Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JANUSZ003

Klub Miłośników Zegarków Sinn

Rekomendowane odpowiedzi

Ale naskrobaliście przez cały dzień 😀 

Jak obejrzę półfinał siatkówki to wrzucę na timegrapher 😀 

Fajnie byłoby żeby był dokładniejszy ale Tomek @tts dbam o zegarki i tak chodzi od początki jak jest u mnie. Natomiast mimo wszystko uważam, że Sinn oferuje dużo. Przewyższa Szwajcarow czyli Orisa czy Longinesa w swojej półce cenowej ale to moje zdanie nie każdy musi się zgadzać. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W między czasie zrobiłem fotki. Widać w jakich pozycjach jest zegarek. Natomiast na jednym zdjęciu trochę nim poruszalem i wtedy stabilność jest słaba. Nie wiem czy tak powinno być?? 

JN3qloW.jpeg

0FoVPjs.jpeg

sqFC3pK.jpeg

VUT4feX.jpeg

5B6mDoy.jpeg

k8I5Ufq.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, blut napisał(-a):

Drodzy Panowie,

Uważam, że zegarek powinien się ciut spieszyć/opóźniać żeby można go było codziennie z pietyzmem nakręcić/ustawić zgodnie z hejnałem mariackim 🙂

Takie nawiązanie więzi z ulubieńcem.

To chyba robi z Nas miłośników a chroni przed ‚maniactwem’.

I potem fajeczka, pyk pyk 🙂

To jest tak zwana "dusza" zegarków mechanicznych. Musisz się nim zajmować, dbać o niego, uważać. Jesteś dla zegarka, a nie odwrotnie. Tworzy się więź emocjonalna z przedmiotem. Można to lubić. Szanuję, ale wolę kwarce. Mechaniczne kupuję tylko dlatego, że stylistyki którą lubię nie ma w kwarcach, a jak już to wersje kwarcowe są wykastrowane względem ich mechanicznych odpowiedników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
On 4/13/2026 at 8:49 PM, kornel91 said:

W między czasie zrobiłem fotki. Widać w jakich pozycjach jest zegarek. Natomiast na jednym zdjęciu trochę nim poruszalem i wtedy stabilność jest słaba. Nie wiem czy tak powinno być?? 

JN3qloW.jpeg

0FoVPjs.jpeg

sqFC3pK.jpeg

VUT4feX.jpeg

5B6mDoy.jpeg

k8I5Ufq.jpeg

Śmiga tak jak trzeba. Nic tylko nosić i się cieszyć. Po przestawieniu pozycji trzeba dać mu trochę czasu (zależy od typu mechanizmu) by się ‘uspokoił’. Tylko wtedy pomiar jest wiarygodny.

Edytowane przez Walezy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Walezy napisał(-a):

Śmiga tak jak trzeba. Nic tylko nosić i się cieszyć. Po przestawieniu pozycji trzeba dać mu trochę czasu (zależy od typu mechanizmu) by się ‘uspokoił’. Tylko wtedy pomiar jest wiarygodny.

Cieszy bardzo mocno. Imo top moich zegarków i najczęściej na łapie 😀 

xpHDr7t.jpeg

13 godzin temu, jarek_wroclaw napisał(-a):

Świetnie wygląda na tym pasku!

Dzięki 😀 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, gszydlowsky napisał(-a):

20260424_152845(1).jpg

Mógłbyś podrzucić Sinnowi zdjęcie na stronę modelu, ekstra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@nav dzięki, myślę że jakość jest za słaba , to tylko fotka z telefonu, trzeba by było popróbować z aparatem 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcie z Reddita, nadgarstek niecałe 18 cm . 

Fajny maluch 🙂

some-more-pics-of-the-544-v0-lpqz8xzb10yg1.jpg

544-came-in-v0-c5t8bbnodzxg1.jpeg

Ale jednak 556a nie pobije 😉

20260429_101430.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Optycznie wydaje się mniejszy od 556. Jak dla mnie z 556 nie wygrywa, a brak zakręcanej koronki mu nie pomaga. Ale dobrze, że jest coś nowego w starym stylu.

Ja wciąż czekam na nowy EZM i doczekać się nie mogę. Myślałem, że specjalnie na W&W przygotują coś ekstra, ale jest jak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedna fotka, wygląda na to że pierwsze ogniwa mają ograniczony ruch,

co przy mniejszych nadgarstkach może powodować dyskomfort 😬

RDT_20260429_1327471897692833925314115.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten nowy Sinn bardzo mi się spodobał na zdjęciach, na gumowym pasku mógłbym takiego mieć. 

Ja sobie dziś przypominam wiernego towarzysza sprzed lat, dobre projekty nigdy się nie starzeją:

IMG_20260429_155248.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, gszydlowsky napisał(-a):

Ta koperta i bransoleta już tak ma - w 144 jest to samo, tylko że tam udało się wcisnąć 2 stopnie regulacji, ale tutaj raczej nie ma na nie miejsca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, gszydlowsky napisał(-a):

RDT_20260429_1327471897692833925314115.jpg

Ale padaka. Czyli efektywne l2l to jakieś 6 cm jak w stalowej kostce gshocka :P Mały zegarek na wielką łapę.

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

Ale padaka. Czyli efektywne l2l to jakieś 6 cm jak w stalowej kostce gshocka :P Mały zegarek na wielką łapę.

Miałem, kupiłem zaraz po premierze, ale właśnie był problem z wygodą 🤷‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
43 minuty temu, gszydlowsky napisał(-a):

Miałem, kupiłem zaraz po premierze, ale właśnie był problem z wygodą 🤷‍♂️

Wiesz też się nad nim zastanawiałem. Ostatecznie wygrał inny ale ten Sinn tez mi się spodobał. Natomiast te sztywne linki, które pokazałeś wyleczyly mnie ostatecznie. A długo go miałeś u siebie czy od razu zwrot? Jak te ceramiczne indeksy?

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

Wiesz też się nad nim zastanawiałem. Ostetecznie wygrał inny ale ten Sinn tez mi się spodobał. Natomiast te sztywne linki, które pokazałeś wyleczyly mnie ostatecznie. A długo go miałeś u siebie czy od razu zwrot? Jak te ceramiczne indeksy?

A nie, G-shocka miałem na myśli tego stalowego, zakupy zegarkowe póki co odkładam w czasie 🙂

*zdjęcia które wrzucałem podkradłem z Reddita 😁

Ten 544 początkowo też mi wpadł w oko, ale nie na tyle żeby kupić, bardziej po głowie chodził mi EZM 3F, 144 też mi się podoba , no i jeszcze 356 🤣 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, gszydlowsky napisał(-a):

A nie, G-shocka miałem na myśli tego stalowego, zakupy zegarkowe póki co odkładam w czasie 🙂

*zdjęcia które wrzucałem podkradłem z Reddita 😁

Ten 544 początkowo też mi wpadł w oko, ale nie na tyle żeby kupić, bardziej po głowie chodził mi EZM 3F, 144 też mi się podoba , no i jeszcze 356 🤣 

Ja już prawie kupiłem 104 ale postanowiłem jeszcze raz dać szanse Longinesowi. Aluminiowa wkładka bezela w 104 i EZM 3f wygląda tanio i w tej kasie chciałoby się lepiej :) a 144... kurde mam nadzieję, że oni się tam w tym Sinnie dobrze czują. Robić mały zegarek z takimi... uszami to jest bez sensu. One powiny się luźno zginać w dół.

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, nav napisał(-a):

Sinn produkuje EZM od około 25 lat, mnie podoba się od jakichś 15... no to w końcu się zdecydowałem. Ładnie wykonany, tak jak napisał Kuba aluminiowa wkładka bezel nie daje poczucia luksusu, ale też i charakter tego zegarka jest moim zdaniem zupełnie inny; taki prawdziwy tool watch. Ja naturalnie nie będę go używał zgodnie z przeznaczeniem, nurkuję jedynie na tyle, na ile pozwalają płuca, ale dobrze mieć porządnie wykonany zegarek. Pierwsze wrażenie takie, że Sinn przykłada się nadal do produkcji. Zobaczymy jak z pracą SW 200.

_storage_emulated_0_DCIM_.convert_security_files_1777554819603.jpg

Gratuluję Piotr. W mojej kolekcji ulubieniec. Muszę pomyśleć nad tą gumą tylko nie wiem czy bym zdejmował bransoletę. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi