Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Ale ja nie potępiam kolegi das.

Napisałem tylko, że ja bym się nie odważył... ;)

Tylko czy nie odwazylbys sie nosic czy pokazac? ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak przy okazji czemu wszyscy odradzają zakupu Omegi we Włoszech, bo często pojawia się opinią żeby tam nie kupować ale nikt nie pisze dlaczego ?

Bo to w większości oszuści! Wabi cię taki niską ceną, przelewasz mu pieniądze na konto.

Potem zwodzi ile może, a na koniec proponuje inny model w cenie,

za którą możesz sobie kupić u AD.

Proces zwrotu pieniędzy to kolejne kilka tygodni użerania się.

Edytowane przez destro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko czy nie odwazylbys sie nosic czy pokazac? ;-)

No coś Ty, jeszcze to podrobione logo wypaliłoby mi znamię na nadgarstku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coś Ty, jeszcze to podrobione logo wypaliłoby mi znamię na nadgarstku...

Ja sie nie odzywam, bo mam cos za uszami ;-).

Ogladam filmy z sieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyrzuciłem przez balkon, szczury zabrały, sumienie czyste, możemy wszyscy dzisiaj spokojnie zasnąć ;)

Edytowane przez das

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

Swoją drogą trochę nieładnie, że przysłali logowaną klamrę zamiast gładkiej. Winy Kolegi tu nie widzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyrzuciłem przez balkon, szczury zabrały, sumienie czyste, możemy wszyscy dzisiaj spokojnie zasnąć ;)

Ja widzialem wlasnie szczura jak popierdalal w takim pasku i mowil, ze oryginal. Przespij sie spokojnie i ustal wersje dla policji ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieźle po....ał, w 3 minuty z Warszawy do Krakowa... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyś znalazł podrobiony pasek Omegi tez byś uciekał. Nie zawinił, był w złym miejscu w złym czasie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem tutaj już oryginalny pasek mający osłodzić właścicielowi fakt posiadania fejka, ale takiego bubla zamocowanego do oryginalnej Omegi jeszcze nie.

Rada standardowa dla posiadaczy podróbek:

Na śmietnik z tym.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widzialem wlasnie szczura jak popierdalal w takim pasku i mowil, ze oryginal. Przespij sie spokojnie i ustal wersje dla policji ;-)

Nieźle po....ał, w 3 minuty z Warszawy do Krakowa... :)

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego Panowie tylko stal zakładajcie do omegi.

09772584372118955815.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-48316-0-36044300-1450127026_thumb.jpgNie oryginał[bransoleta] ale dobrze się nosi ;)

post-48316-0-00461300-1450126818_thumb.jpg

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

A ja bym takiego gumiaka spróbował cena od 34 zł do 46 zł. Wiadomo że to nie dedykowany pasek ale na wakacyjną przygodę w sam raz

post-56849-0-71667700-1450127328_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I się wydało że ze Śląska jesteś :o

Oryginalny, or not?

Born and raised!;)

PS a gumiak bez wyprofilowania 'do koperty' bedzie słaby

Edytowane przez robertn

instagram.com/average_watch_enjoyer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Faktycznie prosty profil paska nie za dobrze może wyglądać, ale za takie pieniądze to bym założył tym bardziej że, paski wakacyjne mają to do siebie, iź po sezonie przeważnie lądują w koszu albo szufladzie. A w moim przypadku i tak wszystkie zegarki wracały na bransolety :) Popieram stwierdzenie że stal najlepsza (szczególnie jak jest dobrze wyprofilowana i ładnie się układa)

Edytowane przez raphael1215

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ladnie przyhakerzyli koledzy z Chin. Tez szukam tanszego zamiennika, tylko czarnego i najlepsze co widzialem to ebay z USA za 35 dolarow. Patrzac po jakosci to mozliwe ze od henka sprowadzaja i dalej przesylaja :D Guma Omegi, jak dobraby nie byla, jest bardzo droga. Nie znam dokladnej ceny z Polski, w butiku w UK chca od 175 funtow wzwyz.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja stanę w obronie kolegi das.Przecież to tylko kawałek gumy i pasek,który w przeciwieństwie do bransolety zmieniać się powinno często niczym szczoteczkę do zębów ze względów higienicznych.Mnie osobiście też serce by zabolało za kawałek gumy tyle biletów NBP położyć mimo szacunku i uwielbienia do Omegi.Najważniejszy jest zegarek.Przecież to forum miłośników zegarków nie pasków:)Taka moja mała dygresja przed wrzuceniem na stos kolegi das.

Absolutnie się z Tobą nie zgadzam. To nie chodzi o to czy to jest kawałek gumy, bransoleta, zegarek, spodnie czy płyty, filmy. Chodzi o to, że to jest podróbka i to dyskryminuje każdego, który próbuje usprawiedliwić ich używanie lub akceptuje ich używanie. Stosowanie innych tańszych produktów, innych firm to indywidualna sprawa, ale nie identyfikujących i podszywających się pod oryginalne. Nie próbujcie na tym forum usprawiedliwiać czy też bagatelizować kwestię podróbek. IMHO

Edytowane przez zasadas

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Bo jak mawiał Konfucjusz: „Lepszy diament ze skazą niż zwykłe szkiełko bez niej” :) dlatego wolał bym założyć uniwersalną gumę Horido za 46 zł mimo że nie ma profilu (to jest ta skaza) niż kupować podróbki za 2 krotnie większą cenę (to jest to szkiełko). A definicją zamiennika jest to jak kupuje pasek Hirsch, Pattini, Horido itp i zakładam go w miejsce zużytego oryginału.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega das kupił tą gumę nieświadomie, aczkolwiek niefortunnie sie nią pochwalił.

Podobno teraz gryzą ją szczury, dobrze jej tak ;-)

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Wywołany do tablicy Hirsch pure

post-56849-0-53468100-1450134189_thumb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla samej dyskusji warto było kupic i sie chwalić! Ostatni raz tak dobrze mi sie czytało ten wątek jak pokazałem rysy na zapięciu :) A podsumowując, chciałem gumę na chwile na lato jak ręka puchnie, zamówiłem świadomie ale miał być zamiennik bo oryginalna niestety moim zdaniem zbyt droga. Przyszło to co pokazałem, reszta jest historia której nikt już nam nie zabierze :) dobranoc wszystkim, jutro możemy śmiało wrócić do tematu mogę załączyć zdjęcie opakowania w którym przyszły gumy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Ok to może bardziej obrazowo i drastycznie bo nikt chyba tej kwestii na tym forum nie poruszył przy temacie podróbek. (Pomijając kwestie prawne mówiące o podrabianiu, pomijając używanie zastrzeżonych znaków towarowych przez tych co produkują podróbki i wiele innych kwestii) Prawdopodobnie te paski są produkowane w krajach gdzie jest najtańsza siła robocza. Prawdopodobnie te paski są produkowane w krajach gdzie o bhp i prawach człowieka nikt nie słyszał. Prawdopodobnie osoba która wyprodukowała ten pasek zarabia 10 groszy miesięcznie. Prawdopodobnie teraz ta osoba zwija się w agonicznym bólu bo żeby wyżywić rodzinę wdychała toksyczne opary pracując ponad ludzkie siły 16 godzin dziennie 7 dni w tygodniu. Prawdopodobnie osobą która wykonała ten pasek jest dziecko zmuszane biciem i głodem do pracy. Gratuluję dzięki temu prawdopodobnie kupując podróbkę mamy najbardziej zaj...są rzecz na miescie ! Nie no weźmy się nie krępujmy, nośmy podróby z dumą chwalmy się nimi wszystkim !

post-56849-0-90430400-1450138299_thumb.jpg

Dziękujemy i życzymy spokojnej nocy. Kolejny raz nasz pracodawca upewnił się, że warto dalej produkować tanie podróbki..... taka mała laurka na dobranoc od dzieci, które prawdopodobnie produkują podróbki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok to może bardziej obrazowo i drastycznie bo nikt chyba tej kwestii na tym forum nie poruszył przy temacie podróbek. (Pomijając kwestie prawne mówiące o podrabianiu, pomijając używanie zastrzeżonych znaków towarowych przez tych co produkują podróbki i wiele innych kwestii) Prawdopodobnie te paski są produkowane w krajach gdzie jest najtańsza siła robocza. Prawdopodobnie te paski są produkowane w krajach gdzie o bhp i prawach człowieka nikt nie słyszał. Prawdopodobnie osoba która wyprodukowała ten pasek zarabia 10 groszy miesięcznie. Prawdopodobnie teraz ta osoba zwija się w agonicznym bólu bo żeby wyżywić rodzinę wdychała toksyczne opary pracując ponad ludzkie siły 16 godzin dziennie 7 dni w tygodniu. Prawdopodobnie osobą która wykonała ten pasek jest dziecko zmuszane biciem i głodem do pracy. Gratuluję dzięki temu prawdopodobnie masz najbardziej zaj...sty pasek na wakacyjny lans ! Nie no weź nie krępuj się, noś go z dumą chwal się pokazuj wszystkim !

Poczułeś się lepiej? :(

My tu, na forum jesteśmy kolegami,i jak ktoś się pomyli, czy popełni błąd -rozmawiamy, nie drwimy, takich nam nie potrzeba...

Anderstend?

P.S A te fotografie dołącz do prezentu dziecku na pierwszą komunię...[do maczety :D-jesteś z Krakowa ] śmieszne , nie? :lol:  :lol: .

Traktuj mój wpis jako ostrzeżenie moderatorskie.

Tymczasem potraktujemy Twój wpis jako zatrucie....smogiem :D

I jak? Fajnie łacha drzeć z kogoś?

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Kolega, który kupił podróbkę sam pisze, ze kupił ją świadomie. Pomijając fakt że na zamieszczonych zdjęciach gołym okiem widać zamazane napisy firmowe. I że większość jest świadoma tego ze Ali.. oferuje podróbki. Tak ulżyło mi bo kupując towary nie oryginalne wspieramy czarny rynek i sami go napędzamy. Ostrzeżenie ? bardzo chętnie tylko za co ? Za uświadomienie części nie świadomej ze czarny rynek często ma drugie dno w postaci łamania praw człowieka itp. Może trochę przesadziłem z sadystyczną ironią jeśli tak to przepraszam ale to było słuszne działanie mające szokować i zmuszać do myślenia. Ale ok edytuje ten post tak żeby nie było personalnie a ogólnie.

P.S z dzieckiem to nie trafiłeś. Po pierwsze wiek nie ten bo na dopiero 8 miesięcy a po drugie to nie kupię mu takiego prezentu bo nie będzie miał go do czego wziąć. Ponieważ urodził się bez rąk.

P.S 2 jestem świadomy co to jest podróbka i nigdy podróbki nie kupiłem, ale szczerze. ? To argumenty przytaczane na forum w temacie podróbek mnie nie przekonują i w ogóle do mnie nie trafiają dlatego postanowiłem przyłożyć z grubej rury. Wszyscy niby wiedzą o podróbkach wszyscy o tym głośno mówią że to jest "be" ale dalej niektórzy uparcie szukają alternatywy i nazywają to zamiennikami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi