Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Weekend zaczynam z Omega!

IMG_6764.thumb.JPG.23f521d23f0db31ac3772db6c013e857.JPG

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Lynx27 napisał(-a):

Na swoją obronę dodam, że jestem sentymentalny i lubię wracać do rzeczy które miałem… 3 razy sprzedawałem merca i 3 razy wracałem potem do tego samego modelu.. nudziarstwo, romantyzm, sentymentalizm, jak zwał tak zwał 😁 

miłego wieczoru! 

Ooo, czyli widzę, że nie jestem sam taki popiii... :D Witam w klubie.

Niektórzy nasi koledzy twierdzą, że to jest "co najmniej mocno dziwne" i nie rozumieją, że można coś sprzedać i później odkupić, raz, dwa lub nawet kilka razy.

300 czy Moon będzie?

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie. Mam okazję kupić ten oto zegarek za 24k nówkę sztukę . Podoba mi się cholernie . Jakieś opinie ? Bardzo proszę podzielić się wiedzą. 
OMEGA De Ville Trésor Power Reserve

562ACDA0-0DA7-43B9-B97A-A89DB1461026.jpeg

Edytowane przez Krzysztof_uk
zmiana nazwy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba ta nazwa prawidłowa to

44 minuty temu, Krzysztof_uk napisał(-a):

Panowie. Mam okazję kupić ten oto zegarek za 24k nówkę sztukę . Podoba mi się cholernie . Jakieś opinie ? Bardzo proszę podzielić się wiedzą. 
OMEGA De Ville Trésor Automatic

Chyba Omega De Ville Trésor Power Reserve. Cena dobra, jak za nówex sztukę :)

Edytowane przez piotralski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, piotralski napisał(-a):

Chyba ta nazwa prawidłowa to

Chyba Omega De Ville Trésor Power Reserve

Zgadza się. Jakaś opinia ,przemylenia ? Dzięki. 

literówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Krzysztof_uk napisał(-a):

Tutaj masz ten zegarek na moim 18cm nadgrarstku w 4K :)

Jest piękny, nie ma o czym dyskutować. I jeden z niewielu Tresorów, który jest czytelny (jak zobaczysz inne Tresory na moim kanale to zauważysz, że często wskazówki  giną na tle tarczy).

Prześliczny mechanizm ręcznie nakręcany, bardzo ładnie układa się na nadgarstku. Jeśli się podoba to nie zastanawiaj się.

Pasek od nowości dość sztywny (nawet widać to na filmie, że koperta na pasku trochę od nadgarstka odstaje), ale bazując na moich doświadczeniach z aligatorami od Omegi - po paru dniach się ułoży i będzie dobrze.

Edytowane przez Butik

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Butik napisał(-a):

Tutaj masz ten zegarek na moim 18cm nadgrarstku. Jest piękny, nie ma o czym dyskutować. I jeden z niewielu Tresorów, który jest czytelny (jak zobaczysz inne Tresory na moim kanale to zauważysz, że często wskazówki  giną na tle tarczy).

Prześliczny mechanizm ręcznie nakręcany, bardzo ładnie układa się na nadgarstku. Jeśli się podoba to nie zastanawiaj się.

Pasek od nowości dość sztywny (nawet widać to na filmie, że koperta na pasku trochę od nadgarstka odstaje), ale bazując na moich doświadczeniach z aligatorami od Omegi - po paru dniach się ułoży i będzie dobrze.

dzieki , a jeszcze dodam ten. jakieś 1700zl taniej i tez mi się podoba. Jakieś doświadczenie z tym modelem ,który  ładniejszy wg was? 

spacer.png

edycja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Krzysztof_uk napisał(-a):

Ta subtarcza z rezerwą chodu umieszczona na godzinie 12-tej to takie oko cyklopa. Wg mnie psuje obraz całości. 

Godzinę temu, Krzysztof_uk napisał(-a):

dzieki , a jeszcze dodam ten. jakieś 1700zl taniej i tez mi się podoba. Jakieś doświadczenie z tym modelem ,który  ładniejszy wg was? 

spacer.png

Tu wszystko pasuje stylistycznie. Uwagę mam do koloru tarczy, w sztucznym oświetleniu oraz w mroku będzie kłopot z odczytem wskazań. 

Bardzo fajny kształt koperty, która dobrze układa się na nadgarstku.

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD

Który ładniejszy wg nas? Kup taki, który Tobie się najbardziej podoba i nie patrz na $$. O poradach odnośnie gustu i zaoszczędzonej kasie szybko zapomnisz jak spojrzysz na niego i stwierdzisz ze to jednak nie to... Przymiarka przez zakupem obowiązkowa bo na żywo wiele zegarków rozczarowuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by to były moje klimaty, to brał bym ten pierwszy, ale tak jak powiedział Kolega PICAD bierz ten co się Tobie podoba, a jak masz wątpliwość który, to bierz oba :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, Krzysztof_uk napisał(-a):

spacer.png

Będzie tak samo słabo czytelny jak ten

i ten

Tak jak koledzy mówili - wybierz to co się Tobie podoba, nie patrz na innych. Moje paskowe eksperymenty są tu wyśmiewane, co nie znaczy że przestanę eksperymentować i nosić to co się mnie podoba.

Pytaj śmiało o sprawy obiektywne, ale w kwestii gustu ufaj tylko i wyłącznie sobie, bez przejmowania się innymi.

Edytowane przez Butik

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Butik napisał(-a):

Będzie tak samo słabo czytelny jak ten

i ten

Tak jak komedzy mowili - wybierz to co się Tobie podoba, nie patrz na innych. Moje bo paskowe eksperymentybsą tu wyśmiewane, co nie znaczy że przestanę eksperymentować i nosić to co się mnie podoba.

Pytaj śmiało o sorawy obiektywne, ale w kwestii gustu ufaj tylko i wyłàcznie sobie, bez przejmowania się innymi.

Ok. Dzięki za podpowiedzi. Rzeczywiście czarny wygląda słabo w sztucznym świetle. Dzięki.

2 minuty temu, Butik napisał(-a):

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Krzysztof_uk napisał(-a):

Popatrz na czytelność. Stalowe wskazówki bez wypełnienia lumą oraz ciemna tarcza to przepis na rozczarowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Krzysztof_uk napisał(-a):

Trésor to świetny zegarek. Bierz ten, który Ci się podoba i nie patrz na czytelność itd.

P.s. Też mam swój typ😉

Edytowane przez Kurzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety Omega w linii Tresor zupełnie się  pogubiła w kwestii ciemnych tarcz. Nie dość, że czasami wyglądają dziwnie to jeszcze z czytelnością słabo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, desmo napisał(-a):

Niestety Omega w linii Tresor zupełnie się  pogubiła w kwestii ciemnych tarcz. Nie dość, że czasami wyglądają dziwnie to jeszcze z czytelnością słabo.

Mnie nowa linia też nie ujmuje. Co do czytelności, drugi plan w tym typie zegarka.

Edytowane przez Kurzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Kurzy napisał(-a):

Co do czytelności, drugi plan w tym typie zegarka.

No tak - bo przeciez zegarek nie musi byc czytelny - nie po to sie go projektuje 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, artme napisał(-a):

No tak - bo przeciez zegarek nie musi byc czytelny - nie po to sie go projektuje 😂

Jest wystarczająco dużo czytelnych i czytelniejszych😉 Nie róbmy z tego najważniejszego kryterium, bo Casio będzie lepsiejsze.

Edytowane przez Kurzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Kurzy napisał(-a):

Jest wystarczająco dużo czytelnych i czytelniejszych😉

Czyli jednak komus sie udaje 🤔

Popatrz na Mosera jakie maja piekne ciemne tarcze, brak lumy etc., a jak bardzo sa czytelne 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, artme napisał(-a):

Czyli jednak komus sie udaje 🤔

Popatrz na Mosera jakie maja piekne ciemne tarcze, brak lumy etc., a jak bardzo sa czytelne 😎

Nie wszystkie i nie dla każdego😉

P.s. Daytona czarna i biała. Obie super. Pytanie, każdy powinien wybrać białą, bo czytelniejsza?

Edytowane przez Kurzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Kurzy napisał(-a):

P.s. Daytona czarna i biała. Obie super. Pytanie, każdy powinien wybrać białą, bo czytelniejsza?

Tutaj niestety troche jak z Tresorem... 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, artme napisał(-a):

Tutaj niestety troche jak z Tresorem... 😂

😉 właśnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny ten Tresor z niebieską tarczą, ale rzeczywiście wskazówki, to widoczne pod odpowiednim kątem, czarnym jeszcze gorzej. Trochę hardkor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi