Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

emoji846.png08cbff9632eccea39878622d9a55d7d9.jpg

Wysłane z mojego SM-S938B przy użyciu Tapatalka

Co zrobili i ile wyszedł serwis? 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Co zrobili i ile wyszedł serwis? 

Zegarek oddałem do serwisu tylko dlatego, że na tarczy a dokładnie w napisie był widoczny defekt w postaci nadmiaru białej farby nie wiem czym spowodowany, może poprzedni użytkownik oddał zegarek w niewłaściwe ręce i podczas serwisu spartaczył tarcze zegarka, kiedy odbierałem zegarek zwrócili mi od razu stare części które zostały w nim wymienione, jak widać na zdjęciu wymieniona została tarcza, uszczelki, wskazówki itd. za wszystko zapłaciłem 1170 £ z serwisu jestem zadowolony wszystko zostało idealnie spasowane i ustawione jak się należy 

Za zegarek zapłaciłem śmieszne niskie pieniądze i wliczając w to koszt serwisu to za te pieniądze nie kupie nigdzie tego zegarka i to w takim stanie z oryginalnymi dokumentami i pudełkiem

Screenshot_20260516_155652_Gallery.jpg

20260515_154029.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Zegarek oddałem do serwisu tylko dlatego, że na tarczy a dokładnie w napisie był widoczny defekt w postaci nadmiaru białej farby nie wiem czym spowodowany, może poprzedni użytkownik oddał zegarek w niewłaściwe ręce i podczas serwisu spartaczył tarcze zegarka, kiedy odbierałem zegarek zwrócili mi od razu stare części które zostały w nim wymienione, jak widać na zdjęciu wymieniona została tarcza, uszczelki, wskazówki itd. za wszystko zapłaciłem 1170 £ z serwisu jestem zadowolony wszystko zostało idealnie spasowane i ustawione jak się należy 

Za zegarek zapłaciłem śmieszne niskie pieniądze i wliczając w to koszt serwisu to za te pieniądze nie kupie nigdzie tego zegarka i to w takim stanie z oryginalnymi dokumentami i pudełkiem

Screenshot_20260516_155652_Gallery.jpg

20260515_154029.jpg

Biorąc pod uwagę ilość części wymienionych na nowe, to koszt całego serwisu bardzo przyzwoity. Z ciekawości - niezależny zakład zegarmistrzowski, czy oficjalny Omegi? Życzę niezawodnej pracy zegarka i radości z tak ładnego modelu Omegi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, nav napisał(-a):

Biorąc pod uwagę ilość części wymienionych na nowe, to koszt całego serwisu bardzo przyzwoity. Z ciekawości - niezależny zakład zegarmistrzowski, czy oficjalny Omegi? Życzę niezawodnej pracy zegarka i radości z tak ładnego modelu Omegi.

Tylko oficjalny omegi💪 myślę, ze temu zegarkowi wystarczy już współpracy z niezależnymi zakładami zegarmistrzowskimi :D w styczniu oddałem zegarek do butiku omegi w Belfaście i dopiero wczoraj był gotowy do odbioru, trochę czasu go trzymali ale zrobili świetną robotę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tylko oficjalny omegi myślę, ze temu zegarkowi wystarczy już współpracy z niezależnymi zakładami zegarmistrzowskimi  w styczniu oddałem zegarek do butiku omegi w Belfaście i dopiero wczoraj był gotowy do odbioru, trochę czasu go trzymali ale zrobili świetną robotę. 

Serwis i wymiana częśi myślę w przyzwoitej kwocie. Niech teraz cieszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Niech cieszy jak najdłużej. 

Cytat

20260515_154029.jpg

Wymiana tych elementów trwała 4 miesiące. 

Mają tempo. 

Edytowane przez Dorian06

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Mają ..... 

Szefie, zrób z tym coś. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, Dorian06 napisał(-a):

Wymiana tych elementów trwała 4 miesiące. 

Mają tępo. 

Dlaczego 4 miesiące ? Bo serwis kierował się tym powiedzeniem ,,Lepiej pomału a dokładnie” jedno jest pewne, idealnie jest wszystko zrobione i to mi się podoba 😊 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

to mi się podoba 😊 

To najważniejsze 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalezione w internetach - zastąpienie fabrycznego mesza bransoletą z prawdziwego zdarzenia robi kolosalną robotę :) 

I’m 10000_ a bracelet strap guy, so when I bought this seamaster on rubber and banked on using .jpg

With summertime being around the corner, it means this no date Omega Seamaster is about to get a.jpg

Edytowane przez Dirty Harry

Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Laco Stuttgart Pro 43 mm | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Dirty Harry napisał(-a):

Znalezione w internetach - zastąpienie fabrycznego mesza bransoletą z prawdziwego zdarzenia robi kolosalną robotę :) 

I’m 10000_ a bracelet strap guy, so when I bought this seamaster on rubber and banked on using .jpg

With summertime being around the corner, it means this no date Omega Seamaster is about to get a.jpg

W oryginale wygląda lepiej. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

W oryginale wygląda lepiej. 

Mi się podoba na bransolecie - te prześwity przy uszach są fatalne  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.05.2026 o 18:18, Undziak napisał(-a):

W poszukiwaniu czegoś eleganckiego zerknąłem na ten model.

Cyferblat emaliowany (?) jakoś nie przypadł mi do gustu... no i przydałoby się 1 mm więcej na średnicy.

IMG_8248.jpg

W dniu 15.05.2026 o 18:33, ArtR napisał(-a):

Rzeczywiście to model raczej "bez historii", bardzo oszczędny w formie i treści, raczej bez jakichkolwiek wciągających detali. Godzinowe indeksy to właściwie krótsza wersja wskazówek tego zegarka. Zakładam że designer chciał zaproponować coś minimalistycznego i nie krzykliwego.

Na temat tego modelu mam zdanie zupełnie przeciwne. To fenomenalny zegarek z krótkiej serii Olympic Official Timekeeper o powściągliwej elegancji, w idealnym rozmiarze, z rzadką u Omegi emaliowaną tarczą. Nie, nie jest to rzecz "bez historii", a indeksy godzinowe nie są "krótszą wersją wskazówek". Chociaż należy do serii Olympic, stylistycznie przypomina późniejsze City Editions z oznaczeniem Boutique

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie będzie rok serwisów zegarków. Tym razem wypadła śrubka z

Omegi, a wysłać nie chcą, więc pojedzie do Wawy 😛 Przy okazji zdjęcia boczków 😉

IMG_2544.jpeg

IMG_2545.jpeg

IMG_2546.jpeg

IMG_2547.jpeg

IMG_2548.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega 

x

Swatch
    x

AliExpress 

IMG_5575.jpeg

Edytowane przez Mateusz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.05.2026 o 18:04, Heavyweight2712 napisał(-a):

Tylko oficjalny omegi💪 myślę, ze temu zegarkowi wystarczy już współpracy z niezależnymi zakładami zegarmistrzowskimi :D w styczniu oddałem zegarek do butiku omegi w Belfaście i dopiero wczoraj był gotowy do odbioru, trochę czasu go trzymali ale zrobili świetną robotę. 

Nic nie skomentowali w kwestii tej tarczy? Skoro oddali starą, to znaczy, że była oryginalna. Ciekawe, skąd te babole się na niej wzięły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

U mnie będzie rok serwisów zegarków. Tym razem wypadła śrubka z

Omegi, a wysłać nie chcą, więc pojedzie do Wawy 😛 Przy okazji zdjęcia boczków 😉

IMG_2544.jpeg

IMG_2545.jpeg

IMG_2546.jpeg

IMG_2547.jpeg

IMG_2548.jpeg

Współczuję tej śróbki. A sam zegarek ładny i z gatunku tych mniej spotykanych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Współczuję tej śróbki. A sam zegarek ładny i z gatunku tych mniej spotykanych.

Niby nic się nie stało, ale zauważyłem w piątek no i głupio tak bez jednej chodzić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, PKS napisał(-a):

Nic nie skomentowali w kwestii tej tarczy? Skoro oddali starą, to znaczy, że była oryginalna. Ciekawe, skąd te babole się na niej wzięły.

Tak tarcza jest oryginalna i są na niej oznaczenia , nie wiem czy zegarek z taką tarczą mógłby opuścić fabrykę jeśli tak to gdzie w tym momencie była kontrola jakości ?🤔drugi scenariusz jest taki, że zegarek mógł być serwisowany u jakiegoś zegarmistrza który spartaczył robotę, tego nigdy się nie dowiem :) na tej tarczy można jeszcze zarobić wystawiając ją na sprzedaż  :D :D w razie czego zawsze można powiedzieć, że tego nie widziałem, gołym okiem tego nie zauważysz ale pod lupką już tak  :) 

20260518_155408.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Miłośnik_Piękna napisał(-a):

śróbki

😲

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, ireo napisał(-a):

Na temat tego modelu mam zdanie zupełnie przeciwne. To fenomenalny zegarek z krótkiej serii Olympic Official Timekeeper o powściągliwej elegancji, w idealnym rozmiarze, z rzadką u Omegi emaliowaną tarczą. Nie, nie jest to rzecz "bez historii", a indeksy godzinowe nie są "krótszą wersją wskazówek". Chociaż należy do serii Olympic, stylistycznie przypomina późniejsze City Editions z oznaczeniem Boutique

W rzeczy samej - można mieć odmienne zdanie i ja to szanuję - po prostu kwestia różnych gustów.
Na pewno nie krytykuję tego zegarka jako całość, szczególnie mechanizmu.
Wiem że to Timekeeper, i aktualnie nawet jeden z nich rozważam 522.32.40.20.01.005
Tak jak bym chciał, ma m.in. arabskie cyfry i jest całkiem czytelny,
jednak płaska prosta tarcza bez jakichkolwiek przetłoczeń i wyróżniających się kształtów...,
jeśli ostatecznie się przekonam, to tylko ze względu na arabskie cyfry,
bo taki zegarek z "bezdusznymi" indeksami jeden już mam 😁 pozdrawiam 🖐️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, ArtR napisał(-a):

jednak płaska prosta tarcza bez jakichkolwiek przetłoczeń i wyróżniających się kształtów...,
jeśli ostatecznie się przekonam, to tylko ze względu na arabskie cyfry,

Nie wiem, czy miałeś okazję zobaczyć emaliowaną tarczę wykonaną współcześnie, nawet niekoniecznie w zegarku marki Omega. Jeśli nie, radzę najpierw dobrze przyjrzeć się na żywo. 

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi