Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Recommended Posts

Godzinę temu, Mirosuaw napisał(-a):

Jakie tam ponad 20k, ja kupowałem nówkę dobrze poniżej 20k, kilka lat temu. I poniżej 20k sprzedałem emoji35.png

Nie Ty jeden. ;)

Kupiłem szafir za 15,5k i sprzedałem za 17k. Krótko potem ceny poszybowały. :(

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 | Tudor BB58

1 hour ago, machlo said:

Nie Ty jeden. ;)

Kupiłem szafir za 15,5k i sprzedałem za 17k. Krótko potem ceny poszybowały. :(

Analiza wsteczna zawsze skuteczna 👍🏻

Ja tam się cieszę że kupiłem obecną 300m u AD jeszcze z jedynką z przodu 😄

42 minuty temu, PatrykWoj napisał(-a):

klasycznie - czarny speedy 

Dla zainteresowanych - W.Kruk ma do jutra 20% rabatu między innymi na Omegi.

Dodatkowo udało się jeszcze kupić z białą tarczą. 

IMG_0277.thumb.jpeg.8cdf9a6d2452bb92b72d8d52e43d20d6.jpeg

IMG_0260.thumb.jpeg.5dc6ef7859fe0b895031f056b8c68908.jpeg

Piękna parka :)

3 godziny temu, logann napisał(-a):

Obecnie w J. jest minus 21% na wszystkie Omegi, bez targów 😅 wiadomo, inna cena wyjściowa, ale może trzeba robić „zapasy” 

Omega szybko spuściła z tonu, jak moony były po 25k to 20% było dobrze, później im się w czterech literach poprzewracało i 40k z zapowiedzią braku rabatów. Sprzedaż spadła na pysk. Pierwsze wyraźne oznaki to były serie bonda, gadali bierz bo zaraz się skończą i polecą do góry. Rok później w każdym outlecie bondy na meshu zalegają.

Teraz widać nerwowe ruchy, opuścić ceny nie można, ale rabaty wracają. Dzisiaj do 30% na niektóre modele. Do tego FOIS w cenie gołego moona, ale według mnie najwięcej kryzysu pokazał biały moon. Wiadomo było że mu w białym pasuje, ale by mieć jasną tarczą to trzeba było wyrwać snoopy 2 lub 3, ew coś w złocie. Teraz biały w cenie praktycznie zwykłego. Ostatni as w rękawie to panda. Ale z większym urokiem, tokio 2018 ma dziwne proporcje i coś w nim nie leży. Też odbieracie teraz telefony od dealerów by wpaść i coś wyrwać w lepszej cenie? Mnie przy obecnych metkach to już nie bawi kompletnie. 

Edited by dzikipl

19 minutes ago, dzikipl said:

Też odbieracie teraz telefony od dealerów by wpaść i coś wyrwać w lepszej cenie?

Nie no, tyle to nie xD za chudy jestem… ale fakt, widać że promocje się trzymają 

Godzinę temu, PatrykWoj napisał(-a):

Gratulacje! 😁

Czy na białego też dostałeś 20% rabatu?

Teraz, diodon525 napisał(-a):

Gratulacje! 😁

Czy na białego też dostałeś 20% rabatu?

Akurat miałem punkty do wykorzystania z karty klienta, więc tak - uzbierało się też na 20% rabat.

Promocja W.Kruk nie obejmowała tego z białą tarczą ale punkty działały normalnie.

Gratuluję! Świetna para!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

14 minut temu, PatrykWoj napisał(-a):

Akurat miałem punkty do wykorzystania z karty klienta, więc tak - uzbierało się też na 20% rabat.

Promocja W.Kruk nie obejmowała tego z białą tarczą ale punkty działały normalnie.

Super zakup👌

Edited by diodon525

Omega szybko spuściła z tonu, jak moony były po 25k to 20% było dobrze, później im się w czterech literach poprzewracało i 40k z zapowiedzią braku rabatów. Sprzedaż spadła na pysk. Pierwsze wyraźne oznaki to były serie bonda, gadali bierz bo zaraz się skończą i polecą do góry. Rok później w każdym outlecie bondy na meshu zalegają.
Teraz widać nerwowe ruchy, opuścić ceny nie można, ale rabaty wracają. Dzisiaj do 30% na niektóre modele. Do tego FOIS w cenie gołego moona, ale według mnie najwięcej kryzysu pokazał biały moon. Wiadomo było że mu w białym pasuje, ale by mieć jasną tarczą to trzeba było wyrwać snoopy 2 lub 3, ew coś w złocie. Teraz biały w cenie praktycznie zwykłego. Ostatni as w rękawie to panda. Ale z większym urokiem, tokio 2018 ma dziwne proporcje i coś w nim nie leży. Też odbieracie teraz telefony od dealerów by wpaść i coś wyrwać w lepszej cenie? Mnie przy obecnych metkach to już nie bawi kompletnie. 

Nie dziwię się, skoro dobijają do cen Rolexa. Z dwóch tych marek wybiorę R

2 godziny temu, PatrykWoj napisał(-a):

Jaki był powód braku objęcia promocją białego speedmastera?

4 minuty temu, meeehau napisał(-a):

Można gdzieś dostać białego speedmastera z 20% rabatu?

Z tego co wiem to nie

Teraz, pdk5891 napisał(-a):

Jaki był powód braku objęcia promocją białego speedmastera?

Podobno jest duże zainteresowanie tymi zegarkami i jak tylko coś się pojawi to od razu sprzedane. To jest wersja W.Kruk więc ciężko mi to potwierdzić.

46 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Nie dziwię się, skoro dobijają do cen Rolexa. Z dwóch tych marek wybiorę R emoji6.png

Ja obecnie żadnego. Rolex mnie nigdy nie pociągał, z wielu powodów. Nie podobają mi się, nie lubię stylu błyskotki, szczególnie braku AR. A jeszcze by się upodlić i błagać o możliwość zakupu jest totalnie mi odległe.

Omega mi się podobała i nadal podoba za styl, ale przekroczenie pewnej granicy cenowej mnie zastopowało skutecznie. Nie oszukujmy się, koszt wytworzenia takiego zegarka jest marginalny, jak wydawałem rocznie pięć zer na omegi, miałem przynajmniej ich za to kilka i kilka miłych momentów zakupu. Do tych cen swoje i to skutecznie dorzucili sprzedawcy. Jubitom poleciał sobie ze mną grubo i tam już nigdy nic nie kupię. Butik w Warszawie Omegi to totalna pomyłka, tutaj zdania nie zmienię. Klient jest traktowany z góry, a pionek w tej korpo w koszuli sprzedawcy ma ego wywalone w kosmos bo myśli że sprzedaje coś ultra drogiego.

6 godzin temu, logann napisał(-a):

Obecnie w J. jest minus 21% na wszystkie Omegi, bez targów 😅 wiadomo, inna cena wyjściowa, ale może trzeba robić „zapasy” 

Nie obejmuje ten rabat białego speedmaster 

7 godzin temu, dzikipl napisał(-a):

Ja obecnie żadnego. Rolex mnie nigdy nie pociągał, z wielu powodów. Nie podobają mi się, nie lubię stylu błyskotki, szczególnie braku AR. A jeszcze by się upodlić i błagać o możliwość zakupu jest totalnie mi odległe.

Omega mi się podobała i nadal podoba za styl, ale przekroczenie pewnej granicy cenowej mnie zastopowało skutecznie. Nie oszukujmy się, koszt wytworzenia takiego zegarka jest marginalny, jak wydawałem rocznie pięć zer na omegi, miałem przynajmniej ich za to kilka i kilka miłych momentów zakupu. Do tych cen swoje i to skutecznie dorzucili sprzedawcy. Jubitom poleciał sobie ze mną grubo i tam już nigdy nic nie kupię. Butik w Warszawie Omegi to totalna pomyłka, tutaj zdania nie zmienię. Klient jest traktowany z góry, a pionek w tej korpo w koszuli sprzedawcy ma ego wywalone w kosmos bo myśli że sprzedaje coś ultra drogiego.

W punkt. Butik Omegi to dno. 

17 godzin temu, nicon napisał(-a):

Cenę z d**y trafiłeś perfekcyjnie, ale zabrakło fauxtiny w Omegowym bingo, muszą być zepsute przynajmniej 2 elementy. Stary FOIS zdecydowanie lepszy, tym bardziej teraz kiedy można dokupić niedrogo niezłą bransoletę od Forstnera.

Kto wie, może dojdzie jeszcze ograniczona dostępność, jak na inne "wyjątkowe" Speedmastery.

Co do ceny to łudziłem się, że zmądrzeją. FOIS to nigdy nie był zegarek, o który się ludzi zabijali, więc myślałem, że może jakieś 3xk PLN będzie, żeby uniknąć haniebnych rabatów 25% za chwilę.

Ale cóż...jednak poszli w drugą stroną.

Natomiast tym zegarkiem zepsuli jeszcze jedną rzecz - Ed White'a. Bo te FOIS to tańszy i ładniejszy EW (jak się zamieni wskazówki to bardzo podobny jest), oczywiście bez cal. 321.  I teraz weź komuś wytłumacz, że chcesz EW bo poza cal 321 ma całkiem inną tarczę niż Moonwatch itd...skoro w ofercie pojawia się FOIS za m/w połowę ceny sklepowej EW.

No nic...ponarzekałem...jak ktoś go (tego nowego FOISA) będzie chciał sprzedać za 25k PLN, za jakiś czas to niech się odezwie. Akurat nie mam żadnej Omegi..a to byłaby uczciwa cena 😈

10 hours ago, meeehau said:

Nie obejmuje ten rabat białego speedmaster 

Faktycznie, jest "tylko" 10% zwykłego rabatu dla stałych klientów dla tego modelu. Ale to chyba i tak fajnie, jak na zegarek, który premierę miał w maju i na początku niektórzy z tego forum to nawet zaliczki na niego wpłacali żeby go zamówić sobie. Standardowe moonwatche i inne popularne speedmastery czy seamastery, wszystkie są na -21%. Aż żałuje, że to nie mój czas na zakupy...

11 minut temu, logann napisał(-a):

Aż żałuje, że to nie mój czas na zakupy...

nie ma co żałować, przy aktualnej cenie nawet -21% to wciąż więcej niż trzeba dać np. na Chrono gdzie jak wiadomo można coś jeszcze urwać.

przykładowo tegoroczny hesalit 310.30.42.50.01.001 (polski retail 35600zł) można mieć za okolice 6tyś Euro

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

Mi się ten nowy fois bardzo podoba, z wyjątkiem dekla, ale 40k to nie.. ale z rabatem 20-3]% bym przygarnal

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Podoba mi się OSR 2502.52.00. Niestety nie widziałem na żywo, nie mierzyłem, a na CH24 interesujący egzemplarz jest od sprzedawcy prywatnego, wiec bez prawa zwrotu. Wg Internetów jest to 41 lub 42 mm. Obecna Aqua Terra 41 mm jest dla mnie idealna rozmiarowo, tyle że mi się nie podoba boazeria na tarczy i słabe zalumienie. Martwi mnie to 42 mm w niektórych opisach, bo to może robić różnicę. Czy poza grubością geometria koperty będzie zbieżna z obecną AT? Ktoś wie jaka jest średnica tarczy/szkła?

omega-2502.52.00.jpg