mkoch 901 #5676 Posted May 30 6 godzin temu, zadra napisał(-a): Pewnie, ale nie wiem czy mnie stać 😀 Od wczoraj i tak mam przerwę w motocyklowaniu. Lagi do wymiany (prostowania ? ) i rękę w gipsie do lipca😞 Się gościowi zawracać zachciało na ciągłej i to bez migacza i patrzenia w lusterka O kur...wa!!! Przykre to 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
Perpetuum Mobile 74865 #5677 Posted May 30 Dobrze, że żyjesz. Niejeden motocyklista nie przeżył gapiostwa kierowcy. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jarosław 135 #5678 Posted May 30 ...rękawice...zabytkowe, oryginał z lat "poprzednich". Praktycznie nie używane, nowe przeleżały w szafie i ...trochę ja w nich pojeździłem. Jest też zgodnie z forum ...zegarek😁 4 Jarosław Urbanowicz Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1978 #5679 Posted May 31 W dniu 30.05.2026 o 09:00, Perpetuum Mobile napisał(-a): Dobrze, że żyjesz. Niejeden motocyklista nie przeżył gapiostwa kierowcy. Ledwie ruszyłem ze świateł skręcając w lewo w ulicę, kilka dosłownie metrów jazdy na wprost, drugi bieg, może ze 30km/h- zero szansy na wciśnięcie hamulca bo zawrwcający w zasadzie był przede mną 4m. Automatycznie odbilem w lewo, bo nie spodziewałem się że będzie zawracał na podwójnej ciągłej i trafiłem w jego przednie koło.. Nawet nie upadłem z moto, tylko jakoś prosto na buty - sam nie wiem jak, stałem przy leżącej hondzie a na ciuchach, kasku, rękawicach butach dosłownie zero śladu, czy kurzu z asfaltu.. Ręka chyba udarem dostała od szarpnięcia kierownicą przy uderzeniu i najsłabsza kość śródręcza (przedłużenie małego palca w dłoni) nie wytrzymała. Po akcji sam moto podnosiłem do pionu i przepchałem na chodnik.. Do wakacji nie pojeżdżę a i tak maszynę muszę odstawić gdzieś w naprawę. Taki palec Boży, żeby jeszcze bardziej uważać w przyszłości.. Ręka się zrośnie, moto się naprawi.. Wyjątkowo wcześnie wyjechałem do pracy, żeby się nie spieszyć i spóźniłem się 1,5h żeby na koniec dostać na ten przepracowany dzień L4 😀 W sumie życzyłbym wszystkim uczestnikom wypadków motocyklowych co najwyżej moich obrażeń bo naprawdę miałem wiele szczęścia w nieszczęściu. 3 Share this post Link to post Share on other sites
Trojin 607 #5680 Posted May 31 AQNThyDu9BxrSfOWTOYa8lLfU4KIklji_StiPZyhD9CWU1wFlZtuv1eqaFFcG5Mk4R9PxAwzog0WpaDfgztJt4hWGM5BgXbp7sPA-Saemw.mp4 0 Share this post Link to post Share on other sites
goral_ 1901 #5681 Posted June 3 W dniu 31.05.2026 o 23:03, zadra napisał(-a): Ledwie ruszyłem ze świateł skręcając w lewo w ulicę, kilka dosłownie metrów jazdy na wprost, drugi bieg, może ze 30km/h- zero szansy na wciśnięcie hamulca bo zawrwcający w zasadzie był przede mną 4m. Automatycznie odbilem w lewo, bo nie spodziewałem się że będzie zawracał na podwójnej ciągłej i trafiłem w jego przednie koło.. Nawet nie upadłem z moto, tylko jakoś prosto na buty - sam nie wiem jak, stałem przy leżącej hondzie a na ciuchach, kasku, rękawicach butach dosłownie zero śladu, czy kurzu z asfaltu.. Ręka chyba udarem dostała od szarpnięcia kierownicą przy uderzeniu i najsłabsza kość śródręcza (przedłużenie małego palca w dłoni) nie wytrzymała. Po akcji sam moto podnosiłem do pionu i przepchałem na chodnik.. Do wakacji nie pojeżdżę a i tak maszynę muszę odstawić gdzieś w naprawę. Taki palec Boży, żeby jeszcze bardziej uważać w przyszłości.. Ręka się zrośnie, moto się naprawi.. Wyjątkowo wcześnie wyjechałem do pracy, żeby się nie spieszyć i spóźniłem się 1,5h żeby na koniec dostać na ten przepracowany dzień L4 😀 W sumie życzyłbym wszystkim uczestnikom wypadków motocyklowych co najwyżej moich obrażeń bo naprawdę miałem wiele szczęścia w nieszczęściu. Współczuję i życzę zdrowia 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jarosław 135 #5682 Posted June 4 10 Jarosław Urbanowicz Share this post Link to post Share on other sites
egzo18 867 #5683 Posted June 6 (edited) Solina. Trasa na 400km. Na sporcie to już masochizm A 27 czerwca egzamin praktyczny na A Edited June 6 by egzo18 9 Share this post Link to post Share on other sites
karloss 23744 #5684 Posted June 7 Właśnie wróciłem z Bośni, tydzień jazdy i po samym kraju i zrobione prawie 1500km, przepiękny, dziki kraj, czuję niedosyt, bardzo chętnie tam wrócę. 17 Share this post Link to post Share on other sites
Balansujący Na Osi 1224 #5685 Posted June 8 Niezła przygoda jak sądzę, w sam raz na takie moto 1 Share this post Link to post Share on other sites
egzo18 867 #5686 Posted June 9 Taka mała inwestycja 1 Share this post Link to post Share on other sites
Jarosław 135 #5687 Posted June 9 3 Jarosław Urbanowicz Share this post Link to post Share on other sites
goral_ 1901 #5688 Posted June 10 Czy ktoś z Was wymieniał licznik w motocyklu? Jakie są procedury? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Daito 8791 #5690 Posted June 27 12 minut temu, egzo18 napisał(-a): Za 1 Gratulacje. 1 Share this post Link to post Share on other sites
stefanekmac 76 #5691 Posted June 27 Szacun. Ja to egzamin miałem 3 minuty. Teraz to inne wymogi. 1 Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1978 #5692 Posted June 27 3 godziny temu, egzo18 napisał(-a): Za 1 Super 1 Share this post Link to post Share on other sites
nav 16541 #5693 Posted June 27 6 godzin temu, egzo18 napisał(-a): Za 1 Brawo, gratulacje 🙂 1 Share this post Link to post Share on other sites
Trojin 607 #5695 Posted July 16 Pogoda super w IRL to mozna i po gorach pojezdzic 6 Share this post Link to post Share on other sites
Trojin 607 #5696 Posted July 19 Rebel dostal kolejne poprawki 4 Share this post Link to post Share on other sites
Daito 8791 #5697 Posted July 19 (edited) Edited July 19 by Daito 4 Share this post Link to post Share on other sites
Trojin 607 #5698 Posted July 21 dojechaly w koncu crashbary po 2 miesiacach oczekiwania 6 Share this post Link to post Share on other sites
GostRado 13183 #5699 Posted July 25 To nie ludzie 😱 https://www.instagram.com/reel/DatpiXzNH2h/?igsh=MXRucnk1NGN1OWlicQ== 0 => Joie de Vivre <= Share this post Link to post Share on other sites
Daito 8791 #5700 Posted July 25 (edited) Magazyn wrażeń... tylko czas nie jest z gumy a szkoda: Edited July 25 by Daito 7 Share this post Link to post Share on other sites