Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Ci niestety zwracają uwagę tylko na jeden aspekt który wymieniłem a mianowicie - ładne. :D

Tomek, Ty przeciw mnie? No tak, druga Omega w drodze i trzeba się przypucować w nowym towarzystwie :D  ;)

Jeszcze zatęsknisz za prawdziwymi kolegami z porządnymi zegarami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam się prosiłeś - "mini dla prawdziwych facetów" :)

Dla prawdziwych facetów to jest Mustang Shelby, albo Corvette ZR1...

Rolex u mnie i tak zostanie, nie zaprzedałem się złym mocom całkowicie  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ci niestety zwracają uwagę tylko na jeden aspekt który wymieniłem a mianowicie - ładne. :D

Nie tłumacz się :D

Edytowane przez Krystian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek, Ty przeciw mnie? No tak, druga Omega w drodze i trzeba się przypucować w nowym towarzystwie :D  ;)

Jeszcze zatęsknisz za prawdziwymi kolegami z porządnymi zegarami ;)

Bartek spoko,pewno jak zauważyłeś był to ranking  samochód roku 2013 a mamy 2015 więc jest nie aktualne ;)

ps.

chciałbym mieć nie emocjonalny stosunek do samochodów...

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie , dla "prawdziwych facetów" to są motocykle ;-)...a swoją drogą jaki durny zarząd ma ekipa od Mini...dyskryminować segment rynku o dużej sile nabywczej i potencjale promocyjnym ( kobietom bardzo często też podobają się gejowe wybory )...a jaki zegarek jest flagowym produktem grupy spod tęczowej flagi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie , dla "prawdziwych facetów" to są motocykle ;-)...a swoją drogą jaki durny zarząd ma ekipa od Mini...dyskryminować segment rynku o dużej sile nabywczej i potencjale promocyjnym ( kobietom bardzo często też podobają się gejowe wybory )...a jaki zegarek jest flagowym produktem grupy spod tęczowej flagi?

Wyobraź sobie, że jesteś szefem marketingu w dużym koncernie i przez lata tworzysz image swoich produktów, jako wybór prawdziwych macho, co to samym wzrokiem doprowadzają kobiety do orgazmu.

I nagle jeden z Twoich produktów zostaje wybrany jako "najlepszy dla geja". Każdy by się wkurzył...

No dobra, już nie będę, bo mnie zielony pogoni.

A zegarek dla geja? Biorąc pod uwagę wątek:

Omega.jpg

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kończąc wątek o samochodach kiedyś miałem duże i mocne auta ale patrząc z perspektywy czasu taki miniacz daje nieporównywalnie więcej frajdy po mieście (wyważenie,waga czy zwinność) aniżeli np RS4 nie mówiąc już o kosztach eksploatacji.

Teraz bym się już nie zamienił na miasto na nic innego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozycjonowanie mini jako produktu dla macho to taki sam absurd jak VW pheaton jako produkt premium. Sorry Bartek - to fajny, miejski samochód dla młodzieży, wiecznych chłopców , kobiet i jak się okazuje gejów . Dobrze chociaż, że masz Rolexa ;-)

Edycja- widzę że napisałeś, że nie musisz nic nikomu udowadniać samochodem - i bardzo dobrze, od tego są zegarki :-)

Ja na wszelki wypadek obstawiam dwie frakcje.

post-55792-0-00266400-1423214936_thumb.jpg

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro Seiko może być premiom, to dlaczego VW nie?

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiko jest premium dla garstki fascynatów a w masowym pojęciu jest tanią ,solidną alternatywą dla szwajcarów. VW ma określone, utrwalone przez lata skojarzenia z zupełnie innym segmentem , ba ma nawet to wpisane w nazwę ;-) I chciejstwo marketerów tego nie zmieni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak Seiko ma brandy premium (Grand Seiko, Credor), tak Volkswagen też ma brandy z wyższej półki (Audi, Lamborghini, Bugatti).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Phaeton to miał być taki Audi A8 dla tych co nie chcą się rzucać w oczy. Ale okazało się, że Niemcy nie są taki skromni jak się Ferdinandowi wydawało, a do tego był brzydki jak kupa.

Ktoś kto kupił sobie nówkę i sprzedawał go później po 2-3 latach na pewno wymagał dobrego psychologa, jak się dowiedział ile stracił na wartości jego samochód...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, akurat u naszych zachodnich sąsiadów nie brakuje limuzyn rodzimej produkcji z górnej półki więc tak długo jak nie jeździsz sportowym włochem , eleganckim anglikiem albo choć RS 8 możesz być spokojny że nikt nie zwróci na Ciebie uwagi....chyba że wyprzedzasz na autostradzie prawym pasem. Więc luksusowy VW to oksymoron, może być drogi ( Phaeton), może być ładny ( CC ) ale zawsze będzie to król średniaków . To tak jakby Omega chciała wskoczyć na półkę....R...no dobra ;-) Patka.

No way! Omega i VW grają mistrzowsko ale w niższych klasach rozgrywkowych. I za to ludzie je cenią. Jak się budowało przez lata określony wizerunek który w dodatku polubili klienci to nie zmieni tego jedna szalona koncepcja ...

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy to wątek o Omedze dajcie już spokój z samochodami. Wnioski już wyciągneliśmy, że Bartek jeździ gejowskim samochodem, a teraz wróćmy do tematu ;):D:lol:

Ps. Bartek, jak jedziesz w dłuższą trasę to pupa nie boli? :lol: :lol: :lol:

Edytowane przez Krystian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, ze to watek o Omedze to mysle ze sie nadaje. Wstawilem w watku przymierzania to i pozwole sobie tutaj :D Zegarek ogolnie jest super na zdjeciach, ale traci na nadgarstku...moim na pewno. Koperta z prostymi uszami nie sprawdza sie na nadgarstku 17cm bo zegarek sterczy jakby nie mial gdzie sie podziac :). Szkoda ze niebieskie modele czy PO czy 300m to tylko w tytanie.
post-68673-0-52546900-1423257418_thumb.jpg

Edytowane przez stateless

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też go mierzyłem ale nie zauważyłem żeby leżał źle czy gorzej niż wersja w stali. Mnie zniechęcił dość blady kolor i mała kontrast na tarczy. Wersja czarna wypada lepiej. Ale 20 000 tylko za mechanizm i vintydżowy look ( bo bądźmy szczerzy , przy tarczy się nie napracowali )

post-55792-0-41713900-1423257677_thumb.jpg

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak już pisałem, fajny na zdjęciu a słaby na żywo. Z nowych Omeg które podobają mi się bardziej w realu niż na zdjęciach to zdecydowanie dark side of the moon. Kraze kolo tego zegarka juz od dłuższego czasu, chyba jednak przeboleje te 50m wodoszczelności. Ale chcę jeszcze oglądnąć Grey side z tym tylko ze do nas jeszcze nie dotarły

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak już pisałem, fajny na zdjęciu a słaby na żywo. Z nowych Omeg które podobają mi się bardziej w realu niż na zdjęciach to zdecydowanie dark side of the moon. Kraze kolo tego zegarka juz od dłuższego czasu, chyba jednak przeboleje te 50m wodoszczelności. Ale chcę jeszcze oglądnąć Grey side z tym tylko ze do nas jeszcze nie dotarły

Dark side na mnie też wywarła bardzo pozytywne wrażenie, ale biorąc pod uwagę ostatnie wpisy w tym wątku trochę boję się tej nazwy :lol:

Edytowane przez Krystian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponad 44 mm i totalizatory nieco za mocno odsunięte do krawędzi tarczy...poza tym super wybór :-) PS . A lecą w kosmos?

post-55792-0-66899200-1423259766_thumb.jpg

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi