puma 242 #951 Napisano 5 Sierpnia 2014 Myślę że pierścień się jednak jakoś musi dać wymontować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viki_gte 1219 #952 Napisano 5 Sierpnia 2014 Wyglada jak malowany na kopercie.. W jednym miejscu jest zadarta farba i jest malowany na ftalu wiec obstawiam koperte 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roback1 228 #953 Napisano 24 Września 2014 Witam, mam problem z tarczą w Orisie i nie wiem do kogo się zwrócić o pomoc. Może tutaj ktoś coś zaradzi? Całość opisałem w wątku Klub Oris http://zegarkiclub.pl/forum/topic/51629-oris-klub/page-63Uzyskałem już informację na temat wymiany na nową tarczę, ale koszt jest mało przyjazny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #954 Napisano 24 Września 2014 Witam, mam problem z tarczą w Orisie i nie wiem do kogo się zwrócić o pomoc. Może tutaj ktoś coś zaradzi? Całość opisałem w wątku Klub Oris http://zegarkiclub.pl/forum/topic/51629-oris-klub/page-63Uzyskałem już informację na temat wymiany na nową tarczę, ale koszt jest mało przyjazny. Ale co własciwie jest z tą tarczą, bo ze zdjęcia nie potrafię ocenić? To jakiś nalot, przebarwienie, czy co własciwie? 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roback1 228 #955 Napisano 24 Września 2014 Tarcza była granatowa, a teraz jest złoto-miedziana, więc albo nalot, albo odbarwienie, ale raczej wygląda na odbarwienie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #956 Napisano 26 Września 2014 Dylemat!? Komu dać do NAPRAWY tą tarczę?Chodzi oczywiście o uzupełnienie tego czego brak.A nie odmalowanie złotej tarczylub próbowanie nanieść na nowo wszystkiegoz mizernym skutkiem jak u Głowackich. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #957 Napisano 26 Września 2014 Może jakiś malarz, ale nie pokojowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #958 Napisano 26 Września 2014 Dla tych co robią renowacje tarcz myśle nie będzie problemu - nanoszą przecież drobniejsze napisyjedyne co to trzeba będzie zmyć wszystkie indeksy a widać że można bez uszkadzania szlifu - indeksy zejdą razem z ochronną powłoką (lakierem) i nałożyć nowe napisy od nowa - dorabianie brakujących będzie widoczne jak by tego nie zrobił 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5107 #959 Napisano 26 Września 2014 A może nie ruszać? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dacik 3 #960 Napisano 26 Września 2014 Patrzylem dobra chwile zanim zobaczylem ubytki w indeksach! Jam jest biedak wiec bym tym bardziej nie ruszal:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksylo1 33 #961 Napisano 26 Września 2014 lec nie ruszaj, będzie gorzej.... jedynie indeksy minutowe powinny być łatwe do przywrócenia przez zdolnego artystęgeneralnie ładnie wygląda, myślałem, że będzie gorzej.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #962 Napisano 26 Września 2014 Nie ruszaj, a jak już Cię korci to lepiej spróbować wyłącznie uzupełnić indeksy minutowe np. rapidografem (utrwalić je później lakierem - delikatnie aerografem). Ktoś, kto umie rysować rapidografami dziś to pewnie już przeżytek ale może... 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #963 Napisano 27 Września 2014 Piszę: zdolny malarz artysta, coś jak ten co robi rzeźby w uchu igielnym :) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #964 Napisano 27 Września 2014 (edytowane) Robert! Jeszcze 30 lat temu sam bez problemu bym to uzupełnił.Kolesie po ASP i konserwacji zabytków "na płótnie" rozjechali się po świecie.Rodzić władający mistrzowsko piórkiemdawno poszedł w zaświaty. a z ostatnim kumatym w branży widziałem się z 20 lat temui kuntaktu póki co ni mom. Edytowane 27 Września 2014 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 132 #965 Napisano 28 Września 2014 Mam dojścia do ludzi po konserwacji, jakby ktoś potrzebował - zrobią mi przysługę za darmo, jeśli to nie jest duża robota. Jak ktoś potrzebuje - pisać śmiało. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #966 Napisano 29 Września 2014 (edytowane) Mam dojścia do ludzi po konserwacji,Masz na myśli tych "ludzi po konserwacji"?? Edytowane 29 Września 2014 przez mayor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #967 Napisano 29 Września 2014 mayor !!!! Dosypałeś do pieca! Przednie! 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomi_Leg 261 #968 Napisano 29 Września 2014 Mayor, mało się nie posmarkałem ze śmiechu Dałeś czadu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borewicz07 142 #969 Napisano 29 Września 2014 Wyborne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 132 #970 Napisano 30 Września 2014 Nie takich akurat, ale również towarzysze pierwsza klasa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #971 Napisano 30 Września 2014 Ależ nie bierz sobie tego do serducha! Żart i humor krasi nieco te forum.I chyba dobrze! Co do "towarzyszy" to pewnikiem racja!Moi jeździli inwentaryzować Cerkwie w Bieszczadachi latem zdobywaliśmy razem połoniny jak iurokliwe turystki w lokalnych przybytkach. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #972 Napisano 30 Września 2014 Brakuje jeszcze jednego krajana który na razie mąci w świecie ale przyjdzie i na niego czas ciekawe czy go "zakonserwują"??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #973 Napisano 30 Września 2014 W lodzie.... 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 132 #974 Napisano 30 Września 2014 A zamiast wody powinni użyć polskiego cydru - niech ma za swoje Chociaż nie, szkoda tak dobrego trunku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #975 Napisano 30 Września 2014 w smole 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach