stefanekmac 63 #5626 Posted April 9 U mnie kiedy był kufer założony i wysoka szyba skuter o wadze 220 kg finał. Tyle ze z lenistwa zostawiłem na bocznej stopce i wiało w drugą stronę. Oczywiście był z pokrowcem. Ale żagiel to wtedy był duży. 0 Share this post Link to post Share on other sites
nav 15980 #5627 Posted April 12 Miałem sprzedawać, chciałem dziś sprawdzić, czy odpali po zimie i trochę go umyć, a skończyło się na 250 kilometrowej trasie. Motocykle są wspaniałe. 13 Share this post Link to post Share on other sites
Daito 7909 #5628 Posted April 12 3 godziny temu, nav napisał(-a): Miałem sprzedawać, Po co? Szkoda czasu - zaraz coś będziesz szukał... 1 Share this post Link to post Share on other sites
jacus 1772 #5629 Posted April 14 W dniu 12.04.2026 o 14:02, nav napisał(-a): Miałem sprzedawać, chciałem dziś sprawdzić, czy odpali po zimie i trochę go umyć, a skończyło się na 250 kilometrowej trasie. Motocykle są wspaniałe. Też bym się mocno zastanowił nad tą decyzją. Ja w zimie myślałem nad sprzedażą Afryki i kupnem czegoś lżejszego ale jak wiosną się przejechałem to zdecydowanie mi przeszło. 1 JACEK Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1950 #5630 Posted April 14 Ze sprzedażą jest dziwnie. Jakiś martwy sezon - od kilku osób słyszałem podobne zdania. Sam wystawiłem swojego jak się ciepełko ruszyło w cenie bardzo sympatycznej dla kupujących i był tylko jeden telefon z którego nic nie wynikało. Obserwuję również kilka ogłoszeń i od dłuższego czasu żadnego ruchu. Kończy się termin, dzień później ogłoszenie pojawia się kolejny raz albo systematyczne obniżki o 200zł.. Chyba przejeżdżę kolejny rok Nc'kiem. Tylko muszę ten rok jakoś zacząć, bo jeszcze zimuje, ale tym razem już przy chodniku. 0 Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 895 #5631 Posted April 14 3 godziny temu, zadra napisał(-a): Ze sprzedażą jest dziwnie. Jakiś martwy sezon - od kilku osób słyszałem podobne zdania. Sam wystawiłem swojego jak się ciepełko ruszyło w cenie bardzo sympatycznej dla kupujących i był tylko jeden telefon z którego nic nie wynikało. Obserwuję również kilka ogłoszeń i od dłuższego czasu żadnego ruchu. Kończy się termin, dzień później ogłoszenie pojawia się kolejny raz albo systematyczne obniżki o 200zł.. Chyba przejeżdżę kolejny rok Nc'kiem. Tylko muszę ten rok jakoś zacząć, bo jeszcze zimuje, ale tym razem już przy chodniku. Chyba zbyt dużo tego. Naściągane z Holandii, Belgii, Francji. Często gruz, szczególnie wizualny bo taki tam klimat ale TANIO. Dlatego w normalnej cenie ciężko sprzedać. Ja raczej dłużej zostanę przy swoich hondach 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1950 #5632 Posted April 15 19 godzin temu, mkoch napisał(-a): Ja raczej dłużej zostanę przy swoich hondach ja z chęcią uwsteczniłbym się do XBR500(podmiejsko), ale nie wiem czy mogę sobie pozwolić na 2 motocykle.. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Daito 7909 #5633 Posted April 15 (edited) 1 godzinę temu, zadra napisał(-a): ale nie wiem czy mogę sobie pozwolić na 2 motocykle.. Zapytaj kogoś Ja chciałem sprzedać DL'a ale - nie bardzo widzę co mógłbym kupić w zamian, emocji szybkości może DL nie daje ale to solidna i niezawodna konstrukcja - dojedzie wszędzie i zawsze, nigdy się nie zepsuł, zawsze odpala - nawet po zimie w garażu - odgruzowałem go po poprzednich właścicielach i wiem co mam... sprzedam i jeśli nie kupię w zamian nowego, a nowości mnie nie pociągają zbytnio, tylko używkę to znowu mnie czeka wszystko od nowa tyle że za większą kasę - więc po co? Teraz wiem co mam, a jak chcę szybciej to mam VFR... Też emerytka ale potrafi zawstydzić nie jednego młodego, oczywiście w miarę rozsądku, bo jak rozsądku brak to w mieście na światłach można w 3s stracić prawo jazdy na trzy miesiące... a w moim wieku to już tak nie wypada... Edited April 15 by Daito 1 Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 895 #5634 Posted April 15 (edited) 4 godziny temu, zadra napisał(-a): ja z chęcią uwsteczniłbym się do XBR500(podmiejsko), ale nie wiem czy mogę sobie pozwolić na 2 motocykle.. Jeszcze jesienią miałem dwa, teraz mam trzy 😁😁😁 Ubezpieczenie goldasa 190 zł, a mniejsze mają pojemności 650 więc budżetu mi nie zrujnują. Garaż mam, grzebię i serwisuję sam. Gorzej finansowo jak dochodzą grubsze tematy typu wymiana opon, napędu (chociaz moje wszystkie mają wał), łańcuszek rozrządu itd. bo to już spora kasa. Ale to raz na kilka dobrych lat. Da się spokojnie ogarnąć więcej moto. To tak jak z dziećmi - już mało ważne czy masz trójke czy piątkę 😂😂😂 Chociaż ekspertem nie jestem bo nie mam żadnego Edited April 15 by mkoch 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1950 #5635 Posted April 16 (edited) 23 godziny temu, mkoch napisał(-a): Garaż mam I tu jest zasadnicza różnica.. Dziś oficjalnie rozpocząłem sezon dojeżdżania do pracy motocyklem. Zakurzony jak diabli, ale odpalił i dojechał bez problemu. Po robocie może najadę myjnię i trochę spryskam, żeby największe błoto spłukać Rok temu koszty paliwa bilansowały się (auto w gazie a motor w Pb) w tym roku na każde 100km motocykl powinien być tańszy od 6 do 10 zł bo LPG wyskoczyło w cenie ponad normatywnie dzięki naszemu głównemu sojusznikowi z Ameryki Północnej.. Edited April 16 by zadra 0 Share this post Link to post Share on other sites
Daito 7909 #5636 Posted April 18 (edited) Edited April 18 by Daito 4 Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1950 #5637 Posted April 21 co za pogoda.. W ubiegłym tygodniu cieszyłem się z jazdy motongiem a teraz znowu tylko +1stC rano.. Jedź tu teraz do roboty o 5:05 ... 0 Share this post Link to post Share on other sites
goral_ 1894 #5638 Posted April 21 Gdy ci praca w jeździe szkodzi, to rzuć pracę, o co chodzi? 2 Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1950 #5639 Posted April 22 16 godzin temu, goral_ napisał(-a): Gdy ci praca w jeździe szkodzi, to rzuć pracę, o co chodzi? Jesli z pracy pieniądz płynie Dłużej jedziesz na motorynie 😉 2 Share this post Link to post Share on other sites
egzo18 865 #5640 Posted April 23 Miałem dziś 1 jazdę na kat A. Na kawasaki z650. Szło dobrze. Każde zadanie egzaminacyjne zrobiłem. Dziś miałem sam plac 6 Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1950 #5641 Posted April 24 Ja wczoraj zadzwoniłem sobie do Pana sprzedającego xbr500 z 1990r. Niezobowiązująco sobie porozmawialiśmy, uprzedziłem że nie jestem jeszcze gotów kupować - fajna rozmowa się wywiązała. Jego egzemplarz ma jedyne 27kM z prawie 50-ciu dostępnych przy wersjach otwartych. Zwężki w dolocie ma na pewno, ale może i w gaźniku namieszane, żeby konie ubić.. Nie wiem ile się chyba nie dowiem. Jest w niedalekiej mi okolicy inna, to może jak się pogoda wyprostuje sobie podjadę i podyskutuję z właścicielem. 0 Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 28298 #5642 Posted April 24 Powrót od mechanika, przed 19 - piękna godzina. 12 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 28298 #5643 Posted April 25 (edited) Gumy na tor wczoraj założone to dziś była zabawa 🥰 Edited April 25 by eye_lip 8 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
czuszka 9763 #5644 Posted April 25 U nas dzisiaj było rozpoczęcie sezonu i parada przez miasto. Jeszcze trwa imprezka😉 1 Share this post Link to post Share on other sites
nav 15980 #5645 Posted April 25 44 minuty temu, eye_lip napisał(-a): Gumy na tor wczoraj założone to dziś była zabawa 🥰 Gdzie jeździłeś? Jeśli szkolenie, to dasz namiary? Ja byłem kilka razy na doskonaleniu techniki jazdy w Lublinie na Moto Sekcji, bardzo polecam, ode mnie kawał drogi, ale za każdym razem warto było się wybrać. 1 Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 28298 #5646 Posted April 25 29 minut temu, nav napisał(-a): Gdzie jeździłeś? Jeśli szkolenie, to dasz namiary? Ja byłem kilka razy na doskonaleniu techniki jazdy w Lublinie na Moto Sekcji, bardzo polecam, ode mnie kawał drogi, ale za każdym razem warto było się wybrać. U Tomka Kulika, tor Radom. 1 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
Jarosław 128 #5647 Posted April 26 Radom ...Tor Jastrząb czy inny? 5 Jarosław Urbanowicz Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 28298 #5648 Posted April 26 (edited) @Jarosław coś mniejszego: Edited April 26 by eye_lip 1 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
bober5264 4319 #5649 Posted April 26 Radom jest bardzo fajny, maly, techniczny, tani i można jezdzic az sie najeździsz, a nie kilka sesji po kilka minWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 28298 #5650 Posted May 6 (edited) Dziś wspaniale było, po raz pierwszy w tym sezonie w letniej kurtce:) Edited May 6 by eye_lip 9 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites