Wieniek1410 666 #4151 Napisano 10 Stycznia 2023 (edytowane) W dniu 9.01.2023 o 20:53, karloss napisał(-a): Co tam pod kocem stoi? GS1200 adv, jeszcze olejak. Przykrywam bo się kurzy, a motocykl typu adv przecież nie może być zakurzony 😉 A na serio, to z asfaltu mało kiedy zjeżdżam, raczej traktuję go jako takiego motocyklowego suv-a. PS Żeby nie było, ten custom na HD to nie mój, ja już wyrosłem z takich motocykli 🙂 Kumpel mi wcisnął bo zginął wtrysk i iskra. Lekko nie było bo instalacja totalnie na wariata zrobiona, tak że schematy to raczej orientacyjnie tylko się zgadzały. Edytowane 10 Stycznia 2023 przez Wieniek1410 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 23758 #4152 Napisano 10 Stycznia 2023 Godzinę temu, Wieniek1410 napisał(-a): GS1200 adv, jeszcze olejak. Przykrywam bo się kurzy, a motocykl typu adv przecież nie może być zakurzony 😉 Dokładnie tak jak u mnie 😂 Szprychy w kołach to jest to 👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wieniek1410 666 #4153 Napisano 12 Stycznia 2023 Mała plamka oleju była pod motocyklem, pacze a tu wyciek z amortyzatora. Na szczęście tylko z napinacza sprężyny. Amorek ma może z 5 tys km zrobione, ku...wa, po asfalcie, w żadne krzaki mnie jeździłem. Wymontowałem toto, trzeba będzie do Sanczeza wysłać, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #4154 Napisano 12 Stycznia 2023 Ja wpadłem na pomysł jak zagospodarować miejsce. Zaproponowałem mojej drugiej połówce, że jak jej Jawa da radę dojechać to ją wstawiamy. No ale nie dała rady. To stanął bandyta. Zresztą forumowy bandyta. W sypialni. Nawet go przystroiłem ładnie 17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1224 #4155 Napisano 13 Stycznia 2023 To jest jazda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdlaty 143 #4156 Napisano 14 Stycznia 2023 Dzisiaj na plusie, to przewietrzyłem 2 koła. 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 23758 #4157 Napisano 15 Stycznia 2023 Moja babcia przeżywa obecnie SPA😁 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wieniek1410 666 #4158 Napisano 16 Stycznia 2023 A ja takę T700 męczę 😉 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żaki-Czan 113 #4159 Napisano 7 Lutego 2023 (edytowane) Wieniek - kilku znajomych się przesiadło i sobie chwali, jak Twoje wrażenia? Edytowane 9 Lutego 2023 przez Żaki-Czan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rads 5963 #4160 Napisano 13 Lutego 2023 Dzisiaj +10 i słoneczko kusiło... Paru desperados przemknęło mi pod domem w tę i we w tę, ale pozostałem nieugięty 😄 Zeszłoroczne. 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 867 #4161 Napisano 12 Marca 2023 Po długich poszukiwaniach mocowania na telefon, kupiłem takie co nie szpeci kierownicy 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek2701 49 #4162 Napisano 12 Marca 2023 1 godzinę temu, egzo18 napisał(-a): Po długich poszukiwaniach mocowania na telefon, kupiłem takie co nie szpeci kierownicy Gdzie kupiłeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 867 #4163 Napisano 13 Marca 2023 Allegro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 867 #4164 Napisano 14 Marca 2023 Ciepło. Pierwsze kilometry w tym roku 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #4165 Napisano 20 Marca 2023 U mnie też sezon otwarty w weekend. Tylko zapomniałem założyć lusterka po zimowaniu. Nieswojo się jeździ bez, idzie to ogarnąć tylko trzeba być cały czas przed wszystkimi 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość markali #4166 Napisano 20 Marca 2023 W dniu 12.03.2023 o 15:17, egzo18 napisał(-a): Po długich poszukiwaniach mocowania na telefon, kupiłem takie co nie szpeci kierownicy Ja bym kupił takie żeby tel/navi był wyżej. Ew. zmiana miejsca mocowania. Bezpieczeństwo ważniejsze niż wygląd kierownicy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 867 #4167 Napisano 20 Marca 2023 Wyżej? Po co? Widoczność jest bardzo dobra bez schylania głowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16071 #4168 Napisano 21 Marca 2023 (edytowane) Czy ktoś z kolegów użytkuje Suzuki V-Strom 650 i może się podzielić uwagami? Plusy, minusy z perspektywy czasu? Myślę o zakupie nowego i użytkowaniu solo 70/30 (szosa/leśne dukty). Musi być nowy, bo leasing i robienie kosztów. Edytowane 21 Marca 2023 przez Louis Cypher 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #4169 Napisano 22 Marca 2023 Jeździłem dl1000 ale starszej generacji. Moto ciężkie jak na jazdę po luźnym. Po drodze super nawet z pasażerką. 650 jak na jazdę solo będzie miało wystarczająco siły, do jazdy po lesie zmieniłbym opony na chociaż ciut bardziej agresywne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1224 #4170 Napisano 22 Marca 2023 No asfalt fajne moto. Do lasu tylko po twardym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość markali #4171 Napisano 22 Marca 2023 I do tego (nudny) nudy, nic się nie dzieje... Łeee.... Czuję się jak bym jeździł fabią czy astrą... Ale to pewnie że względu na mój wiek 50+ 😉 Jeszcze ostatnio pod sklepem jakiś dziadek zagadał do mnie: "ładny ale więcej plastiku niż w moim aucie" 🙂 🙂 🙂 i tylko mnie "dobił" Ale brzydki nie jest. Niezawodny. Dlatego trzymam. Trzeba dokupić coś klasycznego, starszego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 23758 #4172 Napisano 22 Marca 2023 1 godzinę temu, Balansujący Na Osi napisał(-a): No asfalt fajne moto. Do lasu tylko po twardym. Też tak kiedyś myślałem dopóki nie pojechałem na biwak off. Co chłopaki wyprawiają to szacunek, chociaż mi osobiście nie odpowiada pozycja siedząca w tym motocyklu. https://youtu.be/bqko9kDF8Rc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość markali #4173 Napisano 22 Marca 2023 11 minut temu, karloss napisał(-a): Też tak kiedyś myślałem dopóki nie pojechałem na biwak off. Co chłopaki wyprawiają to szacunek, chociaż mi osobiście nie odpowiada pozycja siedząca w tym motocyklu. https://youtu.be/bqko9kDF8Rc Ale z tego filmu wynika że nie za bardzo na na off. Gleba, gleba, na pych.... To jest za ciężki motorek na takie warunki. A weź go jeszcze załaduj w trasę. Absolutnie tego nie widzę. To tak jak gdyby ktoś SUV-em pchał się w teren. To nie jest motocykl w teren. Albo inaczej: jeśli Suzuki DL jest w teren to do czego jest Suzuki RM? Ale to jest moja opinia. Gdzieś jest granica. Niektórzy jej nie mają ale czy to ma sens? Zaraz ktoś napisze że sportem da się w teren. No da się bo niektórzy ośmieszają na sportach off-roadowców. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 23758 #4174 Napisano 22 Marca 2023 7 godzin temu, markali napisał(-a): Ale z tego filmu wynika że nie za bardzo na na off. Gleba, gleba, na pych.... W sumie wiem o co ci chodzi, tylko że ja jak i moi koledzy, robimy tak od lat z africa twin, transalp, tenera, Gs itp itd. W terenie bywa różnie, staramy się nie przeginać, leśne legalne drogi, szutry to jest to co lubimy najbardziej. I naprawdę wiele zależy od kierownika, jeden powie że się nie da, drugi przeleci i tyle go widzieli 😉 👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16071 #4175 Napisano 24 Marca 2023 W dniu 22.03.2023 o 10:05, Balansujący Na Osi napisał(-a): No asfalt fajne moto. Do lasu tylko po twardym. Las - tylko po twardym. Żadnego grubego offroadu. Dużo po mieście. Nieraz jakaś traska solo. Podobno sprawdzona i bezawaryjna maszyna... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach