Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JANUSZ003

Klub Miłośników Zegarków Sinn

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli co kraj to obyczaj. Ja również zdejmuje zaraz po wejściu do domu i zakładam dopiero, jak wychodzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, kornel91 napisał(-a):

A w temacie 903 ktoś zamówił już nową czy póki co oglądanie?? 

Ja muszę zobaczyć te indeksy 3D, bo to mi najbardziej nie pasuje. Najlepiej na żywo, ale może być problem, więc czekam chociaż na jakąś dobrą recenzję. Jeszcze chyba nikt nie ma 903, bo brak jakichkolwiek relacji na forach, poza krótkim filmikiem z Japonii, z którego nic nie wynika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, PKS napisał(-a):

Ja muszę zobaczyć te indeksy 3D, bo to mi najbardziej nie pasuje. Najlepiej na żywo, ale może być problem, więc czekam chociaż na jakąś dobrą recenzję. Jeszcze chyba nikt nie ma 903, bo brak jakichkolwiek relacji na forach, poza krótkim filmikiem z Japonii, z którego nic nie wynika.

No i ja mam problem. Póki co nie mma budżetu ale dawno o nim myślałem. Za to pokazałem żonie zdjęcia i jej się nie podobają mówię o czarnym i niebieskim. Za to cw w brązie sama mówiła żebym zamówił. O teraz słuchać kobiety czy jednak zbierać?? 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

(...) O teraz słuchać kobiety czy jednak zbierać?? 😀

Zbierać, raz już w tym roku posłuchałeś. :D

Edytowane przez Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Jogi napisał(-a):

Zbierać, raz już w tym roku posłuchałeś. :D

Ja Certine kupiłem a Ty sprzedałeś ale to w tamtym 😀

I czarny chyba fajniejszy. Jakby tylko w starym granatowym zmienili właśnie ten przycisk do obrotu bezela i data wygląda lepiej bym pewnie na 100% zbierał a teraz trochę dylemat... 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minutes ago, kornel91 said:

No i ja mam problem. Póki co nie mma budżetu ale dawno o nim myślałem. Za to pokazałem żonie zdjęcia i jej się nie podobają mówię o czarnym i niebieskim. Za to cw w brązie sama mówiła żebym zamówił. O teraz słuchać kobiety czy jednak zbierać?? 😀

Zbierać, jak po oględzinach nie siądzie, zostanie budżet na coś innego... np PO ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.05.2024 o 08:59, pisar napisał(-a):

Wspólczuje natręctwa i przywiązania do szczegółów...wiem bo sam tak miałem ale się udało z tego wyleczyć :) 

Kolega @Funky_Koval przesiada się z Seiko, szczegóły zaczęły mieć znaczenie 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Kolega @Funky_Koval przesiada się z Seiko, szczegóły zaczęły mieć znaczenie 😁

Kolega Koval przesiadł się z Seiko bo miał dość luźnych endlinków i źle wykonanych zegarków. Teram mam Longinesa, dwa hamiltony i g shocka. I jestem zadowolony :) Szkoda, że sinn się nie załapał no nic dozbieram na coś innego :)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

Kolega Koval przesiadł się z Seiko bo miał dość luźnych endlinków i źle wykonanych zegarków. Teram mam Longinesa, dwa hamiltony i g shocka. I jestem zadowolony :) Szkoda, że sinn się nie załapał no nic dozbieram na coś innego :)

Jeden z Hamiltonów na dzisiaj wrzuconej fotce też ma szparę pomiędzy prawym górnym uchem a endlinkiem - widać prześwit. Jest w tolerancji? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Jeden z Hamiltonów na dzisiaj wrzuconej fotce też ma szparę pomiędzy prawym górnym uchem a endlinkiem - widać prześwit. Jest w tolerancji? 

Ma ale mnie nie drażni pionowa szpara tylko jak endlink lata poziomo. Jak jest między uchem a endlinkiem to kij z tym  :) 

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Jorguś77 napisał(-a):

I znowu EZM 3 na rece 

IMG_3829.jpeg

Bardzo fajny. Pokazuj częściej. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strona https://www.sinn.de/ w końcu została "odmłodzona", choć ten starożytny design który był do tej pory jakoś pasował mi do niemieckiego producenta. Na szczęście zostawili archiwum, do którego lubię zaglądać.

Bez tytułu.png

Edytowane przez Kobuz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z problemami i w bólach ruszali, krzaczyła się im ta nowa strona strasznie - zajrzałem rano po mailu, że już jest :)

EDIT: najwyrazniej nie tylko mnie. https://www.watchuseek.com/threads/sinns-revised-website.5570138/

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O widzisz, a mnie mail przyszedł dopiero po 17. Może zostałeś wybrany jako beta-tester :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 4.06.2024 o 21:39, Jorguś77 napisał(-a):

I znowu EZM 3 na rece 

IMG_3829.jpeg

Właśnie się nad nim mocno zastanawiam. Jak się nosi ? Co o nim myślisz ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaleziony na chrono:

448685496_7705748556211410_9038242974122987631_n.jpg.483b07c8099231a589b9d8a886730dd6.jpg

Sinn 144 z wkładką 12-godzinową zamiast standardowego pulso+tachometru. Wiedziałem, że w latach 80/90 taką wkładkę można było zamówić do modelu 157 (dlatego bywa on określany "baby Tutima"), natomiast nowością jest dla mnie fakt, że pasuje ona do 144. Moim zdaniem wygląda świetnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuciłem swojego 556 na bazarek jakby ktoś był chętny 😁

DC08A636-2F5F-4085-B82F-2D3417153DF6.jpeg

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są tu jacyś właściciele 856? Jeśli tak - podrzućcie fotki i napiszcie kilka słów proszę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Kukiee napisał(-a):

Trochę okazjonalny zakup i bardzo nieracjonalny, biorąc pod uwagę aktualnie inne priorytety niż zegarki, ale chyba mój najlepszy zakup zegarkowy. Strasznie jestem pozytywnie zaskoczony, wcześniej miałem Damasko i tak porównując po zdjęciach po prostu jakoś Damasko mi się bardziej podobało, jednak na razie Sinn bije na głowę wszystko pod kątem radości jaką daje. Oczywiście styl ten po prostu trzeba lubić, ale jeśli chodzi o wykonanie, na żywo robi dużo lepsze wrażenie niż na zdjęciach, świetny ten szary, matowy kolor koperty. Rewelacyjnie koresponduje z czarną tarczą, którą świetnie widać przez szkiełko z podwójnym AR. Ma taki stealth styl, a przy tym jest bardzo czytelny. Oczywiście podwójny AR to też ryski na zewnętrznej warstwie. Co do kształtu koperty i bransolety, idealnie leży na nadgarstku ok. 17cm. Jest niesamowicie wygodny, praktycznie nieodczuwalny na ręce, co robi wrażenie szczególnie biorąc pod uwagę fakt że to zegarek z bransoletą, więc zazwyczaj tą wagę czuć. Ale po prostu świetnie opłata nadgarstek.

Ale generalnie bawię się nim dopiero 5 dzień, więc na razie jest miesiąc miodowy, więc widzę w nim same zalety ;)

P_20240720_113919.jpg

P_20240720_203455_1.jpg

Bardzo fajny zegarek. Dobrze wygląda. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi