Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Marcin_L

Jest okej

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bart8

Po misiacu lektury i rozmyslan kupilem ekspres do kawy :D Pije pierwsza kawke z niego, jest bardzo ok.

Też stałem niedawno przed takim wyborem, kupiłem Saeco Incanto HD8917/09. Śmiga elegancko, jedynie wkurza mnie to, że jest dość głośny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja DeLonghi 2200 i tez ok, bo w promo za 1200 zeta :D

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mnie tu wkrecacie :), facet albo się żeni, albo ekspres kupuje, mnie żona kawę robi :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek, ja sobie z zona ekspres z okazji pierwszej rocznicy kupilem Dobry pretekst, zeby tej zasranej kawiarki 2 razy dziennie nie myc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam philips saeco xsmall.

Przerobił już bite 12 kilo kawy. ;)

Odkamienie ekspresu, odwapnienie, smarowanie bloku, to potrafi zająć 1,5h :)

Co tygodniowe mycie bloku... Przy ekspresie jest więcej roboty niż przy kawiarce :)

A kawiarkę mam bialetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem wczoraj dziewczyne w tv, rezolutna młoda osoba....

Ktoś, kto pisał skargi powinienien się wstydzić, zero empati.

Edit

Cecha od dawna zakorzeniona...

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/112209-z-pami%C4%99tnika-rosyjskiego-%C5%BCo%C5%82nierza-rona/page-2?do=findComment&comment=1474992

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W powyższym przypadku należy oddzielić dwie sprawy: tzw. donosy oraz postępowanie urzędu. Motywy skłaniające do pisania tychże donosów nie zasługują na aprobatę. Z chwilą jednak, gdy sprawa stała się wiadoma organom administracyjnym (w rozumieniu przepisów), nie mogły one pozostać bierne ani bezczynne. Na szczęście znaleziono rozwiązanie (zgłosiła się fundacja). Gdyby nie znaleziono, sprawa musiałaby się zakończyć inaczej. Możemy się zżymać na prawo, ale urzędnicy są po to, aby je stosować. Zasada dura lex, sed lex przeciwdziała anarchii, inaczej każdy przepis można by obejść stosując "zdroworozsądkową" argumentację (poza tym, kto ma decydować o tym, czy dane rozwiązanie jest rozsądne, życiowe, etc., czy nie). Jako prawnik dostrzegam, że istnieją takie regulacje, które nie służą swojemu celowi - prawo nie jest wszak celem samym w sobie, ono ma służyć społeczeństwo, poprzez uregulowanie stosunków społecznych. Niestety czasem bywa oderwane od realiów. W takim wypadku należy je zmienić, zracjonalizować. Niemniej ono obowiązuje. Gdyby uchylić zasadę powszechnego obowiązywania prawa, szybko mielibyśmy anarchię. Oczywiście mogłyby istnieć przepisy, umożliwiające organom stosującym prawo, usuwanie konfliktów na linii prawo-potrzeba społeczna. Niemniej takich klauzul w polskim prawie nie ma i sam zastanawiam się, jak można by je skonstruować, jak mogłyby funkcjonować. Polskim prawem nie rządzi precedens, lecz litera prawa (przepis). Wreszcie, jako ostatnia kwestia, wychodzi tzw. kultura prawna społeczeństwa. Oczywiście przepisy są skomplikowane, coraz bardziej (dlaczego, to odrębny i obszerny temat). Niemniej szkodliwa jest postawa ich lekceważenia. Nieznajomość prawa nie może stanowić podstawy dla jego nieprzestrzegania. A z ręką na sercu trzeba przyznać, że wielu nie zadaje sobie trudu zaznajomienia się z przepisami, które ich bezpośrednio dotyczą. Istnieje poza tym niechęć, do korzystania z usług prawników - funkcjonują obiegowe opinie o ich chciwości. W tym konkretnym przypadku, zabrakło dorosłego, który zastanowiłby się przed faktem, czy wydarzenie nie wymaga podjęcia działań prawnych. Wystarczyło podejść do ratusza. Może zamiast kierować wysiłek na dociekania, oburzanie się, upublicznianie, można było choć troszkę zainteresować się formalnymi aspektami zbiórki? To tak, jak z wycinką drzew na posesji  - wszyscy oburzają się na kary, a nikt nie pisze, że wycinka przez osoby fizyczne nie prowadzące działalności gospodarczej nie podlega opłacie. Można dyskutować o ratio legis jakiegoś przepisu, ale media powinny trochę zadbać o proporcje. Czasem ludzie sami wpędzają się w kłopoty, poprzez niefrasobliwość, nawet arogancję. A potem narzeka się na prawo, urzędników..... 

Edytowane przez Tomek z Wrocławia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co zrobiła tamta dziewczyna, było piękne. Widać że osóbka o wielkim sercu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi o urząd, który w skrócie, ma obowiązek sprawdzić. Chodzi o tą zawistną ... wiedziała  w czym rzecz i zamiast donosić mogła  skontaktować się z instytucjami, które  mają zgody na publiczną zbiórkę pieniędzy,żeby wzięły dziewczynkę pod swoje skrzydła. Taka pomoc też nadeszła.  Podsumowanie filmowe

https://www.youtube.com/watch?v=0CtI3TmA1fA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś czytałem że podobno Niemcy i Szwedzi piszą zdecydowanie więcej donosów niż Polacy.  :)

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj o 21:34 przyszedł na świat mój syn Karol :)

Jest jak najbardziej okey :D

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Gratulacje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny dzień dzisiaj. 

Świeci słoneczko, temperatura w sam raz. Idę do Wietnamczyka zjeść zupkę.  :)

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I piwko polecam, ja sie juz chlodze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje :D

post-87445-0-90277400-1473163648.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje dla mamy i taty.

Samych przespanych nocy.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratki!

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O. To jest coś. Przekazanie pasji i kolekcji w odpowiednie ręce to ważna rzecz. Ale żebyś nie cieszył się zbytnio i za wcześnie to dodam, że lepiej jest przekazywać schedę wnukom :P

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje  ! ZUS zadowolony ;)

A poważnie - dzieci to najpiękniejsza część życia pomimo trudu, czasami wrzasku, czasami ciężkich dni z nimi ... bezwarunkowa miłość o której wcześniej człowiek nie ma świadomości ;)

P.S.

Może mi za parę lat przejdzie, ale na razie jest super z dzieciakami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje i dużo zdrówka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo zdrowia dla pociechy :)  o mamusi wszyscy zapomnieli tylko tatusiowi gratulują a to mamusia robotę odwaliła  :) 

DUŻO zdrowia i sił dla mamy  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka postów gratulowałem mamie. ;)

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje ! ZUS zadowolony ;)

A poważnie - dzieci to najpiękniejsza część życia pomimo trudu, czasami wrzasku, czasami ciężkich dni z nimi ... bezwarunkowa miłość o której wcześniej człowiek nie ma świadomości ;)

P.S.

Może mi za parę lat przejdzie, ale na razie jest super z dzieciakami.

Masz to zakodowane w genach. Twoje geny przekonują Cię, że to sens Twojego życia.

Jednym słowem masz to odgórnie ustalone bez żadnej własnej inwencji :D

Prawie odruch bezwarunkowy :D

Edytowane przez STARUSZEK

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz to zakodowane w genach. Twoje geny przekonują Cię, że to sens Twojego życia.

Jednym słowem masz to odgórnie ustalone bez żadnej własnej inwencji :D

Prawie odruch bezwarunkowy :D

Może być problem z moimi genami,bo twierdzę ,że ludzkość patrząc z perspektywy istnienia Ziemi,nie ma sensu...a za parę miliardów lat nie będzie słońca...trzeba cieszyć się tą chwilką którą mamy i którą jesteśmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.