borewicz07 140 #1176 Napisano 5 Lutego 2016 Wspaniale to wygląda. Ile czasu poświęciłeś, aby doprowadzić tarczę do takiego stanu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #1177 Napisano 5 Lutego 2016 Nad tą akurat zeszło się dość długo. Ponad cztery godziny. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borewicz07 140 #1178 Napisano 5 Lutego 2016 Tak mniej więcej przypuszczałem, ale efekt fantastyczny. Będę musiał spróbować ze swoim murzynkiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
j.redlicki 1 #1179 Napisano 13 Lutego 2016 Oto mój Master przed i po renowacji tarczy i wskazówek 0 "Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"Mark Twain Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1180 Napisano 13 Lutego 2016 Zdjęcia fatalne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
j.redlicki 1 #1181 Napisano 14 Lutego 2016 Niestety, ale kiepski ze mnie fotograf. Na żywo wygląda zdecydowanie lepiej. 0 "Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"Mark Twain Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek Kos 1 #1182 Napisano 14 Lutego 2016 Nie jest az tak zle z tymi zdjeciami. Renowacja tez OK. Mozna wiedzie ile taka zabawa wyniosla? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gcze 138 #1183 Napisano 14 Lutego 2016 Nie wiem czy dobrze widze ale przed renowacją tarcza była srebrna, a po biała ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borewicz07 140 #1184 Napisano 14 Lutego 2016 Podobnie widzę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
j.redlicki 1 #1185 Napisano 15 Lutego 2016 Nie jest az tak zle z tymi zdjeciami. Renowacja tez OK. Mozna wiedzie ile taka zabawa wyniosla?tarcza wyniosła mnie 160. Co do jej koloru to nie jest biała, może się tak tylko wydawać od flesh`a na tym zdjęciu. Postaram się zrobić lepsze zdjęcie to może będzie dokładniej widać. 0 "Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"Mark Twain Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ndrj 0 #1186 Napisano 18 Lutego 2016 Dziś się odebrałem od Głowackich moje La Rochette... i oceńcie sami Pomijam wyoblenie linii zegarka po chromowaniu, z tym się liczyłem, ale podziałka minutowa i (najważniejsze!) tarcza subsekundy mnie załamały. Mówią, że mogą przyjąć do poprawki, ale że giloszowania na subsekundzie nie uda się odtworzyć. (Mówią prawdę, czy zbywają?)Reklamować, czy nie?było:jest: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #1187 Napisano 18 Lutego 2016 (edytowane) Podejrzewam, że nie kłamią. Zbyt drobny gilosz, żeby był do uratowania. Edytowane 18 Lutego 2016 przez loituma 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ndrj 0 #1188 Napisano 18 Lutego 2016 szkoda, że nie poinformowali wcześniej, byłbym się zastanowił przed oddaniem im zegarka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #1189 Napisano 18 Lutego 2016 To prawda. Powinni. Zastanawiam się tylko czy dobrze, że w ogóle oddawałeś go do renowacji... Czy wyglądał aż tak źle? 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1190 Napisano 18 Lutego 2016 Szkoda, że w ogóle zdecydowałeś się na renowację tarczy. Wcale nie była w złym stanie. Po odmalowaniu wygląda jak... po odmalowaniu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ndrj 0 #1191 Napisano 18 Lutego 2016 Szkoda, że w ogóle zdecydowałeś się na renowację tarczy. Wcale nie była w złym stanie. Po odmalowaniu wygląda jak... po odmalowaniu. koperta była w bardzo kiepskim stanie, dlatego zdecydowałem się na renowację. Teraz tylko pytanie, czy uda się odtworzyć gilosz na subsekundzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #1192 Napisano 18 Lutego 2016 Na poziomie cenowym na którym była robiona renowacja - nie. Gilosz jest do odtworzenia, ale za większe pieniądze i pytanie czy jeśli koszt renowacji przewyższy wartość zegarka, ma to sens? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1193 Napisano 18 Lutego 2016 koperta była w bardzo kiepskim stanie, dlatego zdecydowałem się na renowację. Teraz tylko pytanie, czy uda się odtworzyć gilosz na subsekundzie.Renowacja kopert nie determinuje renowacji tarczy. Ale teraz już nie ma co roztrząsać. Wątpię, by udało się odtworzyć fakturę oryginalną subtarczy. Swoją drogą na odnowionej tarczy rzuca się w oczy niejednolita struktura koloru, coś jakby... brokat?, przynajmniej na załączonych zdjęciach. Widywalem to wcześniej na niektórych odnawianych tarczach i zawsze uważałem to za nieudany efekt końcowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #1194 Napisano 18 Lutego 2016 Nie ma najmniejszego problemu z odtworzeniem giloszowanej części, tylko tak jak pisałem zależy za ile. Też mam wrażenie, że wygląda to jak z brokatem. Taka moda, by było lepiej niż kiedyś. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #1195 Napisano 18 Lutego 2016 Nikt nie dodaje brokatu do takiej farby, ona ma tak sama z siebie, szczególnie jak się nią pryśnie na piaskowaną powierzchnię, bo przygotowanie podłoża ma tu często kluczowe znaczenie, tak jak na przykład wałkowany na forum niedawno szlif promienisty. Różnych farb przydatnych do odnawiania tarcz jest zatrzęsienie, miedzy innymi i takie, dobrych farb jest zdecydowanie mniej. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #1196 Napisano 18 Lutego 2016 (edytowane) dubel. Edytowane 18 Lutego 2016 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #1197 Napisano 18 Lutego 2016 (edytowane) Może źle się wyraziłem z tym brokatem, ale chodziło mi o tak niepożądany efekt. Edytowane 18 Lutego 2016 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #1198 Napisano 18 Lutego 2016 A to jest jeszcze inny rodzaj farby, podobne efekty otrzymywało się dawniej przy pomocy farby "młotkowej", teraz rodzajów farb jest zdecydowanie więcej. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #1199 Napisano 18 Lutego 2016 Nie długo, to Hameraitem będą pędzlem malować. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksylo1 26 #1200 Napisano 18 Lutego 2016 (edytowane) renowacja oczywiście fatalna, ale spodziewałeś sie innej jakości usług...?!wystarczyło przeczytać ten temat dokładnie.jakość Głowackich w kwestii renowacji, nie malowanek, skończyła sie wiele lat temu..... p.s. cześć Lec-ek! jak zdrowie? Edytowane 18 Lutego 2016 przez ksylo1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach