kiniol 2281 #1051 Napisano 3 Listopada 2018 A co on ma na głowie? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1052 Napisano 3 Listopada 2018 (edytowane) Fantazyjne uczesanie ... niestety , nie było pierwowzoru, więc wybrane z pośród wzorów, które stosowane były w zegarach Elsnera. Mam jeszcze drugie (też na tej samej zasadzie wybrane) gdyby mu się znudziło ... (Dziury po mocowaniu korony były )Ps może też mieć berecik moherowy , albo "naciarkę" z pomponem. Jak se Pan zażyczy Edytowane 3 Listopada 2018 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1053 Napisano 3 Listopada 2018 Korona całkiem gustowna. Ale bardziej podoba mi się wahadło jest rasowe;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1054 Napisano 3 Listopada 2018 E tam , ja się na tych waszych zegarach nie znam... Mój miesięczny mieszkał na czwartym piętrze przez ostatnie 6 lat, a teraz zamieszkał na parterze i zaczął się spóźniać 5 minut na dobę... Nie mam pomysłu dlaczego... Magia panie... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1055 Napisano 3 Listopada 2018 Panie Krzysztofie , zmieniła się wartość siły ciążenia o całe trzy piętra . Na bardziej poważnie , kiedyś po przenosinach zegara tak miałem że wskazówka minutowa delikatnie tarła o szybę (przesunął się na drewnianych sankach) ... i spóźniał się. W zasadzie powinien się zatrzymać, a on zwolnił ... cuda są na tym świecie. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1056 Napisano 3 Listopada 2018 Ale tu nic nie trze tylko się spóźnia... I to sporo... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1057 Napisano 3 Listopada 2018 Ale tu nic nie trze tylko się spóźnia... I to sporo... Panie Krzysztofie. Tylko w seksie brak tarcia czasem coś opóźnia. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1058 Napisano 4 Listopada 2018 Jako ciekawostkę w temacie tarcia i oporów dodam , że powyższy zegar, który pokazałem pracuje na wadze 680g. Ruch wahadła jest można powiedzieć całkiem żwawy jak na ten wiek i masę wagi , a wielkość (kąt) ruchu uzupełniającego do kąta ruchu czynnego jest nieznacznie większa niż 1:2 czyli z tego co doczytałem optymalna. Przy czym wahadło jest dość ciężkie. Wydaje mi się, że to świadczy o precyzji i jakości wykonania tego mechanizmu.A zastanawiałem się czemu w sumie nieduży zakład zegarmistrzowski (w części działania była to spółka) z Wiednia był tak ceniony wśród użytkowników i jest do dziś ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1059 Napisano 4 Listopada 2018 Jako ciekawostkę w temacie tarcia i oporów dodam , że powyższy zegar, który pokazałem pracuje na wadze 680g. Ruch wahadła jest można powiedzieć całkiem żwawy jak na ten wiek i masę wagi , a wielkość (kąt) ruchu uzupełniającego do kąta ruchu czynnego jest nieznacznie większa niż 1:2 czyli z tego co doczytałem optymalna. Przy czym wahadło jest dość ciężkie. Wydaje mi się, że to świadczy o precyzji i jakości wykonania tego mechanizmu.A zastanawiałem się czemu w sumie nieduży zakład zegarmistrzowski (w części działania była to spółka) z Wiednia był tak ceniony wśród użytkowników i jest do dziś ... OOOoooo I już mnie wciąga . No ale tu , w okolicy , na takie , nie natrafiłem jeszcze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1060 Napisano 4 Listopada 2018 Muszę Cię pocieszyć że u mnie też ich nie ma ... przyjeżdżają z daleka i trzeba o nie trochę "zabiegać" 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1061 Napisano 4 Listopada 2018 Muszę Cię pocieszyć że u mnie też ich nie ma ... przyjeżdżają z daleka i trzeba o nie trochę "zabiegać" Nooo , to ciężko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1062 Napisano 8 Listopada 2018 Trwa praca nad miniaturą. Skrzynia wyczyszczona, posklejana, wahadło naprawione (dolne okucie pod soczewką) mechanizm wyczyszczony, tarcza na uzupełnione drobne ubytki, wyczyszczone rysy, wymienione wskazówki ... zostało dokończyć skrzynię i do pracy na ścianę 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1063 Napisano 12 Listopada 2018 Skrzynia prawie gotowa zostały detale i montaż , ale to jeszcze nie dziś... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom777 11 #1064 Napisano 13 Listopada 2018 (edytowane) Jak zwykle coś pięknego.Super. Edytowane 13 Listopada 2018 przez Tom777 0 Pozdrawiam Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1065 Napisano 13 Listopada 2018 Złote ręce :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wafelek 54 #1066 Napisano 13 Listopada 2018 Skrzynia prawie gotowa zostały detale i montaż , ale to jeszcze nie dziś... Leszek weż no zrób lepsze zdjęcię .?ciemno ?piękny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1067 Napisano 13 Listopada 2018 Muszę powiesić w innym miejscu bo tu faktycznie kiepskie oświetlenie. Jak złożę do kupy obfotografuję i wstawię 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom777 11 #1068 Napisano 13 Listopada 2018 NO. Czekamy. 0 Pozdrawiam Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1069 Napisano 13 Listopada 2018 (edytowane) No to ruszyła maszyna ... . Kiepsko się ją fotografuje ...Jeszcze czeka na przeczyszczenie po lekkim woskowaniu , stad ślady "palcowania" na obudowie. Edytowane 13 Listopada 2018 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1070 Napisano 13 Listopada 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1071 Napisano 13 Listopada 2018 (edytowane) Wow...Mój "okaz" z papierową gębą (Fibo - nie zabijaj ;-)) przy tym to jak Quasimodo przy Królewnie Śnieżce :-P Piękny. Edytowane 13 Listopada 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom777 11 #1072 Napisano 14 Listopada 2018 Bardzo ładny.Super. 0 Pozdrawiam Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1073 Napisano 14 Listopada 2018 Ładny delikatny chód jak na wiedeńczyka przystało, no i jak na prawdziwe "staruszki" przystało, niestety rezerwa chodu to max trzy doby. Opad wagi to 10 cm na dobę - Bartek - miałeś rację 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1074 Napisano 14 Listopada 2018 Ładny delikatny chód jak na wiedeńczyka przystało, no i jak na prawdziwe "staruszki" przystało, niestety rezerwa chodu to max trzy doby. Opad wagi to 10 cm na dobę - Bartek - miałeś rację Jak ja nie lubię mieć racji ;-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1075 Napisano 14 Listopada 2018 (edytowane) Jak ja nie lubię mieć racji ;-))"Manie racji" u Ciebie longcase1 to być albo nie być dla innych ☺ Staruszek ile może mieć wiosen? Edytowane 14 Listopada 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach