Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie taka nagroda pocieszenia. Zegarek mam już od jakiegoś czasu i zbiera u mnie bardzo negatywne oceny. Bransoleta depiluje lepiej niz niejeden depilator a zegarek robi +7 s w ciagu pierszej doby od ustawienia a potem przez dwa tygodnie ani sekundy więcej ani mnie.

Ale co jest nie tak? Skoro ani sekundy nie robi to zle? To normalne ze pierwsze doby mógł coś odejść od certyfikatu. Certyfikat to nie 0. W mojej PO luma jest super. Jak w każdej Omedze. Zawsze spokojnie mogę odczytać s nocy godzine. Ale oczywiście zależy jak ją naświetlisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest więcej niż dwukolorowa. Z tylu jest srebrno żółta. Boki są zielone. Fajny zegarek.

PS. serio?....

Serio. Nie wiem jaki to model, gdzie bezel jest czarny, tarcza granatowa, a tło datownika znów czarne.

Tarcza jest jednolita. Na zdjeciu to pseudo gra swiatel.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Wiem, że jednolita. Ale czarna czy granatowa?

Edytowane przez Fenix1974

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarna. Ceramika w różnych warunkach oświetlanie wpada w fajne odcienie i producent chciał zasygnalizować, że to nie jest nudny czarny zegarek.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarna. Ceramika w różnych warunkach oświetlanie wpada w fajne odcienie i producent chciał zasygnalizować, że to nie jest nudny czarny zegarek.

Dziękuję za konkret :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejdź do dowolnego dealera Omegi, ten model jest zawsze dostępny od ręki, albo ostatecznie obejrzyj sobie na YT, jak zegarek wyglada, albo raczej jak się w rożnym świetle zachowuje kolor tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejdź do dowolnego dealera Omegi, ten model jest zawsze dostępny od ręki, albo ostatecznie obejrzyj sobie na YT, jak zegarek wyglada, albo raczej jak się w rożnym świetle zachowuje kolor tarczy.

No koniecznie :) Muszę poszukać w swojej okolicy. Dzięki za radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

posiadam omege chrono-quartz (patrz foto). .......

U mnie taka nagroda pocieszenia. Zegarek mam już od jakiegoś czasu i zbiera u mnie bardzo negatywne oceny. Bransoleta depiluje lepiej niz niejeden depilator a zegarek robi +7 s w ciagu pierszej doby od ustawienia a potem przez dwa tygodnie ani sekundy więcej ani mnie.

Luma świeci bardzo krótko maks 10 min. To moja piersza Omega wiec nie mam porównania ale wcześniejsze zegarków, które miałem świeciły znacznie dłużej. Moze tylko się czepiam ale oczekiwania były większe.

Kupiłeś zegarek nieodpowiedni dla siebie, jeśli nie spełnia pokładanych w nim  oczekiwań., bo to wcale udany model, i jak piszesz z niebywałą (in plus) precyzją chodu, sprzedaj.

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłeś zegarek nieodpowiedni dla siebie, jeśli nie spełnia pokładanych w nim  oczekiwań., bo to wcale udany model, i jak piszesz z niebywałą (in plus) precyzją chodu, sprzedaj.

Ja też myślę, że powinien go sprzedać. Tanio, skoro taki kiepski. Uzytkownikowi Master Yoda - no, w najgorszym razie temu...no...Lincoln Six Echo... ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też myślę, że powinien go sprzedać. Tanio, skoro taki kiepski. Uzytkownikowi Master Yoda - no, w najgorszym razie temu...no...Lincoln Six Echo... ;)

Ja bym się zamienił na swoją PO 8500 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luma świeci bardzo krótko maks 10 min. To moja piersza Omega wiec nie mam porównania ale wcześniejsze zegarków, które miałem świeciły znacznie dłużej. Moze tylko się czepiam ale oczekiwania były większe.

Wątpię żeby luma była gorsza niż w poprzedniej wersji a moja PO 2500 i SMP 300 2254.50 nawet bez naświetlenia są czytelne przez całą noc. Fakt że inensywność świecenia spada ale jest więcej niż wystarczająca. SMPc trochę gorzej bo szkieletowe wskazówki mają mniej masy świecącej.

@Fenix1974, czarna SMPc ma czarną tarczę i okno daty, to bezel jest wyraźnie inny i wpada nieco w szarość.

Edytowane przez Bugs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie nieodpowiedni ale za błędy młodości trzeba płacić :) nie mam doświadczenia ani wiedzy jak Panowie tutaj na forum więc muszę szukać co jest odpowiednie dla mnie. Z tymi +7 s pierwszej doby trochę się przejąłem bo każdy tutaj sie chwali ze jego zegarek robi +/- 2 s a Rolex nawet na 0 wychodzi. Nauka napewno będzie kosztowna bo zegarki to drogie kochanki.

Ps. Trochę wyrozumiałości dla młodego. Powienienem sprecyzować, że to moja pierwsza nowa Omega i pierwszy zegarek z tej półki cenowej.

Co do lumy. U mnie dzisiaj słonecznie a zegarek spędził dużo czasu na słońcu i w ciemnym pomieszczeniu nie da się odczytać godziny.

Chyba musimy się dotrzeć ja i moja Omega.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do lumy. U mnie dzisiaj słonecznie a zegarek spędził dużo czasu na słońcu i w ciemnym pomieszczeniu nie da się odczytać godziny.

Trudno mi w to uwierzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba musimy się dotrzeć ja i moja Omega.

Szczerze - albo masz coś ze wzrokiem albo to nie jest oryginalna Omega. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno mi w to uwierzyć.

Mnie również. Żeby odczytać godzinę nie muszę jakoś specjalnie długo naświetlać wskazówek i indeksów (mowa o SMPc). Są zegarki z lepszą lumą ale jednak to minimum dla spokojnego odczytania godziny jest moim zdaniem spełnione. Nie wiem dlaczego u Ciebie jest z tym tak kiepsko :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie. Gdzie kupowałeś ten zegarek? I czy miałeś wcześniej zagarek ze wskazówkami pokrytymi substancją fotoluminescencyjną? Bo jeśli tak, to powinieneś wiedzieć na jakiej zasadzie to działa. Przecież żaden zegarek nie będzie Ci pół nocy świecił z mocą taką jak bezpośrednio po naświetleniu. Edytowane przez mkrk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie również. Żeby odczytać godzinę nie muszę jakoś specjalnie długo naświetlać wskazówek i indeksów (mowa o SMPc). Są zegarki z lepszą lumą ale jednak to minimum dla spokojnego odczytania godziny jest moim zdaniem spełnione. Nie wiem dlaczego u Ciebie jest z tym tak kiepsko :-)

A akurat SMPc takiej rewelacyjnej lumy nie ma, PO ma lepszą bo więcej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie. Ja mam 300M z falami i w ciemnym pomieszczeniu nigdy nie było problemu z odczytem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się, dlatego napisałem że są lepsze ale problemu z odczytem nie zanotowałem :)

A przy okazji, chce się upewnić. Bransoleta od Speedmastera która pasuje do SMPc to: 1610/930 ? Ona się zwęża w kierunku zapięcia?

Edytowane przez dawca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A przy okazji, chce się upewnić. Bransoleta od Speedmastera która pasuje do SMPc to: 1610/930 ? Ona się zwęża w kierunku zapięcia?

To nie jest od Speedmastera tylko starszych SMP np 2254.50, numer się zgadza. Tak, zwęża się i ma długie, wygodne zapięcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest od Speedmastera tylko starszych SMP np 2254.50, numer się zgadza. Tak, zwęża się i ma długie, wygodne zapięcie.

Ooo, jakoś byłem przekonany, że ona jest od Speed - yego :) Dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie. Gdzie kupowałeś ten zegarek? I czy miałeś wcześniej zagarek ze wskazówkami pokrytymi substancją fotoluminescencyjną? Bo jeśli tak, to powinieneś wiedzieć na jakiej zasadzie to działa. Przecież żaden zegarek nie będzie Ci pół nocy świecił z mocą taką jak bezpośrednio po naświetleniu.

Zegarek jest od AD Omegi w Oslo. Jak ktoś wybiera sie do Norwegii chętnie podam adres. Świetna obsługa, duży wybór (Omega, Rolex, Breitling, Tudor, Tag Heuer, IWC itd) Tak wiem jak to działa i poprzednie zegarki świeciły dłużej. Np Aquaracer świecił słabiej ale dłużej i mogłem odczytać godzinę nawet w srodku nocy.

Czyli o te +7 s pierszej doby nie mam się co martwić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli o te +7 s pierszej doby nie mam się co martwić ?

Nie, zegarek zacznie być stabilny dopiero po kilkunastu dniach i najlepiej żeby był cały czas w pełni nakręcony - czyli nosząc go codziennie krótko możesz mieć problemy z dokładnością, w automacie to normalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem jedno zegarkowcem w porywach dwu także zegarek mam cały czas na ręce od 7 do 22. Praca, obowiązki domowe, spacery, bieganie wiec cały dzień w ruchu . Starczy mu tyle?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie tak, możesz go kiedyś odłożyć i zobaczyć jak długo będzie chodził. Po takich czynnościach to powinien być wystarczająco nakręcony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi