Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, wojtek91 napisał(-a):

Tak patrząc na moją AT i piekną Constellation kolegi @Mateusz. zapytam czy nie myślałeś o Globemaster? Czy już miałeś? 🤔

@wojtek91 A dziękuję! 🙂

Myślałem i przymierzałem w butiku Globemastera nie raz i nie dwa. To temat złożony: od koloru samej tarczy, przez bezel (tu bardziej wariant złoty) aż po klasyczny dylemat: bransoleta kontra pasek. Co do zasady jestem po stronie bransolet, natomiast ta jest dla mnie - mówiąc wprost - kompletnie niedopasowana do charakteru tego zegarka i nie realizuje jego potencjału. Sama bransoleta jest świetna, ale zwyczajnie nie gra mi ona z zegarkiem. Globemaster zatem dalej pozostaje na liście, ale jest jeszcze kilka innych, które mają wyższy priorytet w realizacji. 🙂

Godzinę temu, tommly napisał(-a):

Globe’a nie miałem.
Zastanawiałem się nad Konstelacją Mateusza, bo to chyba jego zegarek wisiał na bazarku. Tylko, że po 3 podejściach do rozmiaru vintage 35mm już kolejnego „raczej” nie planuję, a przynajmniej w najbliższym czasie ;)
Cały czas się jeszcze waham, a że właśnie wracam do domu, więc wkrótce „będę musiał” podjąć męską decyzję :D

@tommly Też tak myślałem, ale przekonałem się do tego rozmiaru zdecydowanie, z tym że już za pierwszym razem. Na tyle, że to nie jedna moja Connie w kolekcji. 😉

Zachęcam również wszystkich do zapoznania się z drogą G.Genty i historią modelu Constellation. 

Edytowane przez Mateusz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, wojtek91 napisał(-a):

Jak Ci się użytkuje gumę? Trochę mnie boli wydanie na nią ponad 3k

Noszę ja codzienne od 1,5 roku i nie zauważyłem śladów zużycia. Mega przyjemna w dotyku, elastyczna, uniwersalna,  u mnie sprawdziła się zimą i latem. Bardzo wygodne, intuicyjne zapięcie, nadaje lekkości bo cały zestaw waży 106 gram. Jak widzisz, jestem fanem 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Mateusz. napisał(-a):

Myślałem i przymierzałem w butiku Globemastera nie raz i nie dwa. To temat złożony: od koloru samej tarczy, przez bezel (tu bardziej wariant złoty) aż po klasyczny dylemat: bransoleta kontra pasek. Co do zasady jestem po stronie bransolet, natomiast ta jest dla mnie - mówiąc wprost - kompletnie niedopasowana do charakteru tego zegarka i nie realizuje jego potencjału. Sama bransoleta jest świetna, ale zwyczajnie nie gra mi ona z zegarkiem. Globemaster zatem dalej pozostaje na liście, ale jest jeszcze kilka innych, które mają wyższy priorytet w realizacji. 🙂

Mam dokładnie te same przemyślenia odnośnie bransolety. Co więcej bransoleta, która jest w Globe już bardziej by mi pasowała do AT, a ta od AT do Globe, ale żadna z nich nie jest idealna. Co więcej, nie wiem czemu, ale ta od Globe na myśl przwodzi mi bransę od starszych ref PO. I mnie pewnie padłoby na niebieską na bransolecie, ale póki co cieszę się nową dla mnie AT, dokładnie w takiej konfiguracji. 

Connie C-shape są świetne, miałem chyba dwie, w tym jedną z lnianą tarczą. Jedynym minusem jest fakt, że na późniejszym etapie produkcji przerzucono się na mechanizmy cal 10xx. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wojtek91 dokładnie tak, mam PO na tej bransolecie i jej design kompletnie nie pasuje mi do Globemastera. Teraz już wiesz dlaczego Constellation. 🤭 Tu fabrycznie były dwa typy bransolet - bardziej popularna - 1040/518 (brick) oraz te ze zdjęcia - 1172/515. Jedna i druga, w mojej opinii, wygląda całkiem elegancko i komponuje się z zegarkiem. 
Jeśli chodzi o mechanizmy, to wszystkie Connie mam na 564 i potwierdzam dobre opinie - na przestrzeni lat nic złego się z nimi nie dzieje. 
IMG_4688.webp

Edytowane przez Mateusz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Mateusz. napisał(-a):

Co do zasady jestem po stronie bransolet, natomiast ta jest dla mnie - mówiąc wprost - kompletnie niedopasowana do charakteru tego zegarka i nie realizuje jego potencjału. Sama bransoleta jest świetna, ale zwyczajnie nie gra mi ona z zegarkiem. Globemaster zatem dalej pozostaje na liście, ale jest jeszcze kilka innych, które mają wyższy priorytet w realizacji. 🙂

Bardzo trafne uwagi. Również w przypadku Constellation C-shape uważam, że na pasku wyglądałaby jeszcze lepiej. 

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, Mateusz. napisał(-a):

@wojtek91 dokładnie tak, mam PO na tej bransolecie i jej design kompletnie nie pasuje mi do Globemastera. Teraz już wiesz dlaczego Constellation. 🤭 Tu fabrycznie były dwa typy bransolet - bardziej popularna - 1040/518 (brick) oraz te ze zdjęcia - 1172/515. Jedna i druga, w mojej opinii, wygląda całkiem elegancko i komponuje się z zegarkiem. 
Jeśli chodzi o mechanizmy, to wszystkie Connie mam na 564 i potwierdzam dobre opinie - na przestrzeni lat nic złego się z nimi nie dzieje. 
IMG_4688.webp

Obie bransolety pasują mi co Connie i rzeczywiście równie dobrze wygląda ona na pasku. Sam model natomiast bardziej kojarzę właśnie z tą drugą, ciegiełkową. 

Ja w tym momencie mam tylko jedną Connie, ale w całkiem innej kopercie. Mechanizm za to się zgadza, tyle że bez daty 😉

DSC02987.jpg

Edytowane przez wojtek91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, abir napisał(-a):

w świątecznym klimacie🎁

N72A3810.thumb.jpg.b29d165f91d3f54bf4e8a2ad9b0f3939.jpg

N72A3793.thumb.jpg.9dd6950b121487d7b1e758cfb9c9b897.jpg

Gratuluję Rafał 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, rafi napisał(-a):

IMG_0592.jpeg

Piękna tarcza bez fal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gratuluję Rafał
Dziękuję. Małżonka pozytywnie zaskoczona prezentem

Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli komuś umknął temat klubowych kalendarzy to informuję, że klubowe kalendarze jeszcze są.  Mamy wersje biurkową i ścienną. Zachęcam do nabywania :)

W kalendarzach są zdjęcia klubowych kolegów. W wersji ściennej kalendarza karty kilku miesięcy zdobią zegarki marki Omega np. styczeń ☺️ Chcecie wiedzieć jakie jeszcze karty zdobią zegarki Omega? Zachęcam do zakupu ☺️

Kalendarze śmiało można zamawiać.

Lista zapisów tutaj: https://zegarkiclub.pl/forum/topic/220941-kalendarz-klubowy-2026-zapisy/?do=findComment&comment=3632011

Link do klubowego sklepu, gdzie kalendarze można nabyć:  https://zegarkiclub.pl/forum/store/category/2-kalendarze-klubowe/

Adres e-mail na który należy wysłać dane do wysyłki kalendarza (numer paczkomatu i numer telefonu lub adres pocztowy) [email protected]

IMG_0248.thumb.jpeg.ca71406f117482756bb4f6608324b739.jpeg

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi