Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Marcin_L

Jest okej

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kwiatek

@vandit gratulacje! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam wcale dobrych wieści nie widzę, bo każdemu turyście chcą założyć obrożę z ładunkiem wybuchowym ( biometria ) i monitorować czy już wyjechał czy nadal jest na terenie USA. Z resztą ktoś kto ma dobrych fach w ręku nie musi wcale jechać do USA, dobrze zarobi także w Europie a i w Azji przyjmą go z pocałowaniem ręki bez żadnej łaski urzędniczej. Ameryka dla Polaków eldorado była ale 20 lat temu.

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam wcale dobrych wieści nie widzę, bo każdemu turyście chcą założyć obrożę z ładunkiem wybuchowym ( biometria ) i monitorować czy już wyjechał czy nadal jest na terenie USA. Z resztą ktoś kto ma dobrych fach w ręku nie musi wcale jechać do USA, dobrze zarobi także w Europie a i w Azji przyjmą go z pocałowaniem ręki bez żadnej łaski urzędniczej. Ameryka dla Polaków eldorado była ale 20 lat temu.

Wiesz, nie każdy myśli o kasie....są tacy co pozwiedzać by chcieli, a jest co zobaczyć[mam na myśli cuda przyrody]

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba ten artykuł w Newsweeku napisał jasnowidz Jackowski.,"W nocy z wtorku na środę" to jeszcze nie wiadomo co się k..a stanie,gdyż u mnie jest dopiero 3 po południu i jest widno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.
No po drobnym zamieszaniu i błędzie systemu (skasowało się pierwsze zamówienie złożone przez serwis) dostałem potwierdzenie, że Marshall wysłał mi nowe słuchawki w ramach gwarancji.

marshall_major_II_pitchblack_rgb_highres 

Co lepsze dostałem drugą generację tych słuchawek z możliwością całkowitego wypięcia kabla i wpięcia go po prawej lub lewej stronie :))

Mimo tego że słuchawki się popsuły, to złego słowa o firmie powiedzieć nie mogę bo podejście do klienta wzorowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, nie każdy myśli o kasie....są tacy co pozwiedzać by chcieli, a jest co zobaczyć[mam na myśli cuda przyrody]

Wlasnie tak jak pisze Marek.... Pozwiedzal bym...

Turysci by mieli latwiej... a tak ambasada, wnioski, podania itd...

Chyba ten artykuł w Newsweeku napisał jasnowidz Jackowski.,"W nocy z wtorku na środę" to jeszcze nie wiadomo co się k..a stanie,gdyż u mnie jest dopiero 3 po południu i jest widno.

:lol:  :lol:

Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biometria mi się nie podoba, pachnie orwellowskim WB (BB). Dane biometryczne to tzw. dane wrażliwe, nawet jeśli ograniczą to do odcisków palców, to i tak jest to nie do przyjęcia. Co innego względy bezpieczeństwa, a co innego ewidencja, tutaj nie ma mojego zrozumienia dla stosowania tego typu metod. Jeśli w zamian za zniesienie wiz, mamy być traktowani jako terroryści, to nadaje się to do działu nie jest OK.

Zniesienie wiz ułatwi życie, ale i tak urzędnik imigracyjny może każdego cofnąć, w zasadzie wg własnego widzi mi się i szans na odwołanie. W wielu aspektach USA wydają się być krajem niemalże totalitarnym, totalnie inwigilującym nie tylko własnych obywateli, ale inne kraje, w tym sojuszników. Do tego w relacjach międzynarodowych USA są aroganckie, ostatni przykład to FATCA.- narzucanie instytucjom zagranicznym prawa amerykańskiego do stosunków nie podlegających prawu amerykańskiemu (stosunki cywilnoprawne nawiązane i wykonywane poza USA, przez instytucje spoza USA z osobami, które w zdecydowanej większości nie są ani obywatelami, ani rezydentami USA), co więcej sprzecznego z porządkiem krajowym - gdyby nie nasz rząd, który zmienił polskie prawo, instytucje musiałyby łamać przepisy dot. tajemnicy bankowej. 

Od jakiegoś czasu wizy do USA nie były dla mnie kwestią prestiże, nie wiem, dlaczego wielu Polaków podchodzi do tego jak do kwestii, od której zależy nasz honor. Wielu rodaków zostawało nielegalnie, to jest fakt. Sprawą honoru było zastosowanie analogii, tj. wprowadzenia wiz dla obywateli USA, ale widocznie względy finansowe, być może polityczne decydowały o niestosowaniu zasady wzajemności (czy raczej retorsji).

Sory za OT, ale taki jestem, nie mogę spokojnie przyjąć do wiadomości takiego kształtowania stosunków mojego Państwa z USA.... dotyczy to jakiegokolwiek innego kraju. 

Jako że to jest post o pozytywach, to napiszę: jestem dumny z tego, że jestem Polakiem :) cieszę się bo widzę (np. klip z naszymi szczypiornistami), że odradza się nasza duma, to jest bardzo OK

Edytowane przez Tomek z Wrocławia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy dzien bez papierosa za mną. Niby nie ma czym się chwalić, bo to jeden z wielu, ale pierwszy od 15 lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy dzien bez papierosa za mną. Niby nie ma czym się chwalić, bo to jeden z wielu, ale pierwszy od 15 lat

Paliłem 8 lat. Nie palę od 3. Dasz radę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem mocno zdeterminowany i mocno wierzę w zwycięstwo Dzięki za wsparcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja paliłem 3 lata.. aktualnie 2 miesiąc bez papierosa. Najgorsze były pierwsze 2 tygodnie. Powodzenia! ;)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Paliłem ze 12 lub 15 lat. Nie pamiętam. Nie palę już ze 7 lat. Nic trudnego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj posiedziałem z kumplem w pubie przy piwie, a dziś mam wolne w pracy. Więc jest OK :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

A ja wczoraj kupiłem bilety na tegoroczny dłuższy urlop ;)

W kwietniu ruszam do Wietnamu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja palę tylko w pracy max 3-4 szt. W domu nawet jak jestem dłużej nie chce mi się palić, a w robocie muszę.

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja palę tylko w pracy max 3-4 szt. W domu nawet jak jestem dłużej nie chce mi się palić, a w robocie muszę.

Wykończy Cię ta robota. :(

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mistrzu Yoda to jest jakieś wyjście ;-) Niech moc będzie z tobą.

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to nie o mnie chodzi,ale też się cieszę i jest ok. Dzisiaj brat w RMF-trafiona 10 wygrał 26 tys. :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może brat odpali na jakiegoś sikora ;)

A ja zawsze uważałem, że te wszystkie gry, to ściema, a tu proszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może brat odpali na jakiegoś sikora ;)

A ja zawsze uważałem, że te wszystkie gry, to ściema, a tu proszę.

Hehe zobaczymy :) Do dzisiaj też myślałem że to sciema i jakas ustawka A tu proszę chyba mu dam niech mi totka puści :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś płytę i fokę w Jedynce.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.