erzlot 298 #876 Napisano 2 Czerwca 2015 Piękny roczniak, gratuluję- chociaż lepiej wyglądałby z chartem angielskim. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #877 Napisano 2 Czerwca 2015 Piękny roczniak, gratuluję- chociaż lepiej wyglądałby z chartem angielskim.IMG_0693.JPGDziekuje Odlejemy w brazie Twojego definitywnie , jest przepiekny. Mogla by jakas firma wydac serie zegarow z psami i konmi Jak ma na imie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #878 Napisano 3 Czerwca 2015 Betty Blue (w rodowodzie) a w skrócie Beta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #879 Napisano 3 Czerwca 2015 Piekna , jak sadze Greyhound ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #880 Napisano 4 Czerwca 2015 Piekna , jak sadze Greyhound ?Jesteś znawcą nie tylko zegarów, brawo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #881 Napisano 5 Czerwca 2015 Jesteś znawcą nie tylko zegarów, brawo. Dzisiaj poszedl na aukcji zegar z Twoim chartem. Licytowalam go dla Ciebie , ale poszedl za wysoko. Sliczniutki byl 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #882 Napisano 6 Czerwca 2015 Dzisiaj poszedl na aukcji zegar z Twoim chartem. Licytowalam go dla Ciebie , ale poszedl za wysoko. Sliczniutki byl Masz może fotkę? Jestem b. ciekawy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #883 Napisano 6 Czerwca 2015 Jeszcze dopiszę: do Twoich koników charty bardzo pasują. W biegu są tak samo piękne, zresztą od wieków ze sobą koegzystowały. A Anglia to kolebka greyhoundówi whippetów - masz najłatwiej z wyborem i kupnem. Polecam! Jedyny feler to bardzo silny instynkt pogoni za czymś (np zając lub sarna) - poza tym to bardzo spokojnai zrównoważona rasa -szczególnie suczki są bardzo grzeczne (co nie znaczy, że karne) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #884 Napisano 6 Czerwca 2015 (edytowane) Jeszcze dopiszę: do Twoich koników charty bardzo pasują. W biegu są tak samo piękne, zresztą od wieków ze sobą koegzystowały. A Anglia to kolebka greyhoundówi whippetów - masz najłatwiej z wyborem i kupnem. Polecam! Jedyny feler to bardzo silny instynkt pogoni za czymś (np zając lub sarna) - poza tym to bardzo spokojnai zrównoważona rasa -szczególnie suczki są bardzo grzeczne (co nie znaczy, że karne)Pozycja 2348 nie ma jak skopiowac zdjecia wiec popatrz sam. http://gardinerhoulgate.co.uk/Catalogues/cw040615/page022.htmlUdalo sie zrobic zrzut z ekranu ale nie da sie go zalczyc bo jest zbyt duza pojemnosc Edytowane 6 Czerwca 2015 przez Dascola 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #885 Napisano 6 Czerwca 2015 Pozycja 2348 nie ma jak skopiowac zdjecia wiec popatrz sam. http://gardinerhoulgate.co.uk/Catalogues/cw040615/page022.htmlUdalo sie zrobic zrzut z ekranu ale nie da sie go zalczyc bo jest zbyt duza pojemnosc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #886 Napisano 7 Czerwca 2015 2348.jpg Dziekuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #887 Napisano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Czy ktoś z szanownego koleżeństwa wie jak powinno wyglądać zwieńczenie takiego oto, przez przypadek nabytego, zegara? Wysokość skrzynki to 79cm, więc taki trochę karłowaty jest ów... Edytowane 21 Czerwca 2015 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klysek 32 #888 Napisano 22 Czerwca 2015 126xxx 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #889 Napisano 22 Czerwca 2015 Mam podobny problem jak Krzysztof ze zwieczeniem w moin GB. Numer zegara to 25xxxx Zegar kupilem 10 dni temu. Zaciekawilo mnie rozwiazanie zwiazane z biciem zegara.Zwroccie uwage gdzie znajduje sie (mloteczek bicia). Wskazowki zegarowe sa inne. Zachowala sie tylko godzinowa- ale nie mam kompletu. Korona i broda nie byly tez od kompletu wiec sie ich pozbylem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #890 Napisano 22 Czerwca 2015 ..... werk... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 120 #891 Napisano 22 Czerwca 2015 Obrazek z wystawy, foto tarant. http://zegarkiclub.pl/forum/topic/105999-i-wa%C5%82brzyska-wystawa-zegar%C3%B3w-%C5%9Bl%C4%85skich/page-3Mój to trochę starszy GB, ale brody wydają się zbliżone. Zastanawiałem się, czy aby ktoś nie przykleił gzymsu dolnej półki do góry nogami, ale teraz widzę, że tak miało być. Co do góry, to przyjrzałbym się deskom, czy nie było coś wtórnego doklejone. W kwestiio młotka montowanego na wieszaku, to był taki patent Beckera. Niezbyt długo funkcjonował, można spotkać linkowce z tym rozwiązaniem, ale sprężynowca to widzę pierwszy raz. 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzykon1 0 #892 Napisano 22 Czerwca 2015 Spotkałem się kilkakrotnie z takim biciem przy żyłkowym GB, jednak pierwszy raz widzę sprężynowego. Rozwiązanie o tyle ciekawe, że nie ma problemu z ustawieniem młoteczka.Na fotkach nie widać szuflady, możesz podać wymiary tych sanek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzykon1 0 #893 Napisano 22 Czerwca 2015 (edytowane) Obrazek z wystawy, foto tarant. http://zegarkiclub.pl/forum/topic/105999-i-wa%C5%82brzyska-wystawa-zegar%C3%B3w-%C5%9Bl%C4%85skich/page-3Mój to trochę starszy GB, ale brody wydają się zbliżone. Zastanawiałem się, czy aby ktoś nie przykleił gzymsu dolnej półki do góry nogami, ale teraz widzę, że tak miało być. Co do góry, to przyjrzałbym się deskom, czy nie było coś wtórnego doklejone. post-27317.jpg W kwestiio młotka montowanego na wieszaku, to był taki patent Beckera. Niezbyt długo funkcjonował, można spotkać linkowce z tym rozwiązaniem, ale sprężynowca to widzę pierwszy raz. widzę, że kolega opisał równolegle to samo spostrzeżenie co do rozwiązania tego bicia. Edytowane 22 Czerwca 2015 przez krzykon1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #894 Napisano 22 Czerwca 2015 Kopałem od wczoraj po fotkach z netu i właściwie wszystkie skrzynki, które znalazłem z takimi drzwiami (trochę tego jest) były montowane w skrzyniach ze zintegrowaną górką. Różne kształty, ale jako część skrzyni, a nie dodatkowa korona. Może miałem pecha, a może Wojtek ma rację sugerując wnikliwe przyglądnięcie się górze...Swoją drogą smaczny dwarfik. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #895 Napisano 23 Czerwca 2015 Wojtek, jak długa jest Twoja skrzynka? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #896 Napisano 23 Czerwca 2015 Spotkałem się kilkakrotnie z takim biciem przy żyłkowym GB, jednak pierwszy raz widzę sprężynowego. Rozwiązanie o tyle ciekawe, że nie ma problemu z ustawieniem młoteczka.Na fotkach nie widać szuflady, możesz podać wymiary tych sanek.Tak 11 cm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 120 #897 Napisano 25 Czerwca 2015 Wojtek, jak długa jest Twoja skrzynka? Drzwiczki maja 75,5 cm wysokości, natomiast cała skrzynia to ok. 95 cm (bez piętki, bo nie mam). 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #898 Napisano 27 Czerwca 2015 Czy dobrze licze ze to może być rok 1867 ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #899 Napisano 8 Lipca 2015 Nowy egzemplarz z kolekcji Gustava Beckera.Zwyczajny Budziol 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #900 Napisano 9 Lipca 2015 No i się wyjaśniło kto zgarnął tego Pirola. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach