Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, muszę tego 45,5mm olbrzyma ubrać na sesję ślubną w kolorach brązu.
Możecie coś polecić?
145c04c24e55770762094b65f74a7020.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Omegi tylko standardowy czarny Moon z szafirem mi się podoba.

6c843c765f55b9d9abdb39d37d292ff1.jpg&key=405716f09d79d5e2bb3e5491d1df91bfd3addd01e17f83d9799ffc26f3a6735c

Gdzie dają teraz 20% na Omegę?

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Z Omegi tylko standardowy czarny Moon z szafirem mi się podoba.

6c843c765f55b9d9abdb39d37d292ff1.jpg&key=405716f09d79d5e2bb3e5491d1df91bfd3addd01e17f83d9799ffc26f3a6735c

Gdzie dają teraz 20% na Omegę?

Kruk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Fixxxer1 napisał(-a):

Panowie, muszę tego 45,5mm olbrzyma ubrać na sesję ślubną w kolorach brązu.
Możecie coś polecić?
145c04c24e55770762094b65f74a7020.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tak, na ślub wybierz inny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, ASTRAL napisał(-a):

Dobry zakup. Wbrew narzekaniom niektórych, źe klockowata i ciężka, 300-tka to bardzo udany zegarek.

U mnie po długiej przerwie powrót na bransoletę i cieszę się prawie tak, jakbym kupił nowy zegarek :)

U mnie klockowatość i grubość to duży plus, lubię czuć zegarek na ręku. Powoli odchodzę od 44mm bo się starzeję, wchodzę w 41-42mm ale muszę je czuć na nadgarstku. Miałem na ręku 39mm Tudora któregoś nie pamiętam, nie dla mnie na razie, może jak skończę 60tkę.
40mm, które budową powoduje, że wygląda na większy to totalne minimum dla mnie a 41-42mm to ideał. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 8/14/2026 at 10:45 AM, MJRegul said:

Po krótkim romansie z 300 z poprzedniego wypustu wróciłem na tor, który mi się tak spodobał. Dziś dojechała, nóweczka prosto ze słonecznej Italii (kupowana w Kraff, polecam). 
Jako, że to pierwsza nówka to będzie ból pierwszej ryski czy innego dinga 🥶

image.png

Możesz napisać coś więcej o zakupie przez tą stronę? Na czym to polega? Skąd takie dobre ceny? Ile to trwa? Wszystko legit? Czy zamawiając dostanę aktualny rok produkcji? Oni są pośrednikiem? Dzięki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Si, pośredniak. Dostajesz normalny paragon od nich na kwotę ze strony a gwarancja jest podbita przez AD od którego biorą. Moja przyjechała z Włoch, tak wnioskuje z pieczątki na karcie. https://www.gioiellerietorelli.com/collections/omega z metką na 6600 Euro. 

Od zamówienia na stronie do czasu jak jest w PL około 3 dni i później 1-2 dni wysyłka ze sklepu do Ciebie. Tak to u mnie działało. Metki z numerem seryjnym, nalepki, grawer numeru na kopercie itd. się zgadzają.

Wszystko wyglada legit, zegarek robi okolo +2s.
Ceny dla nas? Nie wiem, nie wnikam, pewnie mają większe zniżki od człowieka z ulicy ale to moje domysły, nie prosiłem tym razem o zniżkę. Mam od nich Taga na którego dostałem dodatkowe 5% zniżki od ich ceny, miałem dwa Hamiltony i teraz Omegę.
Zawsze pewniej dla umysłu iść do AD i kupić za retail minus kilka % ale jak się liczy każdą złotówkę to taki Kraff, przynajmniej w moim przypadku, na razie, pozwala zaoszczędzić kilka zł i np. różnicę przeznaczyć na ori kauczukowy pasek i przenośne etui. 

Edytowane przez MJRegul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co sie dzieje we Włoszech czy butiki maja jakieś nierealne cele czy coś ale nawet na chrono bardzo duża liczba ofert (na nowe omegi) to sprzedawcy którzy na zamówienie pozyskują zegarki od włoskich dilerów. Nie dość, że sa duzo tańsze niz retail to przecież w cenie jest jeszcze marża dla chrono i dzialka dla pośrednika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może wiedzą coś czego my nie wiemy i trzeba się spieszyć z zakupem 😵 Albo leżą im końcówki 2025 i muszą sprzedać. Moja jest jakoś z drugiej połowy 2025 jeśli tekturowe pudełko (w którym było białe ori Omega) jest od mojej sztuki. 
Mojego ref. już nie ma dostępnego na stronie AD Torelli. 

Edytowane przez MJRegul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega już wszystkie linie odświeżyła, może w końcu nowy Diver 300M. Kiedy czytałem plotki, że ma zaadresować większość problemów , ma które narzekają ludzie na forach: ma być mniejszy rozmiar, cieńszy, zwężana branża. Ale to tylko plotki. ;) Poza tym 20% rabatu na Omegę zawsze się dało gdzieś dostać. W Polsce 10% na wejście było. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla świętego spokoju sprawdziłem jeszcze info o mojej sztuce na stronie Ω
Legit.

Bez tytułu.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minutes ago, orlis said:

IMG_3518.thumb.jpeg.42fc3045153d957fc38a2425d0e5d017.jpeg

IMG_3485.thumb.jpeg.777173a83b330458c611b87907383cc4.jpeg

kolor „blue” z kolekcji Shades jak by się ktoś zastanawiał ;) 

Piękny, jeden z moich ulubionych modeli Omegi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeżylibyście świadomość, że prawy marker z dwóch na godzinie 12 jest osadzony 1/10 mm wyżej? To nie wina szkiełka itd. Mam bardzo dobry wzrok i widzę to, a moja kobita np w ogóle nic nie widzi nawet w powiększeniu, ale ona ma okulary ;) 
Potrzebuję poklepania po ramieniu bo zegarka nie oddam (bo za dużo zachodu) 😁

PXL_20260817_192109775~2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

mam oferte zakupu mojej pierwszej Omega.

model Omega Speedmaster Professional Moonphase Ref. 3575.20.00

Prosze o opinie na temat tego mechanizmu

IMG_1744.png

IMG_1736.png

IMG_1737.png

IMG_1741.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, MJRegul napisał(-a):

Przeżylibyście świadomość, że prawy marker z dwóch na godzinie 12 jest osadzony 1/10 mm wyżej? To nie wina szkiełka itd. Mam bardzo dobry wzrok i widzę to, a moja kobita np w ogóle nic nie widzi nawet w powiększeniu, ale ona ma okulary ;) 
Potrzebuję poklepania po ramieniu bo zegarka nie oddam (bo za dużo zachodu) 😁

PXL_20260817_192109775~2.jpg

Ja widzę :D

A sprawdzałeś czy dobrze są wskazówki osadzone (skaliborowane), bo może się okazać, że jest delikatne przesunięcie na 12 i 6 godzinie najlepiej. To częste w tym modelu.

Kiedyś trafiła mi się biała z uszkodzonym kołem datownika.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi