OmegaDeVille 59 #776 Napisano 7 Lutego 2014 Bo w stolycy nie ma mistrzów... hehehehehehihihihahahaha Czytając ten wątek, odnoszę wrażenie, ze w ogóle nie ma mistrzów - są jedynie renowatorzy i majstrowie...... W całym temacie znalazłem tylko 1 dobrą renowację - reszta to pseudo/profirenowacja.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #777 Napisano 7 Lutego 2014 Są, tylko ukryci... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #778 Napisano 7 Lutego 2014 Zdaje się, że Piotr Ratyński (a może ktoś inny;)) wrzucał gdzieś swego czasu linka do niemieckiej firmy robiącej renowacje. I te robiły wrażenie. Jeśli miałbym dostać malowanego z szablonu odpustowca, to wolę mieć odrapaną tarczę. Jeśli dostałbym tarczę od innego zegarka, to bym dostał szału. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #779 Napisano 7 Lutego 2014 (edytowane) Doxa odmalowana u Głowackich, różnice widać gołym okiem, ale jestem ciekawy co sądzicie, wskazówki też nie oryginalne, no cóż na pewno jest niepowtarzalna przed:po: pozdr.PawełInne indeksy , inna krzywizna tarczy , inny sekundnik , a najlepiej porównać cyfre 2 w godzinie 12 to zupełnie inne cyferki inaczej pisane - na oryginale napis ANTI-MAGNETIQUE a na odrestaurowanej ANTI-MAGNETIC i napis DOXA w oryginale malowany a potem wypókły Edytowane 7 Lutego 2014 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #780 Napisano 7 Lutego 2014 Panowie, inne tarcze, to nie ulega wątpliwości. Ja myślałem, że Kol. Paweł się pomylił i złe zdjęcie wstawił jako to przed renowacją. Skoro taką kiszkę odwalają, to rzeczywiście powinno się im tu zrobić reklamę jak Antykom z Sopotu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #781 Napisano 7 Lutego 2014 Szczerze mówiąc, nie widzę przeciwwskazań dla takiej reklamy. Poza tym, będę bardzo wdzięczny za informację dot. renowacji polecanych przez Piotra Ratyńskiego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #782 Napisano 7 Lutego 2014 (edytowane) Panowie, mój kolega robi tarcze, ale jak je robić gdy każdy chce mieć wykonaną pracę za 30zł. Niemcy robią to rewelacyjnie ale za konkretną kasę i już... http://kronoswelt.de/ Cena zaczyna się od 110 euro czyli jakieś 460 zł. Płaćcie i wymagajcie koledzy drodzy... Edytowane 7 Lutego 2014 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #783 Napisano 7 Lutego 2014 Ale odnawiając Schaffausena, warto wydać 3 razy wiecej i mieć INTERNATIONAL WATCH COMPANY, a nie GŁOWACKI WATCH COMPANY..... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #784 Napisano 7 Lutego 2014 Widzisz, obowiązkiem zlecającego jest dobrze zapłacić za dobrze wykonaną usługę. Również wykonawca winien właściwie usługę wycenić i ową wycenę przedstawić zamawiającemu, który zgodzi się na nią lub nie. Jeszcze jedno, tylko totalni pachciarze podnoszą cenę po ustaleniu jej z zamawiającym mówiąc: " panie bo ja nie wiedziałem" etc... Jeśli nie wiedziałeś to się za robotę nie bierz tylko na rynek pietruszkę sprzedawać... Się zdenerwowałem... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #785 Napisano 7 Lutego 2014 W tym akurat przypadku nie chodzi o relację jakość usługi do jej ceny, gdyż jej po prostu nie wykonano, tylko wstawiono koledze do zegarka inną tarczę. Nie informując go o tym. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #786 Napisano 7 Lutego 2014 Bo ja wykonawca zwyczajnie sp... i nie wiedział jak z tego wybrnąć. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #787 Napisano 7 Lutego 2014 A mozna ja spier.. ? Myja do zera i maluja i mozna to pewnie robic wielokrotnie az wyjdzie tak jak trzeba. Nie jestem tez pewny, czy Glowaccy sami maluja te tarcze. Z tego co ja wiem to moja tarcza byla gdzies wysylana. 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksylo1 26 #788 Napisano 7 Lutego 2014 Głowaccy nie robią, mają podwykonawcę... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6410 #789 Napisano 7 Lutego 2014 Może po prostu pochrzaniły im się tarcze i je zamienili. Kolega Paweł dostał cyferblat kogoś innego... 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #790 Napisano 7 Lutego 2014 Panowie, można to ująć tak:Wykonawca powinien zrealizować usługę, którą ustalił ze zleceniodawcom, wedle zasady "pacta sund servanda", zgodnie z ustalonymi normami, zasadami, umowami. Ten, który się z tego nie wywiąże, jak to miało miejsce w tym przypadku, moze zostać nazwany po prostu oszustem. To zwykła bezczelność, impertynencja i nieuczciwość. Tyle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #791 Napisano 7 Lutego 2014 No przeciez wywiazali sie z umowy. Tarcza miala byc odnowiona ? No to jest 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #792 Napisano 7 Lutego 2014 Renowacje? ,ja tu widzę swobodną interpretacje 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kchrapek 4721 #793 Napisano 8 Lutego 2014 Ku..wa przecież to w ogóle nie ta tarcza!!!! O czym tu dyskusja!!!! Miałem zegarek taki , a mam taki.. No kupa do kwadratu!!! 0 Kilka moich zegarków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #794 Napisano 8 Lutego 2014 Ku..wa przecież to w ogóle nie ta tarcza!!!! O czym tu dyskusja!!!! Miałem zegarek taki , a mam taki.. No kupa do kwadratu!!!Tryśnięta lakierem samochodowym... w dodatku. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #795 Napisano 8 Lutego 2014 Trudno się z poprzednikami nie zgodzić. Jeden z bardziej doświadczonych kolegów na forum, kiedyś napisał, że dobra renowacja, to taka, której nie widać, lub bardzo trudno ja rozpoznać. Taka renowacja musi kosztować, dlatego raczej niezasadne jest stosowanie takiej renowacji przy tańszych zegarkach, chyba, że są "ważne" dla właściciela i cena odgrywa wtedy drugorzędną rolę. Wracając do konkretnego przypadku, to mamy tu ewidentną zamianę i ciekaw jestem jak to G... wyjaśnią. Mam też wrażenie (ale może się mylę), że ostatnimi czasy, przy wzroście zainteresowania zegarkami typu vintage, G... walą chałturę i poziom ich usług bardzo się obniżył. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #796 Napisano 8 Lutego 2014 Pomyłki się zdarzają. Po prostu trzeba reklamować. A o jakości renowacji nic nie będę mówił 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #797 Napisano 8 Lutego 2014 We wtorek będę u G. i opowiem co usłyszę, przyznam że sam jestem ciekawy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #798 Napisano 8 Lutego 2014 Czekamy na relację. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #799 Napisano 8 Lutego 2014 Spokojnie Panowie! Ewidentnie zaszła pomyłka z czego wynikła zamiana zegarków. Może należało by spojrzeć czy werk się zgadza. I tu Staszek ma racje, że w natłoku zleceń na renowację starych zegarków mogła zaistnieć całkiem przypadkowa pomyłka przy wydawaniu tudzież wysyłce.Tak wiec cierpliwości a pewnie sprawa się wyjaśni.Nie ma co się wyżywać i potępiać od razu w czambuł całej firmy, do której wielu z nas wysyła swe wynalazki dla poprawienia im urody.Fakt, iż firma ma dużo zleceń nie powinien sprawiać pogorszenia jakości usług co jest oczywistym. Natomiast wzrastanie ceny jest chyba ustawiane zaporowo by uniknąć zasypania zleceniami a których wykonanie zależne jest od mocy przerobowych.Jednakże nie jest, to pewnie jedyny argument. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #800 Napisano 8 Lutego 2014 Ewidentnie zaszła pomyłka z czego wynikła zamiana zegarków. Może należało by spojrzeć czy werk się zgadza. I tu Staszek ma racje, że w natłoku zleceń na renowację starych zegarków mogła zaistnieć całkiem przypadkowa pomyłka przy wydawaniu tudzież wysyłce.Tak wiec cierpliwości a pewnie sprawa się wyjaśni.No nie wiem. Jak dla mnie to jest wciąż ten sam zegarek tylko ze zmienioną tarczą. Nie da się racjonalnie usprawiedliwić takiej podmiany. Przedmiotem umowy nie była zamiana tarczy na inną, lecz renowacja starej tarczy. Jedyne sensowne wyjście z sytuacji, to jak najszybsze znalezienie starej tarczy i jak najszybsza jej renowacja i montaż w zegarku. Oczywiście na koszt renowatora.A swoją drogą jak można odebrać zegarek z zamienioną tarczą i pewnie jeszcze za to zapłacić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach