Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Zalezy jak nowych. O ile nic nie zmienili od zeszłego roku to nie zawierają tego czerwonego. 

edit: aa w zasadzie to możecie mieć rację

Edytowane przez meinard

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po, rekordowych dla mnie, ponad dwóch miesiącach jednozegarkowania z moonwatchem w końcu założyłem coś innego.

1000017387.thumb.jpeg.0ea35e079bf6274cc76748e677d0b902.jpeg

Ponadto będąc w Pradze zaglądnąłem do butiku Omegi z zamiarem przymiarki nowej Observatory. Niestety, jeszcze brak na stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.05.2026 o 23:14, Darecki napisał(-a):

A u mnie 13 tydzień serwisu. To nie jest normalne, 27 dni temu informowali mnie, że brakuje części do tego nietypowego werku (2500) 😁 Prawie miesiąc oczekiwania na ściągnięcie ze Szwajcarii jakiś trybików... i końca nie widać. Postrzeganie marki w moim oczach to już nie jest zniesmaczenie, potrafili mi ją skutecznie obrzydzić.

Nie piszę tego, żeby Cię drażnić, ale to raczej typowa sytuacja jeśli idzie o serwis, tzn. żegnasz się z zegarkiem na kilka miesięcy. Na podstawie własnego doświadczenia, mogę napisać, że z microbrandy wykonują serwis dość sprawnie, w dużych firmach zajmuje to 3-5 miesięcy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, meinard napisał(-a):

Zalezy jak nowych. O ile nic nie zmienili od zeszłego roku to nie zawierają tego czerwonego. 

Sprawdzę w wolnej chwili, jak z AT z 2024, ale do 300-tki w 2025 na bank pudełko dostawałem.

Pewnie zależy, jak sprzedawca dysponował pudełkami do wydań zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 27.05.2026 o 12:01, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Złego słowa o serwisie Omegi powiedzieć nie można. Kruk z Rolexem może się od nich uczyć. Fajne etui Omega dostałem a nie te badziewne serwisowe jak w Rolexie emoji14.png

b6ddbe501d38a8400201c8b58302a769.jpg

Wysłałem ostatnio do nich Railmastera, ponieważ jak dla mnie, cięzko chodzi koronka. Rzeczywiście przysyłają takie etui wraz z wynikami odchyłek i szczelności, co się chwali. Podobno presmarowali koronkę lecz przyznam że nie widzę różnicy... Zachęcali mnie abym za rok odesłał ją na badanie szczelności (za darmo). Coś czuję że za rok trzeba będzie zrobić przegląd "płatny serwis" na tą koronkę, ponieważ mija teraz gwarancja :D  

Czy Wy też macie wrażenie że koronka cięzko chodzi w CAL  8806  czy 8800  ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 5/29/2026 at 3:15 PM, nav said:

Nie piszę tego, żeby Cię drażnić, ale to raczej typowa sytuacja jeśli idzie o serwis, tzn. żegnasz się z zegarkiem na kilka miesięcy. Na podstawie własnego doświadczenia, mogę napisać, że z microbrandy wykonują serwis dość sprawnie, w dużych firmach zajmuje to 3-5 miesięcy...

Nie wiem czy “typowe”. Co człowiek to inna historia. Ja serwisowałem swoje 300M jakieś dwa lata temu w Warszawie (oddałem w butiku, pojechała do serwisu na Marynarską) i nie miałem zegarka niecałe 3 tygodnie. Serwis na gwarancji, problem ze zmianą daty. Od powrotu już nic się nie dzieje złego. 

9 hours ago, Verbal said:

Czy Wy też macie wrażenie że koronka cięzko chodzi w CAL  8806  czy 8800  ?

U mnie w AT (cal 8900) chodzi bardzo ciężko. Chyba też mógłbym ją oddać na serwis bo jeszcze jest na gwarancji. Z kolei 300M (cal 8800) chodzi płynnie i delikatnie.

Edytowane przez logann

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi