasków zadbała o to żeby był bezpieczny. Kurcze mam taką nadzieję :(

Pokazywales - bardzo ladny kask.

Z naciskiem na ładny, bo od takiego orzecha, nawet najbardziej markowego, bezpieczniejszy będzie "full-face" nawet niższej klasy...

Swisherhelmet1.jpg

Tak swoją drogą ciekawe jakie podejście mają/będą miały firmy ubezpieczeniowe i policja do jeżdżenia w kaskach bez europejskiej homologacji po Polsce.

Edytowane przez lewandek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja trochę inaczej postrzegam wybór kasku?

przede wszystkim bezpieczeństwo! jestem bardzo wysoki a prawa fizyki są bezlitosne

a jak juz znajdę to co mi odpowiada mogę sobie wybierać grafikę

stąd moje pytanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezdze od 11 lat ma motorze. wcześniej jeździłem motorowerami więc tego nie liczę :( ale ja wolę na motorze lans niż speed. Zawsze uzywalem kaskow otwartych. A co do bezpieczeństwa- w bezpiecznym kasku glowe masz cała, ale kark i tak możesz skręcić. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Edytowane przez Kojiro

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

diesel, czy ten 48 to Twój pierwszy motocykl w życiu?

Ano pierwszy :(

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Edytowane przez Kojiro

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrzucic z siodla to moze R12 albo jakis inny plastik. :( HD ma moc i moment, ale postawic go na 1 kolo to tez trzeba umiec :) Nie straszcie chlopaka. Wywalic sie mozna na motorynce nawet, a od czegos nalezy zaczac. Wazne by jezdzic z głową :( HD jest piękny i do dostojnej jazdy a nie na wyscigi i mysle ze diesel o tym wie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do gleby wystarcza grawitacja - nie trzeba niczego stawiać na koło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dlatego mowie ze na motorynce mozna sie wywalic, i nie ma co gadac, ew podziwiać należy :(:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to jest R12?

nie liczac prawka robionego na jakiejs ledwo zywej mzecie, zaczynalem od sv650, potem byla kawa z750, potem kawa zxr600, obecnie nic bo mi sie doksztalcac zachcialo i pieniadze "utopione" w studia :(

ale w przyszlosci cos bedzie, najpewniej kolejna ninja

A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to jest R12?

odpowiedziales sobie na koncu wypowiedzi :( :

najpewniej kolejna ninja

Kawasaki Ninja R12 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, r12 to zx12r, w zyciu bym sie nie domyslil, sadzilem ze moze chodzilo Ci o r1 i popelniles literowke :(

A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ee nie nie, z tego co pamietam jak to wchodzilo to kazdy mowil R12 jest super.. nikt nie dodawal tych zx :( , zreszta ona strasznie szybko weszla po zxr10. I co dziwne wtedy kazdy mowil ZXr10, a na 12 samo R12. R1 to juz czasy kiedy mniej sie interesowalem motorami, wiec tego motoru to nawet nie widzialem i nie wiem jak wyglada:D - ale zaraz zerkne w googlach :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak swoją drogą ciekawe jakie podejście mają/będą miały firmy ubezpieczeniowe i policja do jeżdżenia w kaskach bez europejskiej homologacji po Polsce.

Policja podczas kontroli sprawdza homologację kasku?

Co ma do tego firma ubezpieczeniowa? Odmówi Ci NNW ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spartan piszesz, że zaczynałeś od sv650, napisz coś o tym moto, przede wszystkim czy jest trudny do ogarnięcia, wygodny, jak z eksploatacją itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ooooooostro. Pamiętaj, że takiej maszynie należy się respekt, bo ma czym zrzucić z siodła.

Oj uwierz mi że czuje respekt i delikatny strach przed pierwszą jazdą

Policja podczas kontroli sprawdza homologację kasku?

Słyszałem że policja ma to gdzieś chociaż jak się trafi jakiś upierdus to może wlepić mandat

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi