Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Marcin99

Motocykle

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, artooro napisał(-a):

W jakiś mały adventure bym celował albo coś pomiędzy np ktm 890 smt 

Muszę poprzeglądać otomoto pod tym kątem.

Człowiek nie zna nawet wszystkich modeli znajdujących się w zasięgu.. 

Dużą przewagą hondy jest popularność, rozpoznawalność oraz dostępność części w normalnych cenach.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nad ktm to ja bym się 4 razy zastanowił. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

790 z lat 2020 i wstecz oraz 890 z pierwszych dwóch lat produkcji nie brałbym po uwagę, później podobno poprawili wałki i zmienili dźwigienki zaworów więc nie powinno być problemów 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długo mnie nie było. 
Prawko na moto zrobiłem przy 3 podejściu (mieszkam w UK i tutaj jest nieco inaczej) i po wielu dywagacjach z samym sobą oraz po objeżdżaniu testowym kilku motocykli padło na BMW F800R. W 2 miesiące odkąd jestem jego właścicielem zrobiłem około  4kkm (2.6k mil) i ciągle mi mało.

IMG_2656.jpeg

Time matters

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wynik 🤚

Co masz na myśli w kontekście zdawania prawa jazdy w UK?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczaki...

Przejrzałem ogłoszenia na otomoto szukając moto z mocą wyższą od 50kM, zarejestrowane w kraju w kwotach 15-25tys i nic szczególnego nie przykuło mojej uwagi.

Trudno mi będzie coś znaleźć jeśli nic mi się szczególnie nie podoba :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym budżecie rozglądałbym się za Yamaha Tracer 700 lub jeszcze lepiej 900 z pierwszych lat produkcji, trzycylindrówka Yamahy to naprawdę udany i niezawodny piecyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, eye_lip napisał(-a):

Dobry wynik 🤚

Co masz na myśli w kontekście zdawania prawa jazdy w UK?

Z tego co widziałem na polskim YT to różnice są nastepujące:

Plac w UK jest banalnie prosty, natomiast egz na mieście to poważna sprawa. Polałem na bzdurach które w PL najprawdopodobniej by przeszły. 

Time matters

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, Triptical napisał(-a):

Z tego co widziałem na polskim YT to różnice są nastepujące:

Plac w UK jest banalnie prosty, natomiast egz na mieście to poważna sprawa. Polałem na bzdurach które w PL najprawdopodobniej by przeszły. 

Jak zdajesz w małym mieście na mieście to jest pewnie łatwo, w Wwie itp. większych miastach miasto jest trudne, mało kto zdaje za pierwszym (np. ja 😆). Plac w mojej opinii jest wymagający ale po kilkunastu godz. każdy powinien zdać. 

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, zadra napisał(-a):

Kurczaki...

Przejrzałem ogłoszenia na otomoto szukając moto z mocą wyższą od 50kM, zarejestrowane w kraju w kwotach 15-25tys i nic szczególnego nie przykuło mojej uwagi.

Trudno mi będzie coś znaleźć jeśli nic mi się szczególnie nie podoba :) 

Szukałbym bmw 1200 gs, ale wiem, że Ty unikasz bawarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, goral_ napisał(-a):

Wielka i ciężka krowa, gdzie to do miasta 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, goral_ napisał(-a):

nie, że unikam - nawet się podoba - ale jak wyżej :

34 minuty temu, artooro napisał(-a):

Wielka i ciężka krowa, gdzie to do miasta 😉

Najwięcej jednak między samochodami się przeciskam i widzę, że posiadanie zwinnej maszynki ma tu wiele sensu.

Najlepiej byłoby mieć dwie ;)

Miałbym wówczas okufrowaną cx500 i gb350 w miasto i uśmiech na twarzy :)

Pewnie stanie na tym samym co mam, ino że młodszym; jednak najpierw trzeba sprzedać a na razie to nawet wystawić "zapomniałem" ..

Edytowane przez zadra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, eye_lip napisał(-a):

Jak zdajesz w małym mieście na mieście to jest pewnie łatwo, w Wwie itp. większych miastach miasto jest trudne, mało kto zdaje za pierwszym (np. ja 😆). Plac w mojej opinii jest wymagający ale po kilkunastu godz. każdy powinien zdać. 

Standardowy kurs to 3 dni po 5h na dzień. W tym czasie uczysz się i placu i miasta. Egzamin na mieście musi zawierać obowiązkowo takie rzeczy: droga ekspresowa/autostrada, droga podmiejska, normalny ruch uliczny miejski, droga z ograniczeniem prędkości (w okolicy szkoły itp), 3 zatrzymania i ponowne włączenie się do ruchu, gdzie jedno z włączeń do ruchu ma być pod górę, a jedno zza zaparkowanego samochodu. Przy każdej zmianie prędkości konieczne (i widoczne dla egzaminatora) spojrzenie w lusterka i kilka jeszcze podobnych „akcji”.

Plac to wprowadzenie moto do garażu „na piechotę”, prosty slalom, dwie ósemki, jazda po łuku z bramką na 20mph, jazda po łuku z bramką na 30mph z pominięciem szykany i zatrzymaniem się w kwadracie około 2x2m, jazda z prędkością pieszego, hamowanie awaryjne z prędkości 30mph, zawracanie na szerokości drogi. Tak to wygląda w UK

Time matters

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi