Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Marcin_L

Jest okej

Rekomendowane odpowiedzi

Moja broszka, moja sprawa nie prezesa Jarosława  :)

Tak śpiewały - popieram 

Tylko co ma z tym wspólnego Jarosław ? Jarek akurat jest dosyć liberalny w tych kwestiach, chodź propaganda kreuje go na zatwardziałego konserwatystę to nie jest to prawdą. W PiS są znacznie bardziej konserwatywni od niego. On akurat jest umiarkowany. Projekt dot aborcji nie jest autorstwa PiS-u ale oczywiście warto grilować PiS zawsze bez względu na wszystko. Ja jestem zwolennikiem pozostawienia spraw aborcji takich jak są obecnie i myślę, że tak się stanie. Prób zmian było już tak wiele...i zawsze był to temat zastępczy do dzielenia Polaków. Co jakiś czas wrzucało go SLD, PO, po to aby ludziska się tym podniecały a tymczasem na nocnych obradach sejmu przepychano bez rozgłosu dużo istotniejsze zmiany. TVN aż kipi...niezdrowe podniecenie aż mierzi.

80% kobiet na tych marszach to stuknięte feministki a nie zwyczajne kobiety ( bo te zwyczajnie nie mają czasu ani ochoty udzielania się ).

Znam dwie feministki i wiem jak rodził się ich feminizm. Wypowiadanie się ich w w imieniu wszystkich kobiet jest bezczelnością.

Na temat aborcji najlepiej aby odbyło się po prostu referendum i sprawę zamknąć raz na zawsze! Była okazja takie pytanie podpiąć do ostatniego bezmyślnego referendum zarządzonego przez Bronisława. Nie skorzystano z okazji.

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcinie, przecież jeśli ktoś chce urodzić dziecko to nikt nie zakazuje nikomu, jeśli ktoś nie chce urodzić to sytuacja powinna być identyczna. Co do referendum to można równie dobrze zrobić w sprawie sprzedaży używanych zegarków, czy zakazu jedzenia mięsa w piątek albo dopuszczalnej liczbie m2 na osobę w mieszkaniu czy domu. Sytuacja jest identyczna.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

Przykład Irlandii wskazuje, że lepiej obywateli nie irytować. Na aborcji całkowicie się nie znam.

Wypadałoby teraz nieco wkurzyć męską część publiki. Proponuję wprowadzić pełną prohibicję :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość henio.w

Cyt.: "Bardzo możliwe, że to jakiś gatunek czernidłaka a te są w zasadzie wszystkie jadalne".

Kształtem najbardziej przypomina sromotnika bezwstydnego, ale po tak młodym owocniku trudno stwierdzić.

post-93422-0-85017500-1475533210_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieci rozbiły telewizor w salonie. Dla mnie ok, i tak nie oglądam telewzji, ale szkoda, bo one nie będą mogły oglądać bajek.

Dylemat taki: ja się w sumie cieszę, ale wypadałoby ukarać za wandalizm. Tylko jak?

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Parę razy miałem z nim kontakt, to zwykły prostak i szpaner.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Cyt.: "Bardzo możliwe, że to jakiś gatunek czernidłaka a te są w zasadzie wszystkie jadalne".

Kształtem najbardziej przypomina sromotnika bezwstydnego, ale po tak młodym owocniku trudno stwierdzić.

Faktycznie, bardzo podobny. Ale przed chwilą wyczytałem, że młode osobniki wyrastają z czegoś w rodzaju jaj (tzw. czarcie jaja), a ja widziałem na tej samej ścianie kolejnego, ale malutkiego, około 2 cm, który wyrastał wprost ze ściany, bez rzeczonego jaja. Ciekawe, że te grzyby wyrastały ze ściany w połowie długości kanału technicznego, czyli - szacuję - jakieś 20 m od wejścia, może nawet więcej. Kanał wygląda tak (zdjęcie z sieci):

1073-Bunkier-Kolejowy.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Parę razy miałem z nim kontakt, to zwykły prostak i szpaner.

Kiedyś (jakieś 10 lat temu) chciałem zjechać do galerii w centrum Wrocławia ale ustawiłem się na zewnętrznym pasie i skumałem sie gdy byłem równolegle do zjazdu do niej - trabię na gościa pokazuje że tylko chcę zjechać a to on właśnie był w swoim BMW i ciula nie puścił mnie - popatrzył i głowę odwrócił w drugą stronę - puściła mnie dziewczyna stojąca za nim 

Tam pisza w artykule że przeprowadza się na Dolny Śląsk a przecież on mieszka koło Wrocławia z tego co wiem

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś (jakieś 10 lat temu) chciałem zjechać do galerii w centrum Wrocławia ale ustawiłem się na zewnętrznym pasie i skumałem sie gdy byłem równolegle do zjazdu do niej - trabię na gościa pokazuje że tylko chcę zjechać a to on właśnie był w swoim BMW i ciula nie puścił mnie - popatrzył i głowę odwrócił w drugą stronę - puściła mnie dziewczyna stojąca za nim

Tam pisza w artykule że przeprowadza się na Dolny Śląsk a przecież on mieszka koło Wrocławia z tego co wiem

Nie wiem gdzie teraz mieszka, ale pochodzi z Sochaczewa pod Warszawą i jeszcze z rok temu widywałem go dość regularnie. Jak się ma kasę to można mieć kilka domów i pomieszkiwać raz tu raz tu.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To na pewno nie jest żaden sromotnik czy mądziak. Sromotniki wyrastają z jaja i rosną z około 3-4cm na godzinę a czasem szybciej. Kiedyś często przywozilem do domu i patrzyłem jak rosną.

post-2678-0-43515500-1475574655_thumb.jpeg

post-2678-0-96716000-1475574706_thumb.jpeg

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr! 

Może patrzyłeś na co innego 

i Ci rósł ?  ;)

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sromotnik rósł, co nawet słychać, bo rośnie tak szybko ze pęka jego noga.

Co do innych spraw, tez wszystko ok :)

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Piotrze ( @STARUSZEK ), jest jeszcze nadzieja! ;) Po kilku tygodniach suszy parę dni popadało i proszę; miła niespodzianka podczas wieczornego spaceru skrajem lasu. :D

f3764386788f8509a1868a3b16af0e46.jpg

8c4389437c093295229959ca38597aca.jpg

Były jeszcze podgrzybki i całkiem sporo maślaków. :)

Ogólnie było bardzo ok, bo widzieliśmy jeszcze sarny, daniele, bażanty i jakiegoś dużego ptaka drapieżnego, ale nie udało się nam go zidentyfikować. Synek testował budżetową ruską lornetkę, która okazała się bardzo fajnym gadżetem na różne wyprawy. :)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super ja jadę tez zobaczę co będzie i wydaje się że teraz powinno się zacząć :)

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrze, a co powiesz na takie znalezisko? :D

Wyrasta wprost z betonowej ściany z czasów II wojny światowej. :)

Dobra poszukalem i to jest na 100% coprinus domesticus czyli czernidłak domowy, bez wpływu warunków zewnętrznych przybiera formę jak pokazałeś, zjeść go można ale szalu nie będzie :)

Jak juz pisałem najbardziej przypominał czernidlaka a grzybnia rozrosła się po scianach i tyle :)

Edytowane przez STARUSZEK

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Z jedzeniem wolałem nie ryzykować. ;) Ale miejsce wydawało mi się nietypowe. Za około rok tam wrócę. Zobaczymy, czy się uchował. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie to ryzyko... tylko mówisz Żonie ile faktycznie kosztują Twoje zegarki i można jeść wszystko :D

Tego samego to nie będzie już za tydzień/dwa ale pewnie będą nowe :)

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczesno ranny wypad na grzyby - wynik końcowy 65 prawdziwków i kilka podgrzybków które w lesie wyglądały na zdrowe ale w domu okazały się robaczywe na szczęście prawdziwki zdrowe jak rydz 

post-68206-0-21530100-1477158162_thumb.jpg

post-68206-0-30630000-1477158174_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super :) fajnie tez, ze fotki grzybów z zegarkiem :) tak trzymać!

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

O!.. Super! Ja też dzisiaj byłem. Głównie podgrzybki, kilka prawdziwków. Ze 3kg po obraniu. :)

A tu fotka rodzinna. ;)

d3065ef31302c4214b499bb1aed52196.jpg

10e7ed775edc17f81322e4b2efaa295a.jpg

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.