Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JANUSZ003

Klub Miłośników Zegarków Sinn

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, kkwpk napisał(-a):

556 musiał odejść. Pożegnalna fotka z następcą.

Następca dużo większy? Cyferki znam, ale jakie odczucia po założeniu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większy akurat o tyle ile mi brakowało w 556. Minimum robiące dla mnie różnicę.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serwus! Mam pytanie: chciałbym domówić do mojej 104 bezel od 104 classic 12. W zatoce dostałem odpowiedz z info o cenie oraz  ze powinienem odesłać stary bezel. A ja chciałbym zachować oba, tak by moc wrócić do oryginału w razie zachcianki. Jak to ogarnąć? Dołączam moja grafikę, jak mogłaby wyglądać moja 104ka

sinn104_green_classin12.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że to nie Rolex zapytaj Bartka z zatoki czy tego rząda Sinn i inaczej nie sprzedają?? 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sinn generalnie nie ma problemu ze sprzedawaniem samach bezeli (nie dotyczy to edycji limitowanych - wtedy musisz odesłać ten zepsuty albo udowodnić, że masz taki zegarek). Tutaj nie mamy do czynienia z limitką, ale może do bezeli ceramicznych inaczej teraz podchodzą. Jeśli dostaniesz informację, że się nie da bez wymiany, to zapytaj w centrali (podejrzewam jednak, że niewiele to pomoże i faktycznie się nie da).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, dostałem info z Zatoki, ze taka jest polityka Sinn, trzeba podać numer seryjny oraz odesłać stary bezel. Szkoda, ale w takiej opcji się nie zdecyduje na zamianę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A niby dlaczego ktoś miałby oddawać swoją własność (stary bezel) za darmo? Bo rozumiem, że za nowy trzeba i tak zapłacić. A co jak się zgubi bezel, np. w terenie, po uszkodzeniu zegarka? Albo jak się kupi używany zegarek bez bezela?

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zgubisz bezel, to musisz udokumentować posiadanie zegarka i dostaniesz (kupisz) taki bezel, z jakim wyszedł z fabryki. Choć z dodatkowymi bezelami do U1/U50 chyba nigdy nie było problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezmdh8.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I na zmianę z 903

aYutAbL.jpeg

oYxv7FS.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale rotujesz zegarkami. Korzystasz z rotomatów czy za każdym razem ustawiasz od nowa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, PKS napisał(-a):

Ale rotujesz zegarkami. Korzystasz z rotomatów czy za każdym razem ustawiasz od nowa?

Tylko przy niedzieli jest czas 😀

EZM był od wczoraj i na noc na nadgarstku a 903 nakręcona rano 😀Mam rotomat modalo od dwóch lat ale korzystam raczej tylko jak wiem, że coś założę za kilka dni albo chcę sprawdzić chód zegarka(chociaż teraz to rzadziej bo sobie kupiłem timegrapher). 

Mój pomysł na zegarki to jest ustawienie wieczorem godziny, daty i podnoszenie ze 2 godzinki i rano do pracy na nadgarstek 😀

A dzisiaj jak jestem w domu to sobie zakładam 2-3 razy po kościele na spacer wskoczył znowu EZM 😀 a teraz znowu jest 903 😀

lddEsdT.jpeg

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Tylko przy niedzieli jest czas 😀

EZM był od wczoraj i na noc na nadgarstku a 903 nakręcona rano 😀Mam rotomat modalo od dwóch lat ale korzystam raczej tylko jak wiem, że coś założę za kilka dni albo chcę sprawdzić chód zegarka(chociaż teraz to rzadziej bo sobie kupiłem timegrapher). 

Mój pomysł na zegarki to jest ustawienie wieczorem godziny, daty i podnoszenie ze 2 godzinki i rano do pracy na nadgarstek 😀

A dzisiaj jak jestem w domu to sobie zakładam 2-3 razy po kościele na spacer wskoczył znowu EZM 😀 a teraz znowu jest 903 😀

lddEsdT.jpeg

869525515_Screenshot_20260201_173135_Chrome2.thumb.jpg.5109dfc3e9ffb57dc5b684a0388ab4a5.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niestety, dostałem info z Zatoki, ze taka jest polityka Sinn, trzeba podać numer seryjny oraz odesłać stary bezel. Szkoda, ale w takiej opcji się nie zdecyduje na zamianę
Co ciekawe jak miałem Sinna 657 po serwisie u nich, to przyszedł do mnie też ze starym wymienionym bezelem. Serwis byl w 2024 wiec może zmienili politykę ostatnio. W sumie ceny do góry to i może polityką serwisową też aspirują do wskoczenia na wyższą półkę prestiżu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tVA2CU8.jpeg

PDojvZH.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Na stronie producenta pojawiła się bransoleta wg opisu 856 i U50 z mikro regulacją (?). Ktoś miał jakieś doświadczenia. Info jest raczej skromne, wiec zastanawiam się czy zapięcie takie samo jak 556. Samego zapięcia bez bransolety nie znalazłem. Ile ono ma długości i grubości?

bransa.jpg

Edytowane przez nononame

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałem nigdy w rękach, więc się nie wypowiem, ale jeden rabin mówi, że jest lepsze od klasycznego zapięcia, a drugi mówi, że jest gorsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby zachowali kształt i rozmiar starego byłoby super, a tak to dla mnie lipa, szczególnie przy 556.

Nowe zapięcie też mam ale nie sądze żebym kiedykolwiek założył . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
40 minut temu, PKS napisał(-a):

Nie miałem nigdy w rękach, więc się nie wypowiem, ale jeden rabin mówi, że jest lepsze od klasycznego zapięcia, a drugi mówi, że jest gorsze.

Jak masz ochotę to pisz to podeślę Ci swojego ezm porównasz ze swoim 😀

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

Jak masz ochotę to pisz to podeślę Ci swojego ezm porównasz ze swoim 😀

Czekam na targi i mam nadzieję, że wtedy wpadnie coś z takim zapięciem. Wstępne propozycje już są, ale coś czuję, że w tym roku można się spodziewać niespodziewanego i zostaniemy pozytywnie zaskoczeni.

A jak nie w tym roku, to za rok już na pewno, bo 30-lecie EZM 1 - pamiętam, jak 5 lat temu pisałem o 25-leciu i nic :D 

Ale dzięki za propozycję, będę pamiętam jakby co ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, PKS napisał(-a):

Czekam na targi i mam nadzieję, że wtedy wpadnie coś z takim zapięciem. Wstępne propozycje już są, ale coś czuję, że w tym roku można się spodziewać niespodziewanego i zostaniemy pozytywnie zaskoczeni.

A jak nie w tym roku, to za rok już na pewno, bo 30-lecie EZM 1 - pamiętam, jak 5 lat temu pisałem o 25-leciu i nic :D 

Ale dzięki za propozycję, będę pamiętam jakby co ;) 

Ja też jestem ciekawy co może pokazać Sinn chociaż póki co jestem zaspokojony tym co mam od nich 😄

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi