Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Marcin_L

Jest okej

Rekomendowane odpowiedzi

Z tym biznesem własnym to trzeba mieć na start jakieś fundusze! A pieniądze z dotacji na założenie działalności przeznaczone na cały rok skończyły się we Wrocławiu już w Kwietniu!

By żyło się lepiej! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rynek szkoleń z zakr. psychologii i komunikacji... rynek paskudny, bo zdominowany przez "kolesiostwo" i firmy, które kasują kosmiczne pieniądze za nic. Poziom często jest żenująco niski, kursanci slyszą same komunaly, ogolniki i rzeczy, które już od dawna wiedzą.

I tak to się kręci - dobrym przykladem jest syt. z panem Kammelem  :) Pomijając już, że firm szkoleniowych wyroslo jak grzybów po deszczu w skutek dofinansowań z UE - teraz każdy chce być trenerem nawet jeśli nie ma o niczym pojęcia a interesuje się wszytkim poza tym, czego chcialby uczyć :)

Michal - odnośnie papierów. W tej branży "ręka rękę myje" - prowadzący szkolenia w jednej firmie kupuję kursy u innej, żeby mieć kolejny świstek, że sjest od czegoś-tam "specjalistą". Ja przynajmniej będę mial potwierdzenie kompetencji trenerskich z uczelni (SGH).

Ale będzie dobrze, nie od razu Kraków zbudowano. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rynek szkoleń z zakr. psychologii i komunikacji... rynek paskudny, bo zdominowany przez "kolesiostwo" i firmy, które kasują kosmiczne pieniądze za nic. Poziom często jest żenująco niski, kursanci slyszą same komunaly, ogolniki i rzeczy, które już od dawna wiedzą.

I tak to się kręci - dobrym przykladem jest syt. z panem Kammelem  :) Pomijając już, że firm szkoleniowych wyroslo jak grzybów po deszczu w skutek dofinansowań z UE - teraz każdy chce być trenerem nawet jeśli nie ma o niczym pojęcia a interesuje się wszytkim poza tym, czego chcialby uczyć :)

Michal - odnośnie papierów. W tej branży "ręka rękę myje" - prowadzący szkolenia w jednej firmie kupuję kursy u innej, żeby mieć kolejny świstek, że sjest od czegoś-tam "specjalistą". Ja przynajmniej będę mial potwierdzenie kompetencji trenerskich z uczelni (SGH).

Ale będzie dobrze, nie od razu Kraków zbudowano. :(

Bo u nas największe pieniądze robi się nic nie robiąc...pośrednicząc, przekładając papiery z kupki na stertę...itp itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
rynek paskudny, bo zdominowany przez "kolesiostwo" i firmy, które kasują kosmiczne pieniądze za nic. Poziom często jest żenująco niski, kursanci slyszą same komunaly, ogolniki i rzeczy, które już od dawna wiedzą.

Fakt, nie sztuką jest "uczyć" metodą "tak jest i już, macie to umić bo warto" tylko trzeba troszkę świeżości wprowadzić na ten rynek. Kwestia tego czy firmy, które dotychczas korzystały z usług takich "Kameli" jakie opisujesz będą chciały tej świeżości...

Troszkę chory sektor, ciężko chyba się wybić no i trzeba na prawdę błyszczeć od początku.

Myślę, że samo potwierdzenie z SGH da Ci bardzo dużo więc będzie dobrze :)

Jeno się nie poddawać, powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja co prawda jeszcze studiów nie ukończyłem(2 latka zostały, później może jeszcze jakieś podyplomowe z rok), ale pewne plany są na własną działalność. W sumie od pierwszego roku gdzieś tam się kręciłem przy różnych robotach, to przy telefonach, to przy telemarketingach, to po magazynach, albo za granicą. Przez ostatnie kilka miesięcy w tym samym miejscu zagrzałem, ale nie wiążę z tym przyszłości, bo wyżyć się da, ale nie można mówić o "kokosach", przynajmniej nie w mieście takim jak Wrocław. Dlatego też planuję być szefem samemu sobie i w tym kierunku chyba będę zmierzał. Pewne plany już są, i gdyby w ciągu kilku miesięcy udało się zgromadzić budżet to możnaby zacząć pełną parą. Gdyby tak jeszcze mieć umiejętności marcomartina... :( Właściwie kogoś takiego szukam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ni mogę znaleść pracy od 4 miesięcy! inż. informatyk ( ale nie programista, który po dwóch latach stanie się rośliną)

PS. By żyło się lepiej!

PS2. Ładna pogoda jako bezrobotny doceniam jej uroki :)

Nie łam się, nie jesteś sam :(

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tsuki - cos się w kierunku o którym mówisz starałem zorientować. Masz 100% racj tak odnośnie mechanizmów funkcjonawania jak i poziomu 90% szkoleń prowadzonych przez obecnie funkcjonujace firmy. Żenada. A takich szkoleń odbyłem kilkadziesiąt. Nędza do potęgi poganiana przez zmarnowany czas. Ludzi z pasją i wiedzą mało.

PS.

Czemu rozmawaiamy o tym w Jest OK?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PS.

Czemu rozmawaiamy o tym w Jest OK?

Bo w Nie jest OK rozmawiamy o lodach :)

Seiko Aviator SNK809K2 modified ;p ;Sturmanskie Arctic 2623/0241181 ;Vodolaz; Seiko SKX007; Poljot Aviator Automatic; Simths PRS-27; Poljot De Luxe; Citizen VO10-6612H; Stowa Marine Automatic; Klubowy Zeno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sszwedo

Jest bardzo O.K., w lubuskich derbach żużlowych Falubaz Zielona Góra wygrał ze Stalą Gorzów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ja jego. Czytam to co piszecie o tej pracy, papierach i układach. To lepsze niż zajarać zioło. Ja już chyba odwykłem od tego wszystkiego.

Jest OK bo zacząłem pisać.

A teraz idę do > Nie jest OK

Ciesz się że nie szczekasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeżeli chcecie wiedzieć co w tej chwili jest dla mnie bardzo OK

To ja wam powiem

DRUGI RAZ BĘDĘ TATĄ :huh::D:)

DZIŚ O GODZINIE 14:35 URODZIŁ MI SIĘ SYN :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DZIŚ O GODZINIE 14:35 URODZIŁ MI SIĘ SYN :huh::D:)

Gratulacje

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GRATULACJE !!!!

Seiko Aviator SNK809K2 modified ;p ;Sturmanskie Arctic 2623/0241181 ;Vodolaz; Seiko SKX007; Poljot Aviator Automatic; Simths PRS-27; Poljot De Luxe; Citizen VO10-6612H; Stowa Marine Automatic; Klubowy Zeno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

BRAWO!!!!! To teraz już wiem czemu nie mogłeś przyjść na mityng :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje !!!

Poszukuje przycisk do Poljot chrono 3133

Wodołaz

Divers:

Alba, Seiko 7002-7000, amfibia blue lux & black.

22 - G-Shock

Seiko bellmatic

Poljot Chrono 3133

Orion Seal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sszwedo

Gratulacje, no to jesteś szczęśliwym człowiekiem, koniecznie kup mu jakiś zegarek, niech się chłopak uczy od małego. Pochwal się jak będzie miał na imię?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Majowy Diabeł
To teraz już wiem czemu nie mogłeś przyjść na mityng :huh:

bez przesady, małzonka mogła troszkę poczekać.

Gratulacje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr
bez przesady, małzonka mogła troszkę poczekać.

Gratulacje!

A ciebie co zatrzymało?? :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na imie ma Ignacy

A małżonka była tak szybka że nie było mowy o czekaniu :D

Rodziła 1godz 35min :) Ale za to rękę mam całą podrapaną :huh:

Ale wieczorem mijałem knajpe gdzie było spotkanie i nawet myśłałęm czy nie wpaść ale młody z tyłu zasnął więc już go nie budziłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale za to rękę mam całą podrapaną :huh:

Gratulacje :D

Wielkie gratulacje.

A jak z zegarkiem? Cały?

żartowałem

Ciesz się że nie szczekasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Majowy Diabeł
A ciebie co zatrzymało?? :huh:

dziecko, ale już całkiem urodzone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gratulacje :D

Wielkie gratulacje.

A jak z zegarkiem? Cały?

żartowałem

Samuraj był dzielny

jak to samuraj dużo potrafi wytrzymać :huh:

a był w takim zestawiewniu

post-12273-0-35349100-1331221307.jpg

post-12273-0-98292900-1331221308.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Czekamy kiedy potomka nam zaprezentujesz a nie zegarek :huh: (a najlepiej potomka z zegarkiem :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czekamy kiedy potomka nam zaprezentujesz a nie zegarek :huh: (a najlepiej potomka z zegarkiem :D )

pokaże pokaże tylko zdjęcia z telefonu zgram :)

Ale do mnie jest podobny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje igory :D

A u mnie jest okej, bo jak dobrze pójdzie, to w poniedziałek moja kolekcja się nieco poszerzy.... :huh:

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.