graver 416 #2126 Napisano 13 Grudnia 2024 (edytowane) Cześć, no to trafił Ci się taki sam jak mój co robiłem i pokazywałem, czyli Gustav Becker Excelsior z 1910 roku. ma tak jak mój blaszkę na transporterku do kasowania luzu widełek Edytowane 13 Grudnia 2024 przez graver 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #2127 Napisano 22 Stycznia Pojawiają się ładne egzemplarze, tutaj ebay. Dla majętnych.P 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2279 #2128 Napisano 24 Stycznia Ciekawe jaki tam numer... bo nabite jest tak, jakby miał być 4-ro cyfrowy. Mam w archiwum 21724. Zwracam uwagę na wychylnik... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #2129 Napisano 24 Stycznia Wynika ,że 2179 rozłożony centralnie,a drążek w skrajnym prawym położeniu, co do skrzyni nie wypowiem się. Ułamana przeciwwaga na wskazówce minutowej, co często się zdarza. Aukcja aktualna dwa dni temu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3480 #2130 Napisano 24 Stycznia Tak na 99% obstawiam, że po 9 jest jeszcze jedna cyfra. 2 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #2131 Napisano 24 Stycznia (edytowane) Zegar jest z GB i wejdźcie na aukcję ebay, więcej fot jest, aktualnie 3700 zeta Edytowane 24 Stycznia przez kumite literówka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #2132 Napisano 24 Stycznia Szumu narobiłem, w opisie jest 21702. Warto czytać,a nie tylko oglądać. Przepraszam za zamieszanie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3480 #2133 Napisano 24 Stycznia Godzinę temu, kumite napisał(-a): Szumu narobiłem, w opisie jest 21702. Warto czytać,a nie tylko oglądać. Przepraszam za zamieszanie. Lepszy szum niż martwa cisza, a zegar ładny. 1 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #2134 Napisano 25 Stycznia Towarzystwo się postarzało , przeniosło w zamknięte kręgi, tematy przerobiło i dlatego coraz mniej ciekawe tematy na wierzchu forum. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #2135 Napisano 27 Stycznia Parę stron wcześniej szukałem skrzyni do mechanizmu chodzi nr 99998. Znalazłem, ale oskubana góra i coś trzeba tam dorobić, są różne wersje. Jak myślicie jaki kształt miała góra ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1785 #2136 Napisano 27 Stycznia Za parę godzin będę w domu, to popatrzę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Josza 101 #2137 Napisano 27 Stycznia Taką bym robił. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #2138 Napisano 28 Stycznia (edytowane) Chyba strzał w dychę. Ślady na to wskazują. Zawsze lubiłem spodki duże w zegarach, jak dorabiać, to można po fantazjować. Dziękuję. P ps. Bez dolnej centralnej półsterczyny, raczej brak miejsca. Edytowane 28 Stycznia przez kumite 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1785 #2139 Napisano 28 Stycznia OOoooo właśnie , to jest to. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #2140 Napisano 28 Stycznia Niestety trzeba poczekać na giełdę w Bytomiu, jak najtaniej tralki kupić, czy może wypatrzyć oryginały, spodki najlepiej . W necie drożyzna. Dzięki za wsparcie. P 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Josza 101 #2141 Napisano 28 Stycznia 18 godzin temu, kumite napisał(-a): ps. Bez dolnej centralnej półsterczyny, raczej brak miejsca. Może ten środkowy element był wyżej, ja śledztwo bym przeprowadził. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1785 #2142 Napisano 28 Stycznia 2 godziny temu, Josza napisał(-a): Może ten środkowy element był wyżej, ja śledztwo bym przeprowadził. Na pewno był wyżej , ale jak zabrakło listewek , to nie miał specjalnie czego się trzymać i odpadł . Pewnie później wklejono go niżej , by lepiej się trzymał , no i żeby lepiej wyglądało 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #2143 Napisano 29 Stycznia Pooglądałem, sprawdzę jeszcze kiedyś z kolegą fachowcem i pokazuję co widać. Wg mojej oceny tak jest w oryginale. Dzięki za dociekliwość. Pozdrawiam.P 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PRGreg 31 #2144 Napisano 30 Stycznia W dniu 27.01.2025 o 09:56, kumite napisał(-a): Parę stron wcześniej szukałem skrzyni do mechanizmu chodzi nr 99998. Znalazłem, ale oskubana góra i coś trzeba tam dorobić, są różne wersje. Jak myślicie jaki kształt miała góra ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #2145 Napisano 30 Stycznia Dzięki za przykład i jest ze sputnikami,nie ma dolnych sterczyn, czy były ? kolejny przykład,że środek korony. wygląda inaczej Pozdrawiam.P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PRGreg 31 #2146 Napisano 4 Lutego Ale zasada wykonywania zwieńczeń ego modelu skrzyń była bardzo podobna. Niezależnie czy robiła to manufaktura z Freiburga czy Resch Lenzkirch itp. To był dość popularny model skrzyni i stosowany przez ładnych kilkadziesiąt lat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1785 #2147 Napisano 25 Lutego Takiej tarczy jeszcze nie widziałem. Jak sądzę, to została ona, albo tylko jej środek, wymieniony. Mechanizm z jedną pieczęcią i nr. 933XXX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5939 #2148 Napisano 25 Lutego Czasami logo to nie naklejka/kalkomania? Taki dziwny kolor... 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1785 #2149 Napisano 25 Lutego Godzinę temu, mkl1 napisał(-a): Czasami logo to nie naklejka/kalkomania? Taki dziwny kolor... tego nie wiem , bo nie jest mój 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graver 416 #2150 Napisano 26 Lutego Powiększcie sobie a zobaczycie że to wycinanka z papieru 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach