kornel91 96923 #5126 Posted April 13 Ale naskrobaliście przez cały dzień 😀 Jak obejrzę półfinał siatkówki to wrzucę na timegrapher 😀 Fajnie byłoby żeby był dokładniejszy ale Tomek @tts dbam o zegarki i tak chodzi od początki jak jest u mnie. Natomiast mimo wszystko uważam, że Sinn oferuje dużo. Przewyższa Szwajcarow czyli Orisa czy Longinesa w swojej półce cenowej ale to moje zdanie nie każdy musi się zgadzać. 3 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Hanhart, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 96923 #5127 Posted April 13 W między czasie zrobiłem fotki. Widać w jakich pozycjach jest zegarek. Natomiast na jednym zdjęciu trochę nim poruszalem i wtedy stabilność jest słaba. Nie wiem czy tak powinno być?? 7 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Hanhart, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
nononame 744 #5128 Posted April 14 19 godzin temu, blut napisał(-a): Drodzy Panowie, Uważam, że zegarek powinien się ciut spieszyć/opóźniać żeby można go było codziennie z pietyzmem nakręcić/ustawić zgodnie z hejnałem mariackim 🙂 Takie nawiązanie więzi z ulubieńcem. To chyba robi z Nas miłośników a chroni przed ‚maniactwem’. I potem fajeczka, pyk pyk 🙂 To jest tak zwana "dusza" zegarków mechanicznych. Musisz się nim zajmować, dbać o niego, uważać. Jesteś dla zegarka, a nie odwrotnie. Tworzy się więź emocjonalna z przedmiotem. Można to lubić. Szanuję, ale wolę kwarce. Mechaniczne kupuję tylko dlatego, że stylistyki którą lubię nie ma w kwarcach, a jak już to wersje kwarcowe są wykastrowane względem ich mechanicznych odpowiedników. 0 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 96923 #5129 Posted April 15 12 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Hanhart, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
jarek_wroclaw 134 #5130 Posted April 16 14 hours ago, kornel91 said: Świetnie wygląda na tym pasku! 2 Share this post Link to post Share on other sites
arturzbsk 4077 #5131 Posted April 16 Chyba się przeprosiliśmy, wraca do łask 8 Share this post Link to post Share on other sites
Walezy 399 #5132 Posted April 16 (edited) On 4/13/2026 at 8:49 PM, kornel91 said: W między czasie zrobiłem fotki. Widać w jakich pozycjach jest zegarek. Natomiast na jednym zdjęciu trochę nim poruszalem i wtedy stabilność jest słaba. Nie wiem czy tak powinno być?? Śmiga tak jak trzeba. Nic tylko nosić i się cieszyć. Po przestawieniu pozycji trzeba dać mu trochę czasu (zależy od typu mechanizmu) by się ‘uspokoił’. Tylko wtedy pomiar jest wiarygodny. Edited April 16 by Walezy 1 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 96923 #5133 Posted April 16 2 godziny temu, Walezy napisał(-a): Śmiga tak jak trzeba. Nic tylko nosić i się cieszyć. Po przestawieniu pozycji trzeba dać mu trochę czasu (zależy od typu mechanizmu) by się ‘uspokoił’. Tylko wtedy pomiar jest wiarygodny. Cieszy bardzo mocno. Imo top moich zegarków i najczęściej na łapie 😀 13 godzin temu, jarek_wroclaw napisał(-a): Świetnie wygląda na tym pasku! Dzięki 😀 6 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Hanhart, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
nav 16344 #5136 Posted April 24 15 minut temu, gszydlowsky napisał(-a): Mógłbyś podrzucić Sinnowi zdjęcie na stronę modelu, ekstra. 0 Share this post Link to post Share on other sites
gszydlowsky 17994 #5137 Posted April 24 @nav dzięki, myślę że jakość jest za słaba , to tylko fotka z telefonu, trzeba by było popróbować z aparatem 🙂 0 Share this post Link to post Share on other sites
gszydlowsky 17994 #5139 Posted April 29 Zdjęcie z Reddita, nadgarstek niecałe 18 cm . Fajny maluch 🙂 Ale jednak 556a nie pobije 😉 8 Share this post Link to post Share on other sites
PKS 749 #5140 Posted April 29 Optycznie wydaje się mniejszy od 556. Jak dla mnie z 556 nie wygrywa, a brak zakręcanej koronki mu nie pomaga. Ale dobrze, że jest coś nowego w starym stylu. Ja wciąż czekam na nowy EZM i doczekać się nie mogę. Myślałem, że specjalnie na W&W przygotują coś ekstra, ale jest jak jest. 2 Share this post Link to post Share on other sites
gszydlowsky 17994 #5141 Posted April 29 Jeszcze jedna fotka, wygląda na to że pierwsze ogniwa mają ograniczony ruch, co przy mniejszych nadgarstkach może powodować dyskomfort 😬 3 Share this post Link to post Share on other sites
nav 16344 #5142 Posted April 29 Ten nowy Sinn bardzo mi się spodobał na zdjęciach, na gumowym pasku mógłbym takiego mieć. Ja sobie dziś przypominam wiernego towarzysza sprzed lat, dobre projekty nigdy się nie starzeją: 8 Share this post Link to post Share on other sites
PKS 749 #5143 Posted April 29 3 godziny temu, gszydlowsky napisał(-a): Jeszcze jedna fotka, wygląda na to że pierwsze ogniwa mają ograniczony ruch, co przy mniejszych nadgarstkach może powodować dyskomfort 😬 Ta koperta i bransoleta już tak ma - w 144 jest to samo, tylko że tam udało się wcisnąć 2 stopnie regulacji, ale tutaj raczej nie ma na nie miejsca. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 26910 #5144 Posted April 29 7 godzin temu, gszydlowsky napisał(-a): Jeszcze jedna fotka, wygląda na to że pierwsze ogniwa mają ograniczony ruch, co przy mniejszych nadgarstkach może powodować dyskomfort 😬 Ale padaka. Czyli efektywne l2l to jakieś 6 cm jak w stalowej kostce gshocka Mały zegarek na wielką łapę. 0 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
gszydlowsky 17994 #5145 Posted April 29 38 minut temu, Funky_Koval napisał(-a): Ale padaka. Czyli efektywne l2l to jakieś 6 cm jak w stalowej kostce gshocka Mały zegarek na wielką łapę. Miałem, kupiłem zaraz po premierze, ale właśnie był problem z wygodą 🤷♂️ 1 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 26910 #5146 Posted April 29 (edited) 43 minuty temu, gszydlowsky napisał(-a): Miałem, kupiłem zaraz po premierze, ale właśnie był problem z wygodą 🤷♂️ Wiesz też się nad nim zastanawiałem. Ostatecznie wygrał inny ale ten Sinn tez mi się spodobał. Natomiast te sztywne linki, które pokazałeś wyleczyly mnie ostatecznie. A długo go miałeś u siebie czy od razu zwrot? Jak te ceramiczne indeksy? Edited April 29 by Funky_Koval 0 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
gszydlowsky 17994 #5147 Posted April 29 6 minut temu, Funky_Koval napisał(-a): Wiesz też się nad nim zastanawiałem. Ostetecznie wygrał inny ale ten Sinn tez mi się spodobał. Natomiast te sztywne linki, które pokazałeś wyleczyly mnie ostatecznie. A długo go miałeś u siebie czy od razu zwrot? Jak te ceramiczne indeksy? A nie, G-shocka miałem na myśli tego stalowego, zakupy zegarkowe póki co odkładam w czasie 🙂 *zdjęcia które wrzucałem podkradłem z Reddita 😁 Ten 544 początkowo też mi wpadł w oko, ale nie na tyle żeby kupić, bardziej po głowie chodził mi EZM 3F, 144 też mi się podoba , no i jeszcze 356 🤣 1 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 26910 #5148 Posted April 29 12 minut temu, gszydlowsky napisał(-a): A nie, G-shocka miałem na myśli tego stalowego, zakupy zegarkowe póki co odkładam w czasie 🙂 *zdjęcia które wrzucałem podkradłem z Reddita 😁 Ten 544 początkowo też mi wpadł w oko, ale nie na tyle żeby kupić, bardziej po głowie chodził mi EZM 3F, 144 też mi się podoba , no i jeszcze 356 🤣 Ja już prawie kupiłem 104 ale postanowiłem jeszcze raz dać szanse Longinesowi. Aluminiowa wkładka bezela w 104 i EZM 3f wygląda tanio i w tej kasie chciałoby się lepiej a 144... kurde mam nadzieję, że oni się tam w tym Sinnie dobrze czują. Robić mały zegarek z takimi... uszami to jest bez sensu. One powiny się luźno zginać w dół. 0 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
nav 16344 #5149 Posted April 30 Sinn produkuje EZM od około 25 lat, mnie podoba się od jakichś 15... no to w końcu się zdecydowałem. Ładnie wykonany, tak jak napisał Kuba aluminiowa wkładka bezel nie daje poczucia luksusu, ale też i charakter tego zegarka jest moim zdaniem zupełnie inny; taki prawdziwy tool watch. Ja naturalnie nie będę go używał zgodnie z przeznaczeniem, nurkuję jedynie na tyle, na ile pozwalają płuca, ale dobrze mieć porządnie wykonany zegarek. Pierwsze wrażenie takie, że Sinn przykłada się nadal do produkcji. Zobaczymy jak z pracą SW 200. 12 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 96923 #5150 Posted April 30 Godzinę temu, nav napisał(-a): Sinn produkuje EZM od około 25 lat, mnie podoba się od jakichś 15... no to w końcu się zdecydowałem. Ładnie wykonany, tak jak napisał Kuba aluminiowa wkładka bezel nie daje poczucia luksusu, ale też i charakter tego zegarka jest moim zdaniem zupełnie inny; taki prawdziwy tool watch. Ja naturalnie nie będę go używał zgodnie z przeznaczeniem, nurkuję jedynie na tyle, na ile pozwalają płuca, ale dobrze mieć porządnie wykonany zegarek. Pierwsze wrażenie takie, że Sinn przykłada się nadal do produkcji. Zobaczymy jak z pracą SW 200. Gratuluję Piotr. W mojej kolekcji ulubieniec. Muszę pomyśleć nad tą gumą tylko nie wiem czy bym zdejmował bransoletę. 2 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Hanhart, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites