Robredo 21 #876 Napisano 12 Marca 2014 Dacie mi ewentualny namiar i tel.?Lechu ślij do szkoplandii, przetrzesz szlak Opływasz w Rolki to te pare ojro Cię nie zbawi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 242 #877 Napisano 12 Marca 2014 Lechu ślij do szkoplandii, przetrzesz szlak Opływasz w Rolki to te pare ojro Cię nie zbawi No właśnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #878 Napisano 12 Marca 2014 Jasne! Rolki, łyżwy i starą hulajnogęoraz parę łomeg wraz z "młotkiem" z Twego "Jaśka". Jeszcze tylko dostępu do mennicy brak a kran z wytwórni na Ząbkowskiej zakręcili. Tak, to by człek zarobił na pokątnym rozlewie gumisiowego soczku a na dokładkę starą "aparaturkę" ruda zjadła i dupcia plum, cholera! Jeśli chodzi o ewentualne fotki, to ta moja Omega bumper ma nr werku 10177404a koperty F621 2T 911855 w sumie jakieś dziwadło? 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksylo1 33 #879 Napisano 19 Marca 2014 Gdzie lepiej chromują koperty Poznań czy Łódź? Ktoś jakieś doświadczenia?! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolak 24 #880 Napisano 20 Marca 2014 Wszędzie chromują tak samo dobrze, kwestia dobrego wyszlifowania i wypolerowania koperty przed chromowaniem (najlepiej zrobić to samemu). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksylo1 33 #881 Napisano 20 Marca 2014 a jak ktoś oczekuję również przygotowania to gdzie lepiej ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #882 Napisano 20 Marca 2014 Zaraz pewnie usłyszysz że w domu....... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #883 Napisano 20 Marca 2014 @ksylo 1 Na mieście, ludzie mówią, iż najlepiej w Chronostarze Łódź. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #884 Napisano 6 Kwietnia 2014 Ta tarcza była odnawiana, prawda? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #885 Napisano 6 Kwietnia 2014 No ten napisik cosik krzywy, a stan ogólnie marny... Więc chyba malowana, ale dawno. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #886 Napisano 6 Kwietnia 2014 Ta tarcza była odnawiana, prawda? Prawda 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #887 Napisano 7 Kwietnia 2014 Tak myślałem, dziękuję. Dostałem ten zegarek w Argentynie, "w pakiecie" do starego gramofonu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #888 Napisano 12 Kwietnia 2014 Moja Dosia wróciła wreszcie od Głowackich (druga raz po reklamacji) tak było przed: tak jest teraz: i jeszcze jedno pozdrPaweł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #889 Napisano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) Co prawda dokładnie nie mogę zobaczyć ale całkiem, całkiem wyszła.Czy kopertę też Ci u nich "lizali"??? Ja czekam na tarczę swej babci Omegi co ją tak chłopaki zjechali.Zobaczymy co wykombinują. Fotki dostali i ma być jak była. Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #890 Napisano 12 Kwietnia 2014 tak Leszku, chrom też położyli choć marudzili przy tym okropnie że uszy trzeba wspawać po zeżarte okrutnie .... ale teraz przynajmniej błyszczy się jak trzeba i mała Dosia wygląda na zadowoloną może jeszcze niedługo zasłuży na jakieś ubranko bardzie wyrafinowane w egzotycznym stylu ( krokodyl, jaszczur a może jakiś wąż) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #891 Napisano 12 Kwietnia 2014 Paweł,ale i ten żonkilek też jej pasi.Ciekawe gdzie robili im chrom?Mam ze trzy takie do reanimacji.Puścisz parę ile Cię to wyniosło?A cha, mój zegar majster załatwi miiglakiem koronkę w "Panu A"co mnie ucieszyło. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #892 Napisano 12 Kwietnia 2014 150 tarcza i 150 chrom ze niby tak drogo przez te uszy skorodowane .. no cóż tanio na Złotej nie jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JaronC 3 #893 Napisano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) Moja Dosia wróciła wreszcie od Głowackich (druga raz po reklamacji) ... pozdrPaweł Ale skala sekundowa cosik na odwrót.. Jeszcze te wskazówki ze wschodu !!! ??? !!! Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez JaronC 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #894 Napisano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) wskazówki są w planach razem z przeglądem ale to musi poczekać niestety, no i przede wszystkim nie na Złotej .... o rany dopiero zauważyłem że skala jest odwrotnie, no czwarty raz już tam nie pojadę a zostawiłem im nawet zdjęcie Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez Pawel2499 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5104 #895 Napisano 12 Kwietnia 2014 Nie tylko odwrotnie, ale jest całkiem inna. Wydaje mi się, że oni po prostu to olewają. Robią (lub ktoś im robi) z tego wzoru który maja, a nie tak jak było w oryginale. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #896 Napisano 13 Kwietnia 2014 Najpewniej jest tak jak napisał kiedyś p. Piotr Ratyński że nie opłaca im się robić nowego wzoru tylko używają tego co mają,ale i tak jest lepiej po pierwszej "odnowionej" przez nich tarczy:patrz post nr #757 na stronie 38 pozdr.Paweł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
John Time 14 #897 Napisano 13 Kwietnia 2014 Myslę, że to niewłaściwe jesli klient zaczyna tłumaczyć partacza - "jest lepiej". Zadaj sobie pytanie: czy miało być lepiej, czy zgodnie ze stanem pierwotnym? Sądzę, że jest tak jak to ujął Zasadas - olewają wszystkich szerokim strumieniem. Jeśli coś ma odbiegać od normy należy to wczesniej ustalić z właścicielem. Jeśli jakaś czynność wiąże się ze wzrostem kosztów, ale daje mozliwość uzyskania właściwych efektów to decyzję czy ma być "lepiej" czy "tak samo" niech podejmuje zleceniodawca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JaronC 3 #898 Napisano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) W Szczecinie, w jednym z zakładów graficznych zapytałem o cenę matrycy do tampondruku. Koszt ok 60,0 PLNów. Nie mówiąc tu jeszcze kosztach przygotowania samego wzoru.Oceńcie więc sami opłacalność matrycy do konkretnej renowacji.Uważam jednak, że szanujący się zakład powinien ponosić te koszty. Tym bardziej, że od dawna czytamy o niezadowoleniu klientów z poziomu wykonania usługi tu u Nas w kraju. Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez JaronC 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #899 Napisano 13 Kwietnia 2014 Jeśli coś ma odbiegać od normy należy to wczesniej ustalić z właścicielem. Jeśli jakaś czynność wiąże się ze wzrostem kosztów, ale daje mozliwość uzyskania właściwych efektów to decyzję czy ma być "lepiej" czy "tak samo" niech podejmuje zleceniodawca.Odpowiednie ustalenia przed oddaniem zegarka do naprawy, czy renowacji to podstawa i lepiej samemu o to zadbać, bo zegarmistrz i renowator woli, jak mu się daje wolna rękę. Dobrze jest też zrobić dokumentację fotograficzna przed naprawą, zdarzają się nawet podmianki mechanizmów... W Szczecinie, w jednym z zakładów graficznych zapytałem o cenę matrycy do tampondruku. Koszt ok 60,0 PLNów. Nie mówiąc tu jeszcze kosztach przygotowania samego wzoru.Oceńcie więc sami opłacalność matrycy do konkretnej renowacji.Wydaje się Tobie, że matryce do drukowania napisów na długopisach czy zapalniczkach, to to samo co matryce do tarcz? 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JaronC 3 #900 Napisano 13 Kwietnia 2014 Wydaje się Tobie, że matryce do drukowania napisów na długopisach czy zapalniczkach, to to samo co matryce do tarcz?Nie znam się na technologii drukowania tarcz. Jednak to, co dotychczas udało mi się ustalić, to to, że przynajmniej na podobnej zasadzie to polega.Obecne materiały do matryc i pewnie też farby są inne, czy raczej mamy większy wybór. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach